Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

myšlenky

16. 05. 2006
12
7
2182
Autor
Jim_Beam

Šišlenka je šišatá myšlenka

Myšlenky


    Jsou jako plaší sloni. Když přiložíš tužku k papíru, rozprchnou se s tichým šramotem kamsi do mlází. Jsi chvíli zticha, váhavě se vracejí a upírají na tebe své hluboké oči. Škvírami v listoví probleskují jejich šedá těla. Pak, když se tě už, už dotýkají svými vlhkými choboty, stačí nepatrný pohyb a rozprchnou se. Hnědými brázdami do polí, šedými brázdami zabolí.
    Myšlenky jsou křehcí sloni z porcelánu. Když je vyslovíš moc rychle, vypadnou ti z úst a rozbijí se na tisíc střípků z dynastie Cink! Vyslovíš je moc pomalu a sklouznou ti hltanem přímo do žaludku. Tíží tě a porcelánovými chobotky ti kruší vnitřní orgány.
Nevyslovíš je vůbec, zůstanou ti v lebce a s nimi celý porcelánový cirkus Berousek.
    Myšlenky jsou sloni v říji. Když se splaší, nezastaví je ani Rambo s Terminátorem, Predátorem a Inseminátorem dohromady (Ledaže by s nimi byl pan Horyna, a i tak nevím, nevím...)
    Myšlenky jsou růžoví sloni, nafukovací. Stačí zavírací špendlík a je po nich veta. Zbudou jen cáry růžové pryže, pěkné a zbytečné.


7 názorů

Zvrhlík
20. 06. 2007
Dát tip
Jim_Beam: On by těm slonům řekl: "Je vaším mravním imperativem zastavit!" A oni by zastavili. Zcela jistě. Pokud pochopili Kanta. Takže asi ne. PS: V jakém komiksu byla postava Inseminátora? :) Ne a ne si ten komiks vybavit. :)

Jim_Beam
20. 06. 2007
Dát tip
přední brněnský odborník na Kanta :-) a noční můra všech studentů filozofie.

Zvrhlík
17. 06. 2007
Dát tip
Kdo je pan Horyna? :) *

ty seš ale roztomilej:))*

Aleinad
03. 05. 2007
Dát tip
pěkný.*

salomesr
17. 04. 2007
Dát tip
je to vyborne, paci sa mi poetickost prepletena Rambami a Inseminatormi, je to v texte velmi odlahcujuce a este, milujem ceske slova typu šišlenka, berousek a pod... :)

nonamebeast
04. 02. 2007
Dát tip
šišlenka a sloni--myšlenka-tip pro ni

Tož válí sa f tom trošku jakési fancy imprese. Kromě třetího odstavce celé vyznívá poněkud růžově, není f mých silách soudit, zda to byl záměr. Hra s velikostí drze atakuje vědecká dogmata, což se mi nesmírně líbí. Každopádně největší chybou je, že druhý odstavec není odsazen.

*

Horavin
16. 05. 2006
Dát tip
*

Elegán
16. 05. 2006
Dát tip
jo ten plogog je gloprot *

papouch
16. 05. 2006
Dát tip
píp :> za ten prolog :-)

K_Anče
16. 05. 2006
Dát tip
šišlenka

Norsko
16. 05. 2006
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru