Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ja-sám

15. 03. 2001
6
0
654
Autor
Pazzo

Toto je moja vôbec prvá básnička ...

Ó, Kata okatá, V tebe toľko sily drieme, Skús sňať zo mňa to bremä Samoty. By nemusel som riecť už vetu „Smutný som ja sám", Lež povedať celému svetu „Som šťastný, jasám." Alebo ty, Zuzana, Buď moja múza na Šesť písmen, A príď sem Do mojej ríše. By mohol som vetiť konečne: „Mám milú Ziu" Namiesto tej túžby večnej - - mám ilúziu.
Adineee
21. 01. 2005
Dát tip
Jestli je toto první básnička...tak je dost dobrá. Je to takové citlivé, milé, jednoduché, chytré.... velmi pekné.

Naso
02. 07. 2001
Dát tip
citeľná hra so slovíčkami, nutkavá potreba rýmov, hoci občas násilných kvôli menám.... Najviac ma zaujal tretí a štvrtý verš prvej strofy (veta klasicky poeticky rozlomená napoly). Tip za snahu a dúfam, že sa sem ešte vrátiš!

Bacil
20. 03. 2001
Dát tip
Toto je naozaj nádherné a "Ó Kata okatá" je ako mantra, ktorú som si včera veľa razy opakoval... no, môže za to dielom aj jedna konkrétna Kata, najkrajšia zo študentiek v jednom z mojich praktík, kde učím :-)). Možno to dielom robí slovenčina ako jazyk... ale celkovo je to krásne...

Albireo
15. 03. 2001
Dát tip
Tohle že je prvotina? Klobouk dolů, ta hra se slovíčky je půvabná. Nic naplat, za svou první básničku máš svůj první písmácký tip.

Svetielko
15. 03. 2001
Dát tip
tak vitaj ...... myslím, že s v sebe našiel prameň... tak pracuj a predostieraj nám na dlaniach svoju krv ...... tvoja najkrajšia báseň bude tá posledná ..... a možno nie tipík

Wolfling
15. 03. 2001
Dát tip
Perfektní, na tip. Pohrát si se slovy je vždycky dobrá volba a tohle se ti povedlo. Překvapuje mě, že je to prvotina.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru