Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Terezie III. - von Durzová

18. 09. 2006
0
0
1336
Autor
Dante

Jsa lehce vydírán. Píši s radostí.

Bylo zrovna pondělní dopoledne, když jsem jíé spatřil. Ano. Byla to Terka. Určitě to byla terka, byť měla nový účes. A právě její účes počal pro mne inspirací býti. vždy když vidím její nevinný kukuč, stimuluje to ve mne geny umělce a pak klidně maluji a píši básně. Terka je inspirací pro nás všechny. Vždy omdlévám když ji spatřím. Omdlévám z jejího parfému a teď to vůbec nemyslím nijak špatně.

Poprvé jsem ji spatřil v Austrálii. Viděl jsem jí na její farmě mezi klokany. Tvářila se bezstarostně, byť měla u sebe sešit do INP.  Terka jezdí totiž jkaždý rok do Austrálie, kde kalalogizuje v Národní knihovně v Melbourne. Její zážitky znám pouze z vyprávění, když nepočítám naše setkání v Darwinu, kde je každoročně pivní festival.

 

Terka pila a pila. Vím že australské pivo je dobré, ale Terka se nedala přemluvit a dala si moju kořalku. Víte, když pálím kořalku, nechám ji ještě vyluhovat dubovým dřevem, takže si ji vlastně přepálím na whisky. Terka byla tu noc na káry a vtom se to stalo. Terce přišel e-mail od Sáby.

 

Ahoj Terry, jak se ti tam líbí? tady v Olomouci prší.

 

Děj gradoval.

 

Dokonce tu máme bouřku. A co ty.

 

Je tu 40. Rozhodla jsem se zabít Danteho. Víš proč? Už jsi viděla ten cancour co má vzadu na kouhoutovi. Říkala jsem mu, ať si ho nageluje, ale on mě neposlechl. Musím to udělat. Musím ho zabít dřív, než mu slehne celý kohout.

 

A jak si usmyslila, tak také provedla. Mrtvého básníka naporcovala a po kouskách odnesla do popelnice. V tu chvíli to bylo nejlepší, co s tím magorem mohla udělat. Je to změna. Hodit hlavu umělce ho kontíku je asi jako ten nejbrutálnější přechod z maggiore do minore, jaký hudebník vůbeb může udělat. Kdyby to byl Texas, tak je to masakr.

 

Do Čech se vrátila 2.9. letadlem. Náhodou to měla výhodné. S British Airways měla sice 4 přestupy, ale nemusela tahat další finanční triumfy z kapsy. Čert ji vem.

 

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru