Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Záhadný dárek

03. 08. 2006
1
0
758
Autor
Susy

   Abych mohla nějak rozumně začít,  musím Vám nejdřív představit sebe a své přátele.  Máme velice dobrou partu a tak nešetříme slovy jako Mám Tě rád(a),  Nemůžu se dočkat až tě uvidím.  .  .  A to jak v řeči,  tak v žádné smsce nechybí MTR (mám tě ráda),  CW2CU (can´t wait to see you=nemůžu se dočkat až se uvidím).  Další důležitá věc k pochopení mého příběhu je místo mého bydliště.  Bydlím s rodiči v paneláku a pod námi bydlí naši známí.  Už několikrát jsme vymýšleli zrychlovací prostředky komunikace-kelímek spouštěný z okna kuchyně do druhé kuchyně,  vzkaz na provázku a další.  Jenomže vždy se našla nějaká vada.  Většinou ten druhý nevěděl,  že v kelímku nebo na provázku něco je a .  .  .  zkrátka bylo to složité.

   Letos o prázdninách jsem byla na dovolené a už se moc těšila na mou kamarádku a jejího kluka-abyste rozuměli,  na její miminko.  A tak jsem do žádné smsky nezapomněla přidat těch osm písmenek(MVR,  CW2CU).  Chvíli trvalo,  než kamarádka kódy rozluštila,  ale pak pochopila.  V jedné smsce,  kterou mi odepsala (v 22.  30) stálo,  ať si to MVR schovám na pozítří,  to že se uvidíme a dostanu předčasný dárek k svátku a to teprve bude MVR,  MVR  . .  Samozřejmě jsem se nemohla dočkat a usnula jsem až kolem jedné.  Věděla jsem,  že to nebude nic obyčejného,  protože to by ani jinak nešlo.  

   Přijela jsem domů a radostně jsem se se  všemi přivítala.  Po asi hodině povídání jsem musela domů,  protože jsem měsíc doma nebyla. O zmíněném dárku nepadlo ani slovo,  přestože jsem na něj já stále myslela,  ale věděla jsem,  že určitě nezapomněli a dočkám se.  Celý následující den jsem doháněla všechno co jsem zameškala a scházela se s ostatními přáteli.  Navečer,  když jsem se vrátila domů se stavila sousedka,  ale o dárku zase nepadlo ani slovo.  Slíbila,  že večer přijde i s mimčem,  tak jsem se těšila,  že konečně přijdu na to,  co to je za dárek.   S těšením na večer jsem  odešla do svého pokoje.  Rodiče otevřeli dveře a chvíli se na mě s úsměvem koukali.  V tom začalo něco zvonit.  Vůbec jsem nevěděla odkud a co to je.  Pak zvuk zesilovala a já zjistila,  že jde zpoza skříně,  kde jsem objevila malý telefon-ne opravdový,  ten pro děti.  Nechápavě jsem se podívala na rodiče a ti mi radili,   ať to zvednu,  že mi někdo volá.  Moc jsem jim nevěřila,  zase nějaký vtípek,  ale řekla jsem si,  proč jim neudělat radost,  tak jsem ze srandy do telefonu promluvila a .  .  .  .  někdo mi odpověděl.       

   Byla jsem.  .  .  no,  přinejmenším v šoku.  Nejdřív jsem si myslela,  že mám v pokoji vlastní telefon,  což jsem měla hned zamítnout,  protože to byla jenom hračka,  ale později mi došlo,  že mi vlastně volá ta sousedka a že to byl ten dárek.  Telefon mají i pod námi a spojené jsou dráty nebo co to vlastně je.  Určitě doporučuji sousedům,  protože od teď ušetřím spoustu času,  někdy  jsem běhala nahoru dolů a vyřizovala vzkazy a taky docela dost peněz,  protože jenom asi každá čtvrtá smska z mého mobilu jde někomu jinému než sousedce pod námi,  i když bych třeba jen mohla seběhnout schody .   Takhle už jen zvednu sluchátko,  dole zazvoní telefon a účet od telefonní společnosti se nezmění.

Teď už můžu říkat i do telefonu:Mám Vás moc ráda!   

Konečně chytrý komunikační prostředek! 


Thuargo
03. 08. 2006
Dát tip
Pozitivní a příjemné ... konec je sice pravda trochu delší, ale to nevadí ... líbí se mi to ...

Rabb
03. 08. 2006
Dát tip
Nechápu, proč na začátku vysvětluješ, že MTR znamená Mám Tě Rád/a a o pár řádků dál píšeš místo MTR zkratku MVR.. divné, asi nedopatení. Jinak fajn počtení, něco bych přeskládal.. pár vět na konci je zbytečných, hodily by se jinam.. ale celkově to působí příjemě.

Rabb
03. 08. 2006
Dát tip
Nechápu, proč na začátku vysvětluješ, že MTR znamená Mám Tě Rád/a a o pár řádků dál píšeš místo MTR zkratku MVR.. divné, asi nedopatení. Jinak fajn počtení, něco bych přeskládal.. pár vět na konci je zbytečných, hodily by se jinam.. ale celkově to působí příjemě.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru