Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Objetí

23. 08. 2006
0
0
1642
Autor
Saša Deda
Ve tvém objetí
jemné štěstí zakouším
- závan věčnosti

Oldjerry
06. 09. 2006
Dát tip
To je jen malá disciplina poezie, která je ozvláštněna tím, že vznikla asi velmi dávno a že vznikla v pro nás exotické zemi - semeništi miniatur ve všech oborech nejen techniky, ale jak vidno i poezie, výtvarna, pěstování rostlin (bonzaje) a snad i dalších...

Saša Deda
06. 09. 2006
Dát tip
moc pekne jsi to popsal a tak to taky vnimam - kdyby tam byl druh "haikuismus" priklonila bych se k nemu... miniatura je prilis obecna na takoveto snazeni svazane s poctem slabik, ale mozna jsem "pozer" a chci se tvarit ze delam neco vznesenejsiho :-)

Oldjerry
01. 09. 2006
Dát tip
Ale ano, moderní snad ano, tradiční asi ne, protože tradice omezuje výběr témat - a citovky, osobní pocity do nich nepatří - jen přírodní témata. Ale ono to škatulkování je vždy ošidné. Moderní haiku už vlastně není haiku, je to nový útvar, který má s haiku společné to, že střídmými prostředky a na malém, ale definovaném prostoru vyjadřuje širší souvislosti a až abstraktní postřehy a závěry, duchovní podstatu děje.

Saša Deda
31. 08. 2006
Dát tip
av

Saša Deda
31. 08. 2006
Dát tip
Jerry takze se Ti nezda, ze by to bylo moderni haiku? Co je prirodni?

Oldjerry
30. 08. 2006
Dát tip
Už se koukám, Sašo, ale už to první není haiku v tradičním pojetí. Moderní haiku, taková svérázná odnož, ovšem připouští i jiná témata, než přírodní obrazy. Jako miniatura to ovšem má vysoké parametry...

Saša Deda
25. 08. 2006
Dát tip
:-) děkuji s tím opylováním s reálným výsledkem to ale hned tak nevidím :-)) je věčnost a věčnost, naštěstí

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru