Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Drby z Písmáka 02

26. 07. 2006
2
0
1964
Autor
Bulvár

První číslo

Bývalý šéfredaktor Lyryk přislíbil spolupráci
Z velmi neseriosních zdrojů se nám doneslo, že bývalý vůdce a druhý muž totalitního serveru nejmenovaného jednoho a zároveň polistopadový disident L. se rozhodl svými zkušenostmi a znalostmi poesie kmene můmůpís podpořit uvadající listy literárního serveru P. Na dotaz, zda takto činí z vlastní vůle odpověděl - „Dejžto pámbůch větších švestek!“
-ch-
 
 
Z dějin Písmáka - šokující odhalení!! Písmák byla původně rocková kapela!
Nedávno se podařilo jednomu z našich redaktorů pomocí několika vtipně volených skleniček zaujmout v jednom brněnském nejmenovaném baru jednoho z nejstarších žijících členů Písmáka, jistého Papoucha. z Brna - Slatiny a donutit ho k rozhovoru.
Několik vytržených vět z kontextu:
r: „stál jste u zrodu literárního serveru Písmák..a jak sám říkáte, byla to doba černobílá, či-li čb - jak vy vlastně vidíte tu dobu?“
P. „dost černobíle“
r: „je pravda, že nebýt vás, Písmák by nikdy nevznikl?“
P. „hele, redachtorskej, ty víš hovno vo životě - a vo písmáku lautr hovno - sme měli s klukama kapelu..docela dost rockovou..sme to vobčas valili po zábavách..jednou jsme rédlovi dělali předskokana..rééédloj!..ale ty víš hovno..redachtorskej..menovali sme se pissmák..jako že chčijeme na opijáty..chápeš..jo?..no ale sem pak neudělali přehrávky..se nám vožral děsně bubeník..průser jak kráva..tak jdeme s hobojistou takhle po svoboďáku..táhnu se s futrálem vod basu..za poslední peníz jsem si koupil burek..čučim před sebe..a na zemi list papíru..popsanej inkoustem..týýý vole! ..sem neviděl už roky..a tak říkám - „hele, vole, nezačneme psát?“
-ptp-
 
JiKo opět nepopírá, že by lhal
na velmi sugestivní dotaz, zda člen protichemického odbojného spolku „Písmák v plamenech“ JiKo byl skutečně ve Frýdlantu, těžkovyvratitelně tvrdí šíjně, že ano - tímto ovšem nevyvrací, co říkal v předchozím čísle Bulváru (Drby z Písmáka 01, čímž je značně zřejmé, že mluví pravdu. Ovšem zarážející je jeho zpupné mlčení ohledně Sletu vyčpělých feministek, kterého se, jak je nám známo, účastnil. Dokonce ne poprvé.
Sledujte příště
-df-
 
Pád akcií Písmáka
Z křivek indexu PX-Písmák na české burze cenných papírů lze usuzovat pouze jediné. Investoři se houfně snaží prodat akcie serveru Písmák.cz. Literatura již prý netáhne, boom poezie již skončil, tvrdí někteří burzijníci. Svou rukou k dílu také přispěl místní management neumělými zásahy do chodu serveru.
Oficiální místa však tvrdí, že pokles indexu PX je pouze dočasný, že za vše mohou tropická horka a výpadky v dodávkách proudu od společnosti ČEZ.
„Jak máme plnit své závazky k literátům, když nemáme šťávu“; ohradila se majitelka serveru.
-kj-
 
Nová rubrika: Poradna pro beznadějné autory
Vážení literáti!
Podařilo se nám za velmi nemalý obnos přemluvit známého literárního vědce Miroslawka, zda by se občas neuvolil pomoci začínajícím či končícím autorům v jejich další cestě pouští písmen a neukázal jim směr k nejbližší oase slov - tedy - pokud chcete býti rozebráni na molekuly hlásek, pište své dotazy či příspěvky na adresu redakce Bulváru, nejlépe do zpráv. Za rozborem vzniklá traumata redakce nezodpovídá.
-xf-

StvN
06. 08. 2006
Dát tip
Fuuuj, papouch.

Rabb
27. 07. 2006
Dát tip
fuj to sem se lek..

Miroslawek
27. 07. 2006
Dát tip
A trocha skutečného bulváru

Miroslawek
27. 07. 2006
Dát tip
tak literární vědec... ještěže ani já za sebe neručím ;oD

papouch
27. 07. 2006
Dát tip
Sice nepodstatná, ale vše vyjasňující poznámka k článku "Z dějin Písmáka" V kapele Pissmák hrál na bicí jistý Papouch.

papouch
27. 07. 2006
Dát tip
ty víš hovno (jak by řekla pani :-)

Norsko
26. 07. 2006
Dát tip
jés..., tady už jde o temné proudy..., v našich...lidských myslích, ... vole :-)

Bulvár
26. 07. 2006
Dát tip
Zámotek: v našich novinách dostane prostor každý :-)

Zaprděnec
26. 07. 2006
Dát tip
já vím, ale stejně: vella ven!!! :o(

Zaprděnec
26. 07. 2006
Dát tip
zámoteK, máš pravdu...a teď všichni: vella ven!! :o(

Zaprděnec
26. 07. 2006
Dát tip
zámotek: si fakt myslíš, že seš tak zásadní aby vo tobě někdo něco psal? vod toho sme tady jiný...

Sarrah
26. 07. 2006
Dát tip
šmarjáááá:o)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru