Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poslední den Antiklimaxu

02. 08. 2006
5
0
1349

Vysvětlivka: Klimax = finální (a ideální) stav jakéhokoli společenství

                                                                      KDYŽ SE ZASTAVIL POKROK....

 

     Třetí mezikontinentální válku začala Severní Korea. Na největší města USA dopadly rakety s nukleárními hlavicemi a noc rozzářilo jasné světlo, ve kterém se vypařily nejvyšší mrakodrapy New Yorku i se všemi 11.000.000 obyvateli, Bílý dům a Pentagon i socha svobody - symbol americké hrdosti a samostatnosti a svobody, potvrzené v roce 1776. Toto rozednění byl první úsvit Apokalypsy. Kanaďané i potomci Mayů se zachvěli pod studeným dotekem jaderného větru, který jim počesal vasy. Ačkoli se hlavní centra americk vlády, kultury, průmyslu i mentality vypařily, zničený národ ještě byl schopný pomsty.

     V nukleárním ohni shořela nejenom celá Korea, ale i přilehlá území Ruska, Číny a Japonska. G8 se rozpadlo a nově vzniklá Asijská aliance vyhlásila válku Celoamerické federaci. OSN byla zrušena, protože se prokázala jako parazitní organizace, neschopná splnit svůj hlavní úkol - totiž ochránit světový mír. Důvod prvních plebejských apelů na zrušení této instituce - takzvaná \"svoboda pro Irák\", jejíž hlavním důsledkem bylo zvětšení amerického podílu na kontrole světových zásob ropy - zůstal paradoxně nedořešen. Militantní obsazení Iráku spojeneckými vojsky s cílem zpacifikovat potencionálně nebezpečného agresora nebylo uspokojivě podloženo ověřitelnými důkazy, na iráckém území nikdy nebyly nalezeny žádné zbraně hromadného ničení a ani jediná laboratoř, v níž by probíhal vývoj nových chemických nebo biologických zbraní. Z většiny arabských zemí totiž nezbylo o moc víc než popel a prach, vířený větrem na opuštěných pláních. Stejně jako z totální většiny svobodných států Ameriky a skoro celého zbytku Asie. Polynézští a oceáničtí domordci se z nezvyklých světelných efektů na severní a východní obloze těšili jen tak dlouho, než pocítili první účinky radioaktivního spadu.

     Evropská Unie do Americko - Asijského konfliktu nezasáhla a rozhodla se zatajit skutečnou situaci, aby se vyhnula politickému kolapsu a davovým projevům hysterické paniky. Veškeré lety do Asie a Ameriky byly zrušeny, hranice se uzavřely. Telvizní a radiové vysílání ze zničených kontinentů ustalo a Internet se zhroutil. Vysvětlení bylo prosté a dostačující, i když jen těžko uvěřitelné: mezi Evropsko - Africko - Australským pásem a Americko - Asijskou koalicí bylo vyhlášeno absolutní embargo. Odůvodněním byla krize politických vztahů, zapříčiněná Asijsko - Americkým ozbrojeným střetem.

     Občané zbylých národů měli jiné starosti než pátrat po pravdě, protože v důsledku katastrofických událostí se rozpadl Evropský parlament a došlo k úplné decentralizaci vlády všech států. Ekonomika se začala rychle hroutit a média – než se zhroutila také – vysílala pouze zábavné pořady a ekologicko-kulturní diskuze. Informační tok se brzy přerušil úplně. V důsledku toho nastala naprostá urbanizace a netrvalo příliš dlouho, než se celá populace stáhla do mnohmilionových center a jednotlivé státy se rozpadly na suverénní zóny. V jejich jádru byla skutečná velká města, slumovitou periferii tvořily lepenkové, dřevěné a hliněné chatrče přistěhovalců. Boje se přesunuly do ulic. Lidé nově získanou svobodu oslavili rabováním a ničením, protože nikdo nic neprodukoval – a pokud ano, jenom sám pro sebe. Nastala nová krize. Statisíce lidí zemřely v nelítostných potyčkách o životní prostor a potraviny a jejich těla vstoupily do potravního řetězce kanibalismu. Další statisíce lidí zemřely kvůli nedostatku léků a lékařské péče nebo na nové nemoci, zavlečené ze zamořených území ptáky, hmyzem a hlodavci.

     Světová populace exponencionálně poklesla, ale nebyl žádný statistický úřad, který by ji sečetl. Ironií je, že právě dosud bezpříkladné vymírání vyřešilo veškeré globální problémy, související s přelidněním – nedostatek potravin a pitné vody, životního prostoru a energie i nadprodukci nebezpečných a neskladných odpadů. Populace, vystavená několik desetiletí mírným dávkám radioaktivity si vypěstoval mnohem silnější imunitu a téměř úplně se zbavila rakovinného bujení, ale viry a bakterie nekontrolovatelně mutovaly a nemoci byly čím dál agresivnější a měli čím dál rychlejší průběh. Část ze zbylé populace se vrátila k řemeslné a zemědělské výrobě a když už se zdálo, že lidstvo stojí na úsvitu nové civilizace, došlo k další radikální změně. Anarchisté, liberálové, naturisté a ti, kteří se nedokázali přizpůsobit brutálnímu městskému životu, odešli ze sociálního pekla a rozhodli se vrátit k přírodě. Hledali místa pro své utopické společnosti v Africe, Asii a na ostrovních rájích v Tichém, Atlantickém a Indickém oceánu. S nimi odešli také narkomani.

     Ti, kteří zkusili štěstí v kontaminovaných oblastech, o čemž bohužel nevěděli, z velké části rychle zahynuli a přeživší počali dlouhou, bolestivou a zničující degeneraci. O něco lépe se vedlo těm, kteří zkolonizovali relativně čistá místa. Vytvořili dokonale svobodná společenství a svůj život naplnili dobrovolnou prácí a láskou. Jejich problémem byl nekontrolovaný sex a užívání drog. To první zapříčinilo šíření nových i starých kmenů pohlavních chorob, to druhé mezi šťastný multikulturní lid zaselo nenávist a duševní poruchy. Nový ráj začal hnít, ale absurdní na tom bylo jenom to, že příčinou byla právě svoboda, po které všechny kultury toužily celá tisíciletí.

     Na území bývalých států zůstali především oddaní vlastenci a neonacisté. Zbytky národů žily jen samy pro sebe. Zóny násilí ale nemohly zůstat v klidu dlouho. Naučená i vrozená agresivita spolu s nacionální rozpínavostí vyvolaly kruté souboje o další a další území. Árijské národy vytvořily alianci, aby naplnily Hitlerovu vidinu Třetí říše. Tato aliance rozdrtila pravověrné Čechy, Maďary, Slováky, Poláky i Rakušany a jejich zbytky asimilovala. Tím ovšem narušili svůj „čistý“ genom. Třetí říše se rozpadla tak rychle jako vznikla, protože se nezrodila dokonalá rasa, ale zparchantělé plémě agresorů a psychických degenerantů. Ti se s násilím sžili tolik, že když ztratili vnějšího nepřítele, nenávist nakonec obrátili sami proti sobě. Ani tvrdá represivní opatření nedokázala zabránit vnitřním nepokojům. Evropa se vylidnila, zatímco Amerika a Asie stále vyzařovaly silnou radiaci. Afrika se mezitím vrátila zpět ke kmenovému uspořádání a liberální kolonie byly terorizovány a nakonec vyvražděny divochy, toužícími po kontinentu, který by byl zase jenom jejich. Antarktické výzkumné stanice zamrzly opuštěné, protože nikdo nechtěl ani nebyl schopen financovat zbytečný výzkum A žádní lidé se v mrazivých pustinách nedokázali uživit sami. Australané se masově připojili k New Ageovému trendu návratu ke kořenům civilizace – do přírody.

     I mezi libertíny se vyskytli někteří, kteří se pokusili nastolit totalitní systém, ale ti byli buď rychle zavražděni nebo tyto pokusy skončily naprostým fiaskem. Drogy, sex, averze k technice a duševní choroby zapříčinily rozvrat svobodných kolonií. Vzniklo a zase zaniklo nesčetně fanatických náboženství a sekt, vzrůstal a upadal vliv rozličných filozofií a komunity míru, lásky a svobody se nakonec zvrhly ve státy zločinu a šílenství. Mizivé zbytky lidstva nakonec klesly až na neolitickou úroveň.

     Příroda se mezitím poměrně v klidu regenerovala a z lidí se derivoval nový živočišný druh. Brzy se ukáže, kam povede jeho vývoj…


zkus to a pak mi napiš, co ti řeknou =o)

šílené,děsivé...! *

oběma vám děkuji za ohlasy - překlepy časem vyhledám a eliminuji... ;o) (teď na to nemám čas)

Rabb
03. 08. 2006
Dát tip
viz Thuargo.. ..+ pár překlepů.. ..*

Thuargo
03. 08. 2006
Dát tip
Zajímave, propracované a promyšlené ... a myslim si, že i pravděpodobné - kdyby začla ta válka ... některé události by se podle mě ale nestaly nebo staly jinak, ale to je detail ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru