Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noční můra IV.

02. 10. 2006
0
0
1171
Autor
Dante

A je to zase tady! Série nočních můr se vrací!

 

Byla už docela tma, když jsem se vracel z hospody. Podle mě Jack rozparovač nikdy neexistoval. Byl to jen vřískot, co kopíroval nápad s těma vyndanýma střevama a přidal k tomu už jen ty přiblblé otázky s horory. 

Byla zima. Kačka, která se potácela vedle mě, začala žebrat o cigáro a tak jsem zašátral, jestli mě ještě nezbyl nějaké ten prásk co by do huby. Vtom ale Kačka náhle zmizela. Začal jsem okamžitě panikařit. I Terka, kerou jsem viděl vycházet támhle z krčmy od naproti už tam prostě nebyla. Jediné co jsem spatřil byl jakýsi dědek.Chvíli jsem měl pocit, že se mi zjevil sám führer, ale to jen do té doby, než stařec vstoupil do pouličního osvětlení. Nebyl však čas si ho důkladně prohlédnout.

 

Na sobě měl čtvery svetry, vestu a černé kalhoty. Obličej měl omotaný cáry zpustošených vlasů, které se mu namotaly do huby, že i můj šaší zjev byl málo oproti tomu, co stálo přede mnou. Táhla z něj staroba. Opravdu odporný puch zkaženého kefíru, jak když otevřete žumpu s pohřbenými dědky. V jeho ksichtě jsem rozpoznal jen kosti a smrtelnou bělobu, která se nadpozemsky vznášela nad tím puchem, že i ten nejsmrdutější kontejner blil do výšky.

 

"Co po mě chceš ty nestvůro, Já jsem Vřískot! Jo jsem strašně nebezpečné, tak se kliď  vocuď  než zavolám švestky a budeš cálovat za narušení nočního bordelu."

 

"Ty hanbatče!" zakrákal stařec. "Kliď se mji z chodníku."

 

Dědek měl v ruce sice hůl, ale to  mu nepomohlo. Důkladně jsem se rozhlédl a posléze dědka povalil na zem a zkopal. Z nosu mu valila krev a černý sirob pluků larv. Nemohl jsem si pomoct, protože strašně ječel. Takhle safra neječí ani malý děcko. Poté co dědek umřel, začal jsem hledat Terku s Kačkou, ale už bylo pozdě. Kořalka s nimi naložila po svém. Terka navíc do sebe hópla ešče dva Yelciny. S takovou opicí pak nebude moci bezchybně katologizovat.

 

Největší horor na tom je, že další den na praxi našla Gajda úzetka v beletrii a byl z toho průser, jako když někdo chlašče už v prvním jednání.

Dodnes mi ale z toho starce vstávají vlasy hrůzou na hlavě a Kačce zřejmě taky, protože začla nosit kohouta. Dědkovu mrtvolu tak už nikdo nikdy nenašel. Puch je totiž největší žíravina. 

         


Skoro bych řekl, že mě nemáš rád.

Dante
04. 10. 2006
Dát tip
Pište sem honem vaše kritiky, nebo si něco udělám.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru