Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Drby z Písmáka 01

Výběr: jenyk
26. 07. 2006
6
0
2748
Autor
Bulvár

JiKo se nám vrátil z Frýdlantu
Jiko, který se vrátil z Frýdlantu taktně mlčí - co je za tím? Je pravda, že se zúčastnil pověstné frýdlantské noci bujarých feministek? Dle našich informací se snažil cestou domů uplatit chrastavského policistu J.K. papírovým modelem škuneru ze 16. stol. 1:25.
Našemu denníku se podailo získat vyjádření samotného Jika: Veřejně potvrzuji tento drb, že jsem se vrátil z Frýdlantu, čímž jsem vašemu plátku vyrazil trumf z ruky a nemá dále co šířit! Chá! Co se týče škuneru byl to jeden z prvních škunerů poháněných párou a používal se na vodní pašerácké stezce! Navíc byl vyroben z polytetrafluoretylenu - proto bych si vyžádal uznání za slepování.

 

Je Papouch literárním konfidentem?
Papouch se veřejně doznal, že je placeným konfidentem majitelky jednoho nejmenovaného literárního serveru (JNLS), což pro mnohé není až zas takové šokující odhalení a v podstatě jsme toto přiznání už dlouho všichni toužebně očekávali.

Prodej serveru
Šok na poli literárních serverů ovšem způsobila zpráva, kterou jsme exkluzivně získali přímo na tiskové konferenci http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=213113 z 22.07.2006 09:55:30

Včera byla Vella v Brně. Volala mi, jestli se můžeme sejít, tak jsem po delším váhání souhlasil. Sešli jsme se v Zemanově kavárně, už tam byla, poněkud podroušená, kouřila jednu Marlborku od druhé a chtěla mě tahat ven, že si dáme šleha. Nalil jsem do ní několik kafí a kofol a ž přišla k sobě, tak mi vyprávěla, co se stalo. No nebudu vás zatěžovat jejími osobními problémy (není co závidět, věřte). Proč ale proč to píšu - to nejdůležitější je, že mi nabídla Písmáka k prodeji. (Jak už zde bylo řečeno, Písmák není ani majtek, ani partner LA) Částka není velká, ale ani malá. Momentálně ji nemám. Problém je také v tom, že Vella prohlásila, že Písmáka prodá jen a pouze mně, nikomu jinému. Proto se vás předběžně ptám - Jste ochotni mi někdo půjčit? Klidně to může být i více "drobnějších" částek od více lidí... (Řeči o tom, že chci v září odjet do Španělska a pak dál do Mexika, či na Seychely nejsou pravdivé!!!! Vždyť seychelsky neumím ani píp!!!)
Těm, kdo jsou ochotni mi přispět, respektive půjčit, sdělím ochotně číslo svého konta...

Toto prohlášení přináší zvrat v literárních kuloárech, kde se mělo za jisté, že JNLS přejde pod křídla Literárních novin, jak prohlásila známá blogerka Rebecca13. K tomu Papouch nakonec ještě dodává ":-P"


Podvod - Kouzelná_květinka nekouzlí.
Z dobře informovaných zdrojů z okruhu kouzelníků kolem známého iluzionisty Pavla Kožíška se nám podařilo zjistit, že Kouzelná_květinka, bývalá kandidátka na post prezidentky, která není v politických kruzích neznámá, vůbec neumí kouzlit. Po kauze Blanických rytířů se tak stává dalším z odhalených podvodníků na české scéně. Jedná se o tragikomický příběh hnědnoucích listů, které se zřejmě ke stáru snažily získat nějaké to místo na slunci.


Šok - Chroustjazz má vlastní loď
Známý český proudič má vlastní loď. O skutečnosti se dá lehce zistit více na http://www.jazzboat.cz
Mladý a nadějný spisovatel, který působí na JNLS o sobě vždy prohlašoval: Mám jednu kapsu vysypanou a druhou dokonce prázdnou, třetí vůbec nemám.
Dlouhodobě se však snažil od důvěřivých literátů mámit větší množství drobnějších částek a potvrdil tak citát "Korunka ke korunce". Za získaný obnos si koupil loď, která jak se nám podařilo zistit, brázdí kalné vody Vltavy a činí Chroustjazzovi slušné příjmy. Věřitelům ovšem zapůjčené prostředky splácet nehodlá. Vždyť jsi mi půjčoval na svačinu, brání se chroustjazz.

Jenyk je vůl.
Šokující zjištění přineslo několika známým redaktora JNLS Jenyka trauma na celý život. Jenyk je vůl. Přesto se několik posledních let vydává za literáta zistil náš denník šokující informaci. Růst rohů údajně Jenyk potlačuje medikamentačně. Semtam si ovšem svůj prášek nevezme. To se stalo dle ověřených zdrojů právě minulý měsíc, kdy své nesmyslné jednání omlouval slovy: ...jo, myslis do toho textu|? \ja uz si to vubec mnoc nepamatuju, akorat sem sel kolem reznictvi koůlem mrtvejch kurat...\ůzadelat\ů ale nemyslis zadelavany zaludky treba..\,???
BUD SAM SEBOU... dyk to je nesmysl...
kym jinym bych moh byt? ..da se rict bud sam jinym? ...neda, rekl pan Kaplan, ktery ma stale svou tridu rad...))))

Medlov se ruší
Podle prohlášení papoucha se ruší obec Medlov. Jedná se o první vesnici, která navazuje na tragické události 2. světové války. Medlov je po Lidicích a Bránickém Ležáku další obcí, jež má být zrušena. "Medlov se ruší, nikdo tam nebude", upozornil lakonicky papouch včera pro ČTK.

 


StvN
06. 08. 2006
Dát tip
:) Gut ajda.

kakání
28. 07. 2006
Dát tip
Přimlouval bych se za nějakou delší reportáž z písmáckých záchodů jako jsem dělal já už momentky \"KAKÁ CELÝ PÍSMÁK\".. aby tu bylo nějaké čtení i pro ty co se hlouběji zabývají kakem..

Garth
27. 07. 2006
Dát tip
Nedementuji nic. Moje "Ahoj Norsko :)" stále platí.

papouch
27. 07. 2006
Dát tip
Musím dementovat své včerejší dementi "Musím dementovat lživou zprávu "Prodej serveru"." Vella nebyla v Brně předevčírem, ale předpředevčírem!!!

yzžet
27. 07. 2006
Dát tip
.-)))milá redakce ...mám zájem o roční předplatné vašeho týdeníku,měsíčníku... ?...věřím ,že druhé číslo bude aktuální s dalšími zar.zprávami , snad jen kdyby bylo možné ,,TO ,,více prošpekovat nějakými takovými lechtivějšími fot.(prosím originály,ne digitální fotomontáže) ... taková Vella ve sprše by se někde nanašla ? děkuji vaše pravidelná čtenářka yzžet

Ještě, ještě! :)

sidonia
26. 07. 2006
Dát tip
o kom se mluviva, nedaleko byva

K_Anče
26. 07. 2006
Dát tip
o kom se mluví, ten žije, že ano

Zuzulinka
26. 07. 2006
Dát tip
pobavilo mě to:-)

Norsko
26. 07. 2006
Dát tip
ahoj garthe

Garth
26. 07. 2006
Dát tip
Ahoj Norsko :)

Bulvár
26. 07. 2006
Dát tip
Nejnovější zprávy potvrzují, že chroustjazz má ne jedno, ale hned dvě plavidla (viz http://www.cruise-prague.cz/boat.php?boat=chroust-boat). Co chce mladý literát dělat s flotilou? Hodlá pašovat básně na trase vyšehrad - rohanského nábřeží? Tyto a další otázky vrtají pražanům hlavou. Co za tím stojí?

papouch
26. 07. 2006
Dát tip
Musím dementovat lživou zprávu "Prodej serveru". Není pravda, že včera byla Vella v Brně.... Vella byla v Brně předevčírem!!!

Norsko
26. 07. 2006
Dát tip
myslím, že sem něco chytrého napíše pouze garth, sám postižený chroust, nebo noe ... jenyk tě tak maximálně ... pošle ... (někam) měj se, bulváre :-)

Sarrah
26. 07. 2006
Dát tip
:o)) to sou mi noviny. Je dobré být v obraze a nemít okno :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru