Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Drby z Písmáka 04

31. 07. 2006
9
0
4124
Autor
Bulvár

Blíží se čas prázdnin a to si naše redakce bere dovolenou. A tak se vám nyní dostává do rukou poslední číslo vašeho oblíbeného časopisu.

Brutalita na matematické scéně
"Tangent mě brutálně zbil!" oznámila včera ve večerních hodinách na policii jeho boulemi a modřinami posetá manželka, paní Tangenta.
Policie okamžitě zahájila pátrání po viníkovi. Tangent již o hodinu později musel policistům diktovat svou výpověď do vyšetřovacího protokolu.
"Ano zmlátil jsem ji, však si také zaslouží. Dověděl jsem se, že mě podváděla. A nebylo to poprvé v životě. Již před několika lety mě podvedla s úhlem Alfa anavíc i úhlem Beta. Tehdy jsem ji odpustil a naše manželství se vrátilo do starých kolejí.
Minulý týden ale vše umocnila na druhou. Pod krycí historkou, že nějaká křivka shání narychlo tečnu na hlídání za nemalou odměnu se vzdálila z našeho trigonimetrického domova. Jenže pravda je taková, že v ploše se o ní podělili sinus a kosinus. Taková nehoráznost, ta šlapka by se jistě spustila i s Gamou nebo Kotangensem... Rozvádím se s ní. A to okamžitě." uvedl do protokolu Tangent.
Soudní líčení bylo nařízeno na 16 srpna.


Zbora se dal na dráhu kasaře!
Podle kruhů blízkých redakci serveru Písmák se Zbora, moravák z Nového Boru, dal na temnou stranu síly, když se stal kasařem spolu s Dannym jsou tak první parťáci na šikmé ploše.
"Policajti na mě nic nemaj, hehe, a není pravda že tu Kačenu jsem udělal já s Dannym. Jediný co bych snad moch potvrdit, je že už mě Franta Kovářík za básně neplatí jako dřív. Když jel v Zelenym peří to sem mu byl dobrej. Když nic nesehnal, byl mu Zbora dobrej. Teďka už na něj ale seru. Mám teď svý jistý a to mi stačí," uvedl Zbora našemu redaktorovi v nejmenované hospůdce na Jižním městě.

Černá kronika - Vesuvanka zemřela
Tragický konec měl geologický výlet autorky Písmáka Vesuvanky, když skončila v jícnu činné sopky Mauna Loa na Hawai.
"Nechápu jak mohlo dojít souběhu tolika tragických přehmatů," uvedl Hawaiský konzul Roman Tuček, "jako zázrakem se z jejího ožehlého turistického batohu zachoval itinerář cesty a geologicko-geografická mapa sopky a znich se dá zpětně odvodit, jak asi k tragédii došlo. Nechápu jak se mohla octnout zde na Hawai, když z jejích zápisků a nalezené mapy je zřejmé, že chtěla navštívit sopečný útvar Vesuv v Itálii."
Jak zistil náš deník k celé tragédii přispělo i stáří geografky. Z úcty k jejímu věku se totiž nepřišlo na to, že letí jiným letadlem do jiné země a na úplně jiný kontinent, když ani palubní průvodčí ani pracovník celní správy nechtěli vidět letenku či pas. Po výstupu z letadla byla amatérská badatelka již vedena instinktem. Hora ji táhla k sobě.
Sybolické (kremace a rozptyl prachu proběhli již na Hawai) rozloučení s Vesuvanou se koná tento pátek v obřadní síni Praha Olšany.


„Ano, je to pravda, beru dogy“ - prozradil Noe_1
Každé hlavě již tolik popletených fanynek zdejšího geologa dívčích srdcí Noema_1 se zatmělo před očima, když se veřejně doznal. Citujeme ze soukromé korespondence:
„Jo, začal jsem s tím už dávno - zpočátku jsem to bral jako takovou hru, experiment - to bylo ještě v dobách, kdy jsem bral všechno - ratlíky, vlčáky i dalmatiny - jednou jsem vzal i koně - co jsem nespotřeboval sám, prodával jsem Pištovi Hufnáglovi na orgány - tenkrát se ještě dost zabýval černokněžnictvím - ale když ho pak na nějakou dobu zabásli, prodával jsem přebytky původním majitelům - ale to už začalo smrdět a taky mi doutnala půda pod nohama - tak jsem se přesunul kousek za Prahu (Jesenice - pozn. autora) a začal jsem podnikat v poněkud tvdším buzinecu - začal jsem brát dogy“ - končí laxně noe_1 své přiznání.

Na Písmáku mě již žádná holka nechce, odcházím na Totem
Věčný voyeur a sexuální loudil Pozorovatel se nám na prahu redakce psychicky zhroutil!
„Jsem Nemocný a nechce se mi žít. Zkoušel jsem se opíjet, ale nikde mi krom ovocného čaje a kofoly nic nenalejou. Nemám už ani komu donášet. Dokonce ani autoři nereagují na mé vulgární kritiky pod jejich díly“ - svěřil se nám pohublý autor.
„Proto jsem se po dvoutýdení dobrovolné izolaci v psychiatrické léčebně v Bohnicích na doporučení jednoho zdejšího redaktora, který si nepřeje být jmenován a s níž jsem sdílel jedno lůžko, rozhodl pokusit štěstí na literárním serveru Totem, kde mi bylo nabídnut i post redaktora. Snad se konečně roztrhají mraky mého panictví“ - poněkud nadějně dodal pozorovatel
pozn. redakce: na přání redaktora jenyka jsme jeho jméno v článku vynechali


Noe1
20. 08. 2006
Dát tip
:-)))))) Co dodat, snad jen že situace je ještě horší. V poslední době navíc ujíždím na parníku.

StvN
06. 08. 2006
Dát tip
Povedené čísílko.

Pravda je taková, že neb jest časopis zatím prodělečný a navrch nastává okurková sezona, odjíždí celá redakce do španělska na sběr tamních geneticky modifikovaných okurek, za což bude pěkná škvára, vejvar a vata.

zorka
02. 08. 2006
Dát tip
N:tvým oborem je, teda pokud já vim tragikomedtrie:-)

Norsko
02. 08. 2006
Dát tip
t: kurva, neuč orla létat ... oborem matematiky je trigonometrie ... (tebe s tvým nickem beru jako hříčku přírody)

Bulvár
01. 08. 2006
Dát tip
A za úkol si to opravte!!!

Bulvár
01. 08. 2006
Dát tip
Šok - hádka o triginimetrické funkce. Zatímco jedno tvrdí, že jidiný správný výraz zní trigoniometrický, jiní zase, že trogonimetrický. Po velké hádce čechů a slováků o tzv. pomlčku, je hádka "o O", tzv záchodová hádka jevem v naší společnosti, který rozvrací národní sounáležitost. Jiří Paroubek k této skutečnosti zaujal jasné stanovisko: "Aby se z těch O neposrali", uvedl mimo záběry kamer.

pozorovatel
01. 08. 2006
Dát tip
tak že by i jiko?:)) ježiš, kolik vás tam je..:)))

Muamarek
01. 08. 2006
Dát tip
No, něco mi říkají goniometrické funkce, kam by spadala i ta tangenta, ale trigonometrický, to jsou zase tři úhly a když se to dá dohromady, může z toho být leccos :-)) Muamarek

Norsko
01. 08. 2006
Dát tip
t: trigoniometrického ... to sem nikdá neslyšél :-)

Bulvár
01. 08. 2006
Dát tip
pozorouši: nedělej škroba a nasyp sem ten výběr; podpoříš tím náš čaopis :-)

pozorovatel
01. 08. 2006
Dát tip
on to neni jenom chroust, je jich víc!:))) je fakt, že nebejt zprávy o vesuvance, výběruju

zorka
31. 07. 2006
Dát tip
pro pořádek druhé, zorčí číslo 720552944:-)

zorka
31. 07. 2006
Dát tip
jo jasně:-)

zorka
31. 07. 2006
Dát tip
píšu přes zorku (moje láska...), tobě ty zprávy fakt nejdou ..., na čestrfíltky se vyserem, moje číslo 604431868, tvoje...?, ... zapaříme, mám to kousek :-) v osum ráno ?

kakání
31. 07. 2006
Dát tip
Hovínko opět absentuje.

kakání
31. 07. 2006
Dát tip
Hovínko opět absentuje.

Norsko
31. 07. 2006
Dát tip
tak zejtra v osum v bílině na nádru, budeš tam ? ... budu tam kouřit čestrfíldky ..., yes ?

Norsko
31. 07. 2006
Dát tip
tam budu zítra v osum, je tam nějakej nonstop ? :-)

zorka
31. 07. 2006
Dát tip
no vivat!...naše vesuvanka bude dlouho žít!:-)*****...za každou část jednu*, sem se pobavila, jak dlouho ne :-)

Norsko
31. 07. 2006
Dát tip
kam ... do litoměřic? :-)

Norsko
31. 07. 2006
Dát tip
do pátku daleko, trochu se vyléčíš :-)

Norsko
31. 07. 2006
Dát tip
přiznávat se nemusíš, definitivně jsem tě poznal a neptej se mě, jak ... v pátek v praze ? :-)

dadik
31. 07. 2006
Dát tip
mohlo by to jít...:))

Zuzulinka
31. 07. 2006
Dát tip
skvělý časopis, výjde?...bych si ho předplatila:o)

Norsko
31. 07. 2006
Dát tip
* ... a teď už je jasné, že tento bulvár vydává chroust ! ... přiznej se, chlape ... je to polehčující okolnost :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru