Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čekání

15. 07. 2006
1
0
746
Autor
Radek Krab

...

 Ten cikán tam jen tak stál a řekl:“Tohle je moje stará, s ní žiju“, a pak ukázal na holčičku co stála opodál a zase řekl:“A mám s ní děcko.“Řekl to jen tak mimochodem, jakoby za ní ani neměl žádnou zodpovědnost a já se prvně podíval na jeho holku a pak na tu malou holčičku a v duchu sem si řek, že ta holka je docela pěkná a to dítě to prostě nic neví a až něco pozná, tak bude strašně zklamaná a bude čekat, až se v jejím životě něco stane.V tu chvíli sem měl taky chuť jít a odvézt je někam daleko, kde by sme spolu žili já, cikánova holka a malá holčička. Jenže pak sem si hned uvědomil, že je to blbost, že se to nikdy nestane. Ještě jednou sem se na ní podíval a došlo mi, že ona je vážně krásná a k němu se vůbec nehodí...........Najednou se sebrali a odešli, já tam zůstal a čekal sem, až se něco stane a nic se nestalo,už zase. 

Daša
16. 07. 2006
Dát tip
No, líbí se mi to, je to dost čtivý, akorát bych přímou řeč hodila zvláť na řádek- lépe se to čte..Jo a jedna menší--vážně si myslíš, že cikánská holka bude čekat na to, až se něco stane a že bude zklamaná, až pozná? Nevím, nejsem cikánská holka, ale tahle pasáž mi připadá úsměvná..Tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru