Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Svět, vůle Tvá!

09. 08. 2006
0
0
426
Autor
Muji

Bez veršů a rýmů... Prachobyčejný text...

Učiň ze mě čaroděje,změním svět... K lepšímu? Ach, poznáš Satana!
Přilož ruku k dílu. Udělám Tě mocným! Takovou moc si ještě neviděl! Zahrnu Tě slávou a penězi! Budeš "lepší člověk". Lepší? Ovšem, že ano... I já jsem lepší "člověk". Chci lepší svět. Budou Tě ostatní lidé milovat? Ach, budou muset! Proto se neboj a pomoz mi... Já pomohu Tobě. Není to tak složité, víš co dělat! Nevíš-li, postarám se, abys to pochopil. Naučím všechno! Jenom Tebe... Budou Tě mít za Boha. Budeš Bůh! Chceš? Bůh! Modlit se k Tobě budou... Celé davy... Nespočetné! Ale jen pokud budeš chtít... Vše bude záviset na Tvé vůli! Ach, jak obrovskou moc budeš v rukou mít! Staletí si Tě budou pamatovat! Staletí mají paměť, víš? Ano! Zatím... Budou o Tobě v přítomnosti psát a v budoucnu budeš nesmrtelný!!! Nezapomenou na Tebe! Snad jenom, jestli budeš chtít... Jestli ne, do ničeho Tě nenutím. Chceš-li být zapomenutý, budeš!
Už víš, co je to moc? Moc mám já! Mohu Tě nechat zapomenout! Ale chceš být zapomenutý!? Panovníci pili mé lektvary, do kterých lil jsem spousty duší. A nebyli nezapomenuti... Nikdy! Podepisovali smlouvy svou krví... ale i cizí... Podepisovali se krví nevinných... Ty můžeš také, nebo ne? Tss, nezáleží Ti na nevinných lidech! Jsou tak bezmocní... Dělá se mi z nich zle! A Tobě také ne!? Hnus! Stejně jednou chcípnou! Pak zhnijou v hrobě! Radši, by je sežehly plameny! Ano, tak... Na prach!
Ale Ty nechceš být jen prach! Nebo snad... Nechceš, že?
Tak jak ses rozhodl?


Muji
01. 09. 2006
Dát tip
No jo... to já zlo nepodporuju... :-) Tos mi nerozuměl... :D Dneštní svět právě takhle funguje... člověk takhle myslí...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru