Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Večeře

14. 08. 2006
6
1
1608
Autor
Kaczenka
Na zahradě za domkem si tři malé děti hrály na schovávanou, stmívalo se a jejich maminka mezitím připravovala v kuchyni večeři. Venku pod ořechem se líně povaloval velký pes- neoficiálně druhá hlava rodiny. Ta první se měla co nevidět vrátit z práce. Za psem se krčilo nejmenší děvče a v rukou žmoulalo chomáče jeho srsti. Zatím to vypadalo, že druhé dvě děti na tuhle skrýš ještě nepřišly. Náhle děvčátko zaslechlo, jak jej někdo volá jménem. Byl to nějaký muž.
Tatínek jde z práce!
Nadšeně se k němu rozběhlo, nedbajíc na prozrazení. Hra měla stejně každou chvíli končit kvůli večeři. Nepříliš jistým krokem tříletého dítěte se tedy děvče vydalo k zahradní brance. Starší děti by si možná byly uvědomily, že tahle branka vede na polní cestu končící v lese, ale děvče bylo ještě na takovéhle uvažování příliš malé. Třeba chce tatínek maminku překvapit a proto se vrací touhle cestou, na kterou není z kuchyně vidět.
Bohužel.
 
O patnáct minut později vešel přední brankou na zahradu pěkně oblečený muž, zavolal pozdrav na dvě hrající si děti a vešel do domu. Beze slova přistoupil k ženě u sporáku, objal ji zezadu kolem pasu a něžně ji políbil za ucho.
„Tak jsem konečně doma, miláčku. Dnes jsem měl velice úspěšný den, ale už se mi stýskalo. Jak jste to tu zvládali?“
„Bez problémů, děti byly celý den moc hodné, ale teď už by měly jít dovnitř, stmívá se.“
„Dojdu pro ně“
„Děkuju ti, zatím teda připravím na stůl, bude večeře“
 
Muž sice vyšel na zahradu, ale večeře už ten den nebyla.

1 názor

Chiméra
26. 08. 2006
Dát tip
Smutný, moc hezky napsaný a ta poslední věta...no paráda...Neska mám ňákou diravou kapsu a vytrousím další Tip, protože tohle si to rozhodně zaslouží:-)

evouš
22. 08. 2006
Dát tip
mám z toho docela mrazení....hafo dobrý:)T

pepička15
19. 08. 2006
Dát tip
jo, klidně by to mohlo být propracovanější.... ale ten námět je hodně dobrý a líbí se mi ten jednoduchý konec...

Kaczenka
14. 08. 2006
Dát tip
ehm byla to hricka

Kaczenka
14. 08. 2006
Dát tip
hehee dikes:)ja jsem byla cela zhava sem neco dat, päc tamto byla takova hericka...tze jsem to sem hodila i za cenu polotovaru, dam ti vedet, az top vylepsim, tohleto;)

Nickyx
14. 08. 2006
Dát tip
ano, trochu jednoduche...i slovni zasoba by mohla byt kvetnatejsi...nicmene to by pak bylo opravdu dobre dilo troufam si rici...takto je dobre...ale neber to jako ve skole ) *

Kaczenka
14. 08. 2006
Dát tip
ale nerikej, se jeste zacnu cervenat...kdyz to rikas ty, tak uz by to neco znamenalo a to se mi nejak nece verit...*:)a taky se k tomu chci jeste vratit a vic si s tim pohrat, je to trosku "nehotovy" ale dekuju moc:)

Anyz
14. 08. 2006
Dát tip
juj kaci no tak timhle si me potesila vic nez tim pred tim moc se mi libi ten namet/pribeh je sice mozna jednoduchy ale je ot fakt hezky bych to takhle neto nevymyslela :o)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru