Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Těší mne..

28. 09. 2006
3
7
1849
Autor
Danilo

Mohu mít tu čest a představit Vás??

 

Těší mne..


sedím doma,

okolo mě ovzduší zalévá pesimismus

a já skrývám nadšení nad překvapující všedností


snažím se vnímat ohlušující zvuky lidských kroků


má hlava třeští

kroky se plíží jako kočka připravená lovit s obrovskými zvony na krku


krčím se v koutu

objímá mě můj přítel pro tuto chvíli


-Těší mne, mé jméno je Strach.


7 názorů

Lepší než dílo číslo jedna... Zde nemohu souhlasit s domingovou kritikou, neb ten sám ve svých dílech používá odborných výrazů, moc slov v určitých větách na určitých místech a v nespolední řadě na hlavu padlých spojení, viz. jakože zvony se dávají kočkám. Vše z toho se dá použít. Však v rozumné míře a na pravém místě. Některé obraty bych doladil a jiné vypustil. okolo mě ovzduší zalévá pesimismus - špatná skladba věty ovzduší okolo mě zalévá pesimismus snažím se vnímat ohlušující zvuky lidských kroků - tohle je zajímavé, ale kdyby tam bylo opravdu nevnímat, tak by to lépe zapadlo. Poslední řádek to celé nějak degraduje...

Danilo
11. 06. 2007
Dát tip
Dark Paladin: mno..třeba na tom něco bude...:)

No tahle mi přijde taková nevím neosobní možná je to o mém přístupu ke strachu nemám ho rád takže to schrnuji slovy určitě dobré ale není to moje kapka vody :-)

celkom výstižné...

domin.go
18. 01. 2007
Dát tip
zas to samý nápad je dobrej,fakt dobrej ale tentokrát to není kýčovitý popisování barokních obrázků,je skvělý že se snažíš vyvolat ve čtenáři nějakou atmosféru pomocí obrazů ale kulhá ti to, jak sem už říkal,vypíšeš se ještě,hlavně nepřestávej abych byl konkrétní: "ovzduší zalévá pesimismus" - zalévá se mi vybaví bába na záhonku s konví, použil bych třeba "obepíná" nebo tak něco; pesimismus je moc jakože odbornej termín - lepší je smutek "skrývám nadšení nad překvapující všedností" - moc slov,navíc je to nejasný; jsi nadšená, že je něco všední, překvapuje tě to a stydíš se to dát najevo? to zní dost blbě, a kromě toho to tam vůbec tématicky nesedí "snažím se vnímat ohlušující....má hlava třeští" - snad nesnažíš ne? když ti třeští hlava? to vypadá jako kdybys byla masochistka:) "kočka se zvony" - zvony se dávaj kravám, ne kočkám "v koutě" lepší než "v koutu" jinak...příjemně to graduje...a je to docela sympatický...pokračuj,piš piš a něčeho se dočkáme:)

megahit
01. 10. 2006
Dát tip
psycho...ale jinak dobrý

Poezie
28. 09. 2006
Dát tip
Dnes mě Také objímá tento "přítel" Jen místo krčení se v koutě se snažím smlouvat... Velice trefné, dík, že nejsem sama suchá ironie :))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru