Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Soused

14. 07. 2006
0
0
469
Autor
lucik
Soused. Člověk, kterého jsme si ve většině případů nemohli vybrat, ale musíme s ním trávit čas, alespoň minimálně. Jediná výjimka existuje snad jen ve školních lavicích na začátku roku. Tady máme možnost volby.Radost ze souseda trvá do doby kdy učitel prohlédne. Pak následuje jeden z nejneoblíbenějších třídních trestů, přesazování. Každý se modlí, aby nemusel sedět právě s tím koho nemá rád. A můžete se vsadit, že to učitel vychytá a vy skončíte přesně tam kde nechcete. A jiné to není ani u domů či bytů.Kolik lidí by dalo cokoliv za to aby se zbavili toho sousedovic spratka co věčně lítá po bytě a něco se mu nelíbí. Jenže co s tím? Koho požádat o pomoc? Snad úřady? Ty vám dnes nepomohou. Rodinu? Ta vás tak maximálně polituje.Je na čase si definovat druh člověka o kterém zde mluvím. Druh zvaný soused. Často bývá nepříjemný, zvědavý a velice rád se plete do vašich věcí. Chodí si půjčovat věci, které jste doma snad nikdy ani neměli. Potřebuje pomoci s něčím, co jste nikdy nedělali, v lepším případě, co jste již dělali a dokonce v jeho bytě to skončilo úrazem.A jaké je teda řešení? Jednoduché. Kupte si věci které si chodí sousedi půjčovat. Uvidíte, že se brzy stanete nejoblíbenějším sousedem. Když ani to nezabere, nezbývá než zatemnit okna, zabarikádovat dveře a nevylézat. Protože před sousedy zkrátka neutečete :-D
šňupálek
14. 07. 2006
Dát tip
hm. doporučila bych definovat si předem o čem to vlastně bude...jo,jasně soused - ale jako, co chci vlastně říct... nevim, estli to ví autorka, ale já vskutku nevím, co tím myslela jo, a jestli vynecháváš čárky cíleně, tak radši všude :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru