Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Trest smrti

21. 05. 2006
1
0
351
Autor
kurqe

Trest smrti

Ať už patříte mezi ty, kteří trest smrti považují za „správnou“ volbu pro masové vrahy, nejtěžší zločince nebo psychicky narušené a nebezpečné jedince, zkuste se podívat na tuto problematiku i z jiného úhlu pohledu.

Alternativa k trestu smrti – doživotí – je sice možná, ale představte si příbuzné obětí sériového vraha jak platí prostřednictvím daní pobyt za mřížemi zahrnující jídlo, oblečení, teplo... Skvělé. Vrah bude do konce života válet šunky za mřížemi. A za čí peníze? Za peníze příbuzných jeho obětí.

Na druhou stranu je pro vraha doživotí větší trest, než rychlé skoncování se životem. Může celý zbytek života přemýšlet o tom, co udělal.

Ať už je Váš postoj k této problematice takový, či makový, nic to nemění na tom, že podle mne bysme si měli života vážit. A ne ho ničit. Vždyť dokážeme v jedné sekundě rozprášit celý kontinent. Ale něco vytvořit, zachránit vymírající druh medvídka koaly, to je nad naše síly. Zkuste o tom přemýšlet...


johny45
21. 05. 2006
Dát tip
Sice velmi velmi kratka uvaha... Ale paci sa mi tento typ uvahy k trestu smrti, ktory ukaze viac moznych pohladov a vytvorenie nazoru ponecha na citatelovi. Za to davam tip.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru