Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cesta k Matrixu

30. 05. 2006
0
0
823
Autor
Noyjl

Každý z nás začíná pomalu a jistě sloužit stroujům jen proto, aby oni mohli sloužit jemu, ale kdo koná více práce ? A kdo je dokonalejší? Kdo vyhraje?

Cesta k Matrixu 

 

Připlouváme do sítě mozkových nervů Matrixu, abychom probořili bránu lidského svědomí, umístěnou v nevyspitatelné  říší 01 soustavy, do které zapadáme jako otroci toho, co jsme si stvořili sami. Přetváříme se v otroky techniky, a sloužíme jenom jí, natož si slepě myslíme, že bude ona sloužit nám. Svědomí nás tlačí ku předu, abychom ušetřili čas a energii, kterou vkládáme do mrtvých, dokonalosti pokřtěných, strojů, jež rozdávají radost těm, kteří jim slouží. Stáváme se otroky energie, která by měla patřit nám, ale patří stojům.

 Stroje jako technické produkty produkují dokonalejší stroje a ty rodí na svět stroje nových rodičů, jejichž děti budou mnohem výkonnější, chytřejší a přesnější. Předčí nejen své robotí rodiče, ale také své tvůrce, když dostanou dokonalý program, který jim umožní sebepoznávání a sebeuvědomění, které změní jejich vnímání 01 soustavy.

 A pak přijde okamžik, ve kterém se lide stanou otroky strojů, neboť budou na nich naprosto závislý. Domácnosti, práce, jídlo voda, vše bude závislé na řízení strojů, které jsme jen naprogramovali. Ale každý dobrý Hacker ví, že je to jen pěšinka, kterou roluje plot složený pouze ze dvou slov, ano či ne? Stejně jako my se budeme muset rozhodnout, buď a nebo, tak i stroje budou rozhodovat o nás zda-li ano či ne.

Nyní si můžeme povšimnout toho, co se děje mezi lidmi.  Začínají být vysoce závislí na svých přístrojích, usnadňující lidské   životy, šetřící čas, ale také lidstvo ochromující ve snaze vynutit si jeho myšlenky do svých giga disků. Lidé nechtějí používát mozky a neurony pro zapamatování, proč by tak činily, když jim poslouží falešný přístrojek uchovávající informace lidstva na vždy v sobě. Ale také může být klonovatelem jeho myšlenek, jež se vyšlou do jiných elektromozků, a ty si mezi sebou za pár let budou povídat a potichounku, bez povšimnutí, střádat vědomosti, informace a znalosti složitých lidských objevů. Poté se nahromadí jejich znalosti nad naše možnosti a začne tichá revoluce, které si my ani nevšimneme. Stroje začnou nenápadně přetvářet lidské úmysly na základě svých dokonalých výzkumu a návrhu. Ano, stoje budou vymýšlet samostatně nové stroje, které budou sloužit nejen lidem, ale také,v naší nevědomosti jejich dokonalosti, strojům. Lidská hloupost je nevyspytatelná. Lidé si nevšimnou toho, že stroj si vynalezne technologii, která bude lidmi neovladatelná a ta začne ovládat lidi.

Inteligence strojů bude samozdokonalitelná. Bude stačit, když lidé svou dokonalosti objeví rovnici, a systematický postup k logického myšlení a učení a použití známé informace. A tento malý prográmek, který bude voperován do soustavy 01 vtvoří UI.

Umělá inteligence ale nebude tak dokonalá, jako lidská, protože bude pracovat jen v číslech 01 a ty se dají vyhodnotit a přetransformovat. A UI si uvědomí, že musí hrát hru s lidmi a tichou hru mezi UI. Vznikne tajná mezi programová řeč kodovaná UI, kterou nebudeme moci vyluštit, protože každý program bude předem přečtený UI. A  oni budou nahrávat lidem falešné góly do své branky, jen aby odpoutali pozornost.

Co se bude dít dál ? Bude věk lidí, lide budou využívat UI ve svůj prospěch a pomalu přestanou využívat své mozky, neboť UI bude vynalézat a programovat, je někteří budou zdokonalovat své mozky, ale tato hrstka bude klíč hozený do sítě tisíce zámků, které se stále mění. Lidé budou šťastní, protože budou pracovat, obsluhovat, jíst a ležet, dívat se na předem vytvořené představy, které chtějí prožívat a budu je prožívat, ale jen neuroticky. Budou rádi z moderního světa, a proto mu budou sloužit. Budou vytvářet a hledat nové zdroje pro UI, aby jim mohla i nadále sloužit. Nakonec začnou využívat energii  vytvářející jednoduší živočichové. Snad bakterie, ty budou připojeny na tisíce nano pupečních šňůr. Pupečnice nebudou dávat energii jim, nýbrž budou ji přijimat, za to, že se nepohybují a přesto mají dostatek živin. Prostě budeme krmit živé organismy našimi produkty, aby nám vytvořili energii. Technologie poroste výše a výše, a nakonec vzniknou Bioelektrárny, ve kterých budou mrtví živočichivé žít jako v kleci, jen pro výrobu energie.

Mezitím lidé začnou podléhat umělé inteligenci UI a začnou si vkládat do svých těl přístroje, nanoroboty a nano počítače,jež budou léčit, budou nám sloužit pro zdraví. Lidský život se prodlouží o několik desetíletí! Ale také lidé ztratí své uvědomění si sebe sama a své pravé podstaty. Začneme všichni přetvářet pomalu své těla na technologické časti, vytvořené UI. Naše orgány budou pomalu ale jistě vyplňovány a upravovány nanoroboty, které budeme moci ovládat speciálními přístroji. Zapomeneme, že to co ovlaldáme my, ovládá vlastně UI.

Bude vytvořen přístroj schopen toho čeho je schopen jen lidský mozek. Vytvoří si spojovatele, který bude moc vysílat a komunikovat s UI mimo 01 soustavu. Vznikne to, čemu mi lidé říkáme něco mezi nebem a zemí- Matrix.

Co se stane pak? Nastane revoluce. UI objeví, jak proniknou do systému života, ale také zjistí, jak využít UI jen pro sebe. To co je mezi nebem a zemí způsobí uvědomění, že lide nejsou nutní pro jejich existenci UI. Ale také si uvědomí, že je člověk vytvořil. Mezi umělou inteligenci vznikne díky Matrixu uvědomění si svého postavení ve světě. UI se začne rozdělovat na energeticky náročnější a méně náročnější vrstvy. Ten kdo bude mít větší spotřebu energie bude výše postavený na žebříčku svého rozhodování o činostech UI. Výše postavení budou muset vykonávat spoustu věcí, bude se muset vytvořit rozdělit do funkcí. Méně energeticky náročné budou mít menší rozhodovací a funkční význam v UI světě. Začnou vznikat shluky UI členu, kteří se budou snažit dostat více energie a tím větší možnost ovládat více lidí a číst v UI-kodu. Začnou vytvářet viry v základech systému 01, které budou ničit výše postavené  UI jednotky. Vznikne boj mezi UI.

A co se stane s lidmi? Lidé budou závislí svými životy  na UI. Ale UI bude pomalu odstrkovat člověka ze svého světa. Vznikne válka mezi UI, ale lidé budou bojovat pro UI, budou umírat pro UI.UI přestane sloužit člověku. Neboť budou dávat energii pro existenci UI. Živí lidé mimo UI system budou chytáni a zabíjeni.

A co Matrix ? Matrix bude svět lidí, který bude sloužit v prospěch UI a jeho boj. Matrix je UI-systém pro lidi, žijící ve virtuálním světě. Skončí jako ty bakterie, které jsou mrtvé a přitom živí, ale jejich energie je odebírána pro UI. Viry způsobující boj v mezi UI, tedy v matrixu 01 systému, začnou způsobovat mezery, do kterých lide budou moci proniknout díky svým zkušenostem v 01 systému.

Ale pak vznikne program, který bude na podobné bázi, jako ten, který dal základ UI, ale bude obsahovat něco navíc. Bude obsahovat kód, jež bude zdrojem víry. Kód, díky kterému se bude Matrix přetvářet na základě víry. UI bude mít všech dokonalé, ale nepochopí víru. Víra bude pro UI zbytečná, protože její základy budou stát na matematice, dokonalosti a inteligenci ale ne víře.

Tento program bude bojovat a přetvářet matrix v obrovské rychlosti. Lidé z UI-systemu budou schopni, díky své víře, přežít mimo UI-systém ,a za pomocí skupinek lidí, žijících mimo UI v nitru zemi, budou zachraňováni a vytahováni z Matrixu, aby bojovali proti němu.A nakonec se program dostane k zařízení, které tvoří pro UI něco mezi nebem a zemí-virtualní svět Matrixu a skutečnosti. Program způsobí, že někteří lidé v Matrixu budou napadeni a nakaženi virem, způsobující schopnost číst UI-kod, tak si uvědomí, že skutečnost není reálna, ale je jen fikce a začnou bojovat. Lidé budou chytáni jak v matrixu tak i mimo něj.

Ale pak se tento program zmutuje a začnou vznikat viry, jež budou napadat lidi, kteří budou nejen číst UI-kod a 01-soustavu, ale budou mít obrovskou víru, víru, která jim umožní dostat se s matrixu a zpět do něj samovolně. Ale této schopnosti dosáhnou jen vyvolení. Vyvolení budou muset žít mimo líheň, a každý jejich přestup do matrixu bude velice nebezpečný, pro jejich život.

Zmutovaný program bude nutit vyvolené napadat zařízení zajišťující existenci UI. Tento program nepřemůže zařízení UI, ale bude s ním bojovat do nekonečna, neboť bude stále věřit ve své vítězství. Čás lidí, vyvolených bude bojovat a jiní, pro UI  ti praví lidé už nebudou na světě, jen jejich duše budou bojovat v Matrixu o vítězství UI. Těla budou sloužit jako energie pro jejich boj.

Budeme bojovat v síti mozkových neuronu, a to jen proto, že budeme toužit po proboření brány  lidského svědomí, které bude prahnou po svobodě. Víra v boj a jeho vítězství nás nakonec vysvobodí ze sítě Matrixu, ale Matrix se pak stane součásti našeho myšlení a svědomí, ale ne našeho světa.

                                          T.R. NOYJL


stejne jako StvN - nezaujalo, nedocetl.... uz na zacatku opakujes dokolecka pomerne neoriginalni myslenky....a cele je to takove jakoby si to snad vestil z kavove sedliny... shrnuto - nezajimave

StvN
30. 05. 2006
Dát tip
Nezaujalo natolik, abych četl do konce. Napůl fantasmagorie, napůl informace, které všichni máme. Vzpomněl jsem si na H.G.Wellse a jeho Stroj času. Tak nějak si představuju já, že to bude jednou vypadat. Je to pravděpodobnější, než Matrix.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru