Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Drby z Písmáka 03

28. 07. 2006
6
1
2409
Autor
Bulvár

Tragický obraz dnešního veterinárního zdravotnictví
V čekárně známého nuselského veterináře bylo nalezeno štěně ve zuboženém stavu.
"Je nutná okamžitá operace na záchranu toho štěněte," razantně oznámil majitel ordinace Pišta Hufnágl v duchu Hippokratovy přísahy. Po základním vyšetření se mladý lékař pkusil o invazivní vstup dlouhým řezem přes břišní dutinu. Muže v bílém plášti ovšem čekalo nemilé překvapení. Skalpel se o holou hruď psíka ztupil a posléze i zlomil.
Hufnágl nezazmatkoval a pokusil se v operaci pokročit jinak. Ovšem laparoskopie provedená přes pupeční otvor skončila opět nezdarem. Nakonec se Hufnágl od operačního stolu odpotácel celý zlitý hnědavou kapalinou. Až nyní mladý a zkoprnělý lékař pochopil jak se věci mají. V čekárně totiž nebyl nalezen psík ale štěně desetistupňového piva.

Odhalení Rabb je bývalý Arab. Jako bonus rozhovor
Našemu deníku se podařilo zjistit zajímavou skutečnost o Rabbovi. Dle našich zjištění se jedná o muslima arabského původu. Právě ze slova Arab záměnou A za B a jeho přesunutím na konec jména vznikla jeho nynější přezdívka. Po delším naléhání a několika žádostích o exkluzivní rozhovor pro náš list se Rabb uvolil, že zodpoví pár dotazů:

r: Proč jste se vzdal muslimské víry? Byl to pro vás důležitý životní krok?
Rabb: Víte, Korán mě již nudil, i když stejným způsobem mě začíná nudit i mé nynější křesťanské přesvědčení. Zatím co v mé původní zemi je svatým mužem Abrahám, pro Evropu to samé znamená Kristus. Islám má Korán, křesťanství Bibli. Těch spojnic bychom mohli nalézt daleko více, proto to zas až tak náročné nebylo.

r: Myslíte si, že obě svatá písma jsou v lecčems podobná? Z čeho potom pramení nesváry, terorismus a jiná nesnášenlivost.
Rabb: Tak tak,odpověď obsahuje již vaše otázka jde o písmo. Pro Evropany je arabské písmo spíše obrázkovou linkou a naopak pro Araby je latinka pouze změť čar a kliiháků. Vrozená lidská neochota učit se novým věcem vedla k nechuti obou duchovních komunit uznat že jak Bible, tak Korán hovoří o tomtéž a křesťané i muslimové by si měli být vlastně bratry. Celá věc eskalovala až k dnešnímu rozdělení světa.

r: Jak se vám líbí život v Evropě kam jste se v minulém roce přestěhoval?
Rabb: Moc. Nemám proto jiného slova. Unás byly jen mešity, jedna jako druhá. Zde je spousta rozmanitých staveb. Ovšem z evropských zemí bych nejvíce vypíchnul právě Českou republiku, kde se již několik let účastním projektu Písmák.cz. Zjistil jsem, že poezie je to co mě naplňuje až po okraj a že Koránu ani Bible již není třeba.

r: Jak se vám vede v osobním životě?
Rabb: Svůj osobní život zatím ponechávám stranou. Teď jsem si maturitou trochu doplnil vzdělání a mým životním cílem je hledat cesty k porozumění obou našich světů. Hodlám proto založit projekt Písmák.ar - stejný server se stejným cílem jako zde, pouze v arabštině. S majitelkou Písmáka jsme již dohodnuti, mám přislíbenu finanční pomoc prostřednictvím jakési Akademie LA.

r: Ať se vám tedy daří, Allah akbar a Bůh s vámi. Děkujeme za rozhovor

(((Grafoman))) má tvůrří krizi?
Grafomana, ze svého principu člověka jenž by měl zahlcovat Písmáka tunami hloupých a nesmyslných básní, postihla autorská krize. Tak to alespoň tvrdil pro náš deník. Našim redaktorům se ovšem podařil zjistit kloub věci. Grafoman se tajně dohodl s majitelkou Písmáka na uvážlivé publikaci. Je tak po papouchovi již druhým placeným písmáckým konfidentem. Pozadí těchto praktik je ze strany managementu Písmáka zakrýváno jenoduchou zástěrkou.
"Zkoušela jsem technickými způsoby zabránit přetěžování serveru a tím tak zajistit optimální chod aplikace pro široké masy lidí, které to baví. Bylo tu pár jedinců kteí tuto mou snahu hatili a tak jsem se jejich schopnosti snažila k oboustranné spokojenosti zjískat na svou stranu," pro náš list uvedla Vella.
Finanční machinace na pozadí písmáka ovšem razantně snižují důvěryhodnost takových prohlášení. Literární analytici jako profesor Miroslawek a kol., Dr. chroustjazz nebo otec  české literatury Doc. JiKo CSc. se ovšem domnívají, že majitelka tak spíše zastírá fakt, že z jejího serveru jsou trosky.
Kdo bude dalším uplaceným? Ptají se právem řadoví písmáci. Takový je hlas lidu.

Pozorovatel pro gaye
Známý fotbalista, inline bruslař, pupík a šmírák uzavřel kontrakt pro gay časopis Teploň na 12 fotografií pouze ve slipech. Série fotek se chystá do listopadového čísla.
"Vezmu si ty květované, to mí fanoušci ocení. A konečně bude někdo pozorovat také mě!" uvedl pozorovatel lakonicky.


Naše osmero - Jak přežít vedro
1 - Pijte ať nemáte žízeň
2 - Nevycházejte ven přes den, slunce je přes den velmi silné a vysušuje pokožku
3 - Snižte svou fyzickou zátěž - přestaňte pracovat
4 - Nikdy se neochlazujte skokem do vody. Zejména v případě mělkých louží může dojít dokonce ke smrti
5 - K osvěžení se osvědčuje minerální voda ve spreji. Lze zakoupit například v Lídlu
6 - Používejte krémy s ochranným faktorem nejméně 95
7 - Nevařte, k obědu pouze chroupejte čerstvě připravený led
8 - Nečtěte Písmák v přehřátých kancelářích bez klimatizace


1 názor

sidonia
16. 07. 2007
Dát tip
:))))))

StvN
06. 08. 2006
Dát tip
Bych navrhoval článek - Pozorovatel má dívku.

Tos neviděl žíznivého chirurga...:)

No trvá to dýl, to ano, ale jde to. :)

papouch
31. 07. 2006
Dát tip
..ale zkus otevřít skalpelem flašku vína!! :-)

Papouch je drobný škudlil. Ví, že vejvrtka je levnější. :)

papouch
31. 07. 2006
Dát tip
a nestačila by místo skalpelu vývrtka?

Štěně vůbec není super. Víte vy vůbec, kolik stojí takový kvalitní skalpel??? Škandál je to!

:o) štěně je super

Toto_Oné
28. 07. 2006
Dát tip
Hlásím se jako placené konfidentum. Tímto jsem narazilo na zajímavý problém, protože nevím, jak utvořit střední rod od podstatného jména "konfident" A to si pamatuju, kolik dětí ve škole systematicky žalovalo....jenomže to byla konfidentíčata...já jsem poměrně velké Toto Oné:-)

Miroslawek
28. 07. 2006
Dát tip
Hrbol: jako vždycky - nic

oleandr
28. 07. 2006
Dát tip
...

Rabb
28. 07. 2006
Dát tip
tak muslim.. mno.. prčeklep.

Rabb
28. 07. 2006
Dát tip
kecy, všechno bylo pozměněno, rozhovor je zmanipulovaný. Redaktor mne zfeoval!! Cítím se jako na titulní stránce Blesku!! 1. Nebyl jsem nuslim a nejsem křesťan.. věřím v budhismus.. 2. viz 1. 3. V ČR se mi opravdu líbí, ale poezii vůbec nečtu; jen občas; nejsem jí naplněn až po okraj.. nemám v sobě ani kapku poezie.. 4. Něco takového opravdu chystáám. Nejdříve bude Pismák.eu, kde chci sjednostit všechny začínající autory nové Evropy a hned poté Písmák.ar, Písmák.it a Písmák.de; jen se musím doučit jazyky. apropo, na mne je to moc uhlazeně napsaný.. tak chytrej já nejsem. Aláh s vámi.

Albireo
28. 07. 2006
Dát tip
Štěně nemá chybu!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru