Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

a tak jsem pravil - seru na to!

01. 09. 2006
0
0
662
Autor
Pelipbrab

Jednoho letního dne, mladý muž do světa šel.

Ptáčci štěbetali na střeše a já si rukou hrábl ve slipech.

Jo, je to tak – zase jsem to nevytřel všechno. Nevadí, o tom nikdo neví a já se dále můžu usmívat.V mém těle proběhne proces, který mně nutí vyhledat nejbližší stánek s kebabem. Po cestě hodím flusa na záda jedné staré paní. Všimne si to. Začne dělat kravál, ale to se já již za svůj břich popadám a směji se jí.

Je stará, je slabá – klidně bych jí mohl dát do huby. Ale můj vrozený pacifizmus mi v tom zabrání. Možná kdybych tak byl opilý… No nic, asi jen půjdu do parku a pročtu si nějakou poezii. Po tom kebabu by bodla.


Pelipbrab
15. 09. 2006
Dát tip
nevadí...nikdo nejsme dokonalý :-)

Pelipbrab
07. 09. 2006
Dát tip
reka: "existenciální plynutí bez příběhu" --- to se mi líbí...

reka
07. 09. 2006
Dát tip
"vsimne si toho", ne "vsimne si to". text je o nicem. chapu, ma to byt asi takove to existencialni plynuti bez pribehu, ale ani trochu to nefunguje. takova esemeska bez sdeleni, nikam dal to nesaha.

StvN
02. 09. 2006
Dát tip
Já jsem ten poslední, kdo by byl konzervativní. Jestli jsi sledoval nějaké pobouření, tak tu bylo několik větších buřičů, než jsi ty.

Pelipbrab
02. 09. 2006
Dát tip
Jsem velice rád, že si mi dal takhle na výběr. Proč bych to jako měl smazat? Zato, že se vám to nelíbí? Neměli byste vy prezentovat umění a svobodnou vůli? Ano umělci - jsou za volnomyšlenkářství, ale jen pokud jim nenaruší jejich zažitou představu o tom, jak by mělo volnomyšlenkářství vypadat. Neříkám, že tohle je něco umělecky hodnotného, ale něco jsem tím přece jen sledoval. Tak kde je chyba? Ve mně, protože jsem "ujetej", nebo ve vás protože jste příliš konzervativní. Smažu to když mi uvedeš jediný rozumný důvod proč bych tak měl udělat.

StvN
02. 09. 2006
Dát tip
Nějak ani nestojím o pochopení člověka, který si říká pacifista a přitom je to skrytý násilník. Sorry, ale jestli to myslíš vážně, tak vyhledej osychologa. Jestli je to vtip, tak to smaž.

Pelipbrab
01. 09. 2006
Dát tip
Všem vám děkuju za konstruktivní kritiku. Mně se to líbí a je to dílo s velmi skrytou výpovědní hodnotou. Nečekal jsem, že by to tady někdo pochopil. Jako obvykle...

Georgino
01. 09. 2006
Dát tip
ser, chlape, vyser se na to, tohle je fakt stupidní

Pavel_Antad
01. 09. 2006
Dát tip
je to cely nemocny, respektive tohle umrelo driv nez se to narodilo

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru