Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Samota

17. 05. 2006
0
0
767

Samota. Pocit který všichni znají. Každý už si jí zažil. Jakou roli hraje v tomto příběhu?

 

Samota

To slovo je jako mé druhé já. Zůstala jsem sama. Necítím nic jiného než ten tupý pocit beznaděje, který mi proudí v žilách místo teplé krve, znaku života.

Procházím se nocí pod měsíčním svitem, ve dne pod tíhou slunečních paprsků - a přece je to stejné. Já nežiji, přežívám svůj úděl života, který mi byl dán.

Pohlédnu na údolí před sebou i když vím co mé oči spatří. Spoustu tvrdých kamenů, něžné přírody, krajin bez života…

Jak dlouho už tu jsem? Bílá vrána mezi černými. Živá duše mezi duchy. Jak dlouho to ještě vydržím? Samota mi ubírá sílu a já přestávám věřit na zázrak…

Co je to vlastně zázrak? Naivní myšlenka před důležitým rozhodnutím? Víra v naše životní sny? Moc otázek a žádná odpověď.

Temnou siluetu skrytou ve stínu mohutné borovice málem přehlédnu. Opatrně našlapuji na trsy trávy, její stébla se ani nepohnou. Jsem pár kroků od té záhadné siluety. Prohlédnu si ji podrobněji, zaplaví mě pocit překvapení, zlosti a děsu. Hledím na dívku v černých krajkových šatech – tak podobnou mně samotné! Padnu na kolena vedle ní a všechno mi dochází ve strašném sledu.

Temná krajina. Duše bez těla. Žádné emoce jen ta samota…

Uléhám vedle mého fyzického těla a z pod zavřených víček mi skane jedinná slza. Myslím už jen na jedinou myšlenku: Jsem jednou z nich..Z těch mrtvých duší kolem kterých jsem se potloukala celý svůj krátký život.

Ve svých necelých sedmnáct let zemřít na virus zvaný AIDS…Toto byl mým osudem – nebo vlastní hloupostí – napsaný scénář.

Loučím se a odcházím.


Dekuji vsem za pripominky a pro priste opravdu vypustim AIDS, Domov duchodcu a podobne blbosti na konec!;)

solomon
18. 05. 2006
Dát tip
nebejt toho aidsu..poradil bych ti..udělej si ze slabosti výhodu..ale takle...

Rabb
18. 05. 2006
Dát tip
Poslední dva řádky bych vypustil.. AIDS se podle mne do záhadné a temné povídky nehodí.

Jimena
18. 05. 2006
Dát tip
Líbí... nemám co říct, čekala jsem jiný kkonec, ale líbí... ten smutek...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru