Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poison Kiss

09. 06. 2006
1
0
842
Autor
darnel

napsáno 4.10.2004, kolem půl osmé ráno

Tiskla se k němu a kouzelně ho hřála. Dokonce i chvíli poté, co jed začal působit.

Byla nepochybně krásna. Dlouhé černé vlasy, které se jí na ramenou točily jako mystické ornamenty, ostře kontrastovaly s její bílou kůží. Pohladil jí po tváři.
Snad se i trochu usmívala. Rty měly dokonalý tvar, i když už zvolna ztrácely svoji živě rudou barvu. Políbil ji a ještě se lehce přitulil. Na kratičký okamžik se mu zdálo, že ho zamrazila. Napil se ze sklenice na nočním stolku. Její hubené tělo spočívalo bez pohnutí na bílém prostěradle a jako by se stávalo jeho součástí, jako by s ním splývalo. Byl vděčný, že měla zavřené oči, v otevřených by jistě četl trpkou výčitku. Položil jí hlavu na drobná ňadra a tiše se rozplakal.

Musel to udělat. Právě proto, že ji tak miloval. Možná by to pochopila. Vlastně ona jediná ho vůbec někdy chápala. Musel to tak udělat. Ještě než mu začne lhát. Protože ženy vždycky lžou. Protože lhát je tak snadné. Pro lháře tak bezbolestné. Ještě než ho zradí, než ho opustí s panem Dokonalým. Protože jednou by přišla na to, že on dokonalý není. Kdyby neměl ji, křehkou vedle sebe, cítil by se teď opuštěný a nepotřebný. Musel, protože teď se cítil svým způsobem šťastný, protože ona ho milovala, nebo to alespoň zdatně předstírala.

Políbil ji na tvář, lehl si vedle ní na záda a zavřel oči. Protože cítil, že jed už začíná působit. Protože na stolku stály dvě prázdné sklenice.


Eilil
11. 06. 2006
Dát tip
Silné, něco co mě vždycky fascinovalo... Jak někdo zabije člověka, kterého miluje... tady je to ještě rozšířené o vlastní smrt.. Zvláštní druh lásky, kdy člověk miluje víc sebe a svou sebelítost... a chybí mu úcta ke svobodě a životu druhých.. svou lásku, potřebu mít vedle sebe věrného a čistého partnera, který ho bude milovat bez jakýchkoli výtek.. staví nad lidský život.. to je určitě pochopitelné, ale ne omluvitelné... Opravdu moc moc pěkně a citlivě napsané.. :o))) t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru