Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kamenný stůl

17. 09. 2006
4
3
1769
Autor
Necromonger

Stál jsem na malém kamenném stole, před jedním domem. Se mnou tam stáli lidé, kteří jsou jedni z těch, které mám nejradši ve svém životě. Stál jsem tam a čekal na ohňostroj, který měl každou chvílí ozářit náměstí. Na stole stála také osoba mi nejbližší, ale přesto tak vzdálená.

Když ohňostroj začal, něco ve mně se neudrželo a po tvářích mi začaly téct slzy. Přitom hrála nádherná hudba. A já věděl, že nemám naději. Nejhorší je, že teď už s ní nemohu mluvit jako dříve, bojím se jí svěřit, už před ní nechci mluvit o svých citech, jedině bych jí přidělával starosti a to nechci, má jich dost.

Měl jsem štěstí, že jsem stál vzadu a nikdo mě neviděl. Jak další a další světla ozařovala naše obličeje, uvědomil jsem si, že to musí skončit, jinak se budu trápit navždy. Nevím ale, jak se přesvědčit o tom, že by byla lepší jako kamarádka, než jako přítelkyně. Musím tomu uvěřit. A potřebuji čas.

Ohňostroj skončil. Byl opravdu nádherný, prožitý poblíž lidí, které mám rád. Byl to nádherný pocit, i když v něm byla příměs smutku. Ale ta mu dala vyjímečnost.

Nikdy na to nezapomenu.


3 názory

Saloo
12. 06. 2009
Dát tip
zvláštní a zajímavé, moc dobré :)

mně to přišlo jako sen... mívám takové sny... *

pivnik
28. 04. 2007
Dát tip
:( dost casto prozivame prekrasne okamziky s primesi smutku.. ale jsi dobrej, ze se na to dokazes koukat z te lepsi stranky... smekam.. ja mam pak dycky depky a slzy v ocich...*

petr(angel)
01. 10. 2006
Dát tip
Se svojí přítelkyní jsem se "dušeně rozloučil" při jízdě lodí noční Prahou(symbolicky jsem nechal odletnout nekolik balonku)...vím o čem píšeš. Jenže pak jsem se vrátil a stále jsme pár. Pokud jsi to překonal a zustali jste kamarády, máš můj respekt. Já jsem se rozhodl ji nezranit...

všichni mají okamžiky, na který v životě nezapomenou a tenhle musel bejt asi fakt dost hezkej, když jsi to tak napsal ...*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru