Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tvář

06. 09. 2006
0
0
530
Autor
Pelipbrab

To je zase noc. Po tom, co jsem celý den proseděl v práci, se mi ještě porouchalo auto. Neumím si to vysvětlit. Prostě nejede. No nic, můžu ho klidně nechat v práci – není na něm už přece nic podezřelého.

Odcházím a předstírám, že jsem strašně zažranej do psaní SMSky, když jdu kolem našeho starého vrátného.

„Pane Zamnico! Copak, že nejedete autem?“

Do hajzlu! Všiml si mne. Zas má chuť si povídat o absolutních pitomostech. Dneska ne. Prostě nemůžu. Něco mu odvrknu a odcházím. Nevypadá spokojeně. Třeba jednou dopadnu jako on.

Venku si zapálím cigaretu a pomalu jdu ulicí. Příjemné počasí. Teplo. Už dlouho jsem se takhle neprošel. Většinou pouze když jsem na lovu. A to jsem vždy zlitej, takže si z toho nic nepamatuju. Dnes je to jiné. Noc vnímám střízlivě, přesně a kompletně celou.

Je pozdě. Ulice jsou téměř prázdné. Tak mi to vyhovuje. Jenom občas narazíte na dalšího nočního zbloudilce. Někoho kdo rád spatří přátelskou tvář uprostřed tmavé noci. Je jedno, že ji nezná.

Cestou jdu kolem hospody, ze které vyběhne podnapilý mladík. Ne víc než 17. Začne zvracet kousek od hospody. Nemůžu od něj odtrhnout oči. Zazvoní mu mobil. Začne telefonovat a přitom se potácí od hospody směrem k malé uličce.

Rozhlédnu se. Nikdo není kolem. Mladí by neměli takhle pít. Stojí na kraji uličky a něco opilecky mumlá do telefonu. Přijdu k němu a počkám až dotelefonuje. Pak ho zezadu chytím a kolem krku a odvléknu do uličky. Tam z něj udělám další exemplární příklad. Další, který bude sloužit jako varování. Ani se při tom velmi neušpiním. Aby jo – mám na sobě nový kabát.

Pak pokračuju dál. Zastavím se ještě v supermarketu a koupím si chleba, mlíko a šunku. V práci jsem úplně zapomněl na jídlo. I na obědní přestávku.

Po dlouhých pár týdnech je zase vidět měsíc a hvězdy. Tahle noc je opravdu krásná.


JeanJoche
28. 09. 2006
Dát tip
Americké Psycho...

StvN
07. 09. 2006
Dát tip
Chce to jen trpělivost, hodně práce a trochu talentu.

Pelipbrab
07. 09. 2006
Dát tip
Vždy je dobré mít fanoušky. :-) Inu, zatím to nějak nejde...

StvN
07. 09. 2006
Dát tip
A ty bys chtěl být?:)

Pelipbrab
06. 09. 2006
Dát tip
Ty mi teda dáváš. :-) Asi se nestanu tvým oblíbencem.

StvN
06. 09. 2006
Dát tip
Psaní pro psaní. Jeden nápad, nedotažený do konce, spousta zbytečností kolem. Přijde mi to jako špatně postavený stroj.

Deni
06. 09. 2006
Dát tip
cos udělal tomu mladíkovi ? Ty Ty Ty !!!

marw
05. 09. 2006
Dát tip
"Ani se přitom velmi neušpiním." fuj, to bije do očí. jinak moc pěkná blbůstka :-).

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru