Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Já Catherine

14. 10. 2006
0
0
606
Autor
Peggie

Já Catherine

Jmenuji se Catherine. Jsem vdaná, máme dvě děti a hezký dům. Jsem v podstatě spokojená žena v domácnosti. Mám všechno, co jsem chtěla, jen ne tak, jak jsem chtěla.

 

Sedí u stolu s perem v ruce. Docela hezká žena. Srdcovitý obličej, plavé vlasy, modré oči. V ruce má propisku a pomalu cosi píše do sešitu s tvrdými deskami.

„Mamí, Sebastian rozbil hrneček s kakaem!“ ozve se najednou dětský hlas.

„Ach, Justino. Nemůžeš si tohle odpustit?“

 

Má dcera se jmenuje Justina, a jen bůhví, co jsem tehdy na tom hrozném jméně viděla. Nicméně hodí se k ní, k jejímu pichlavému obličeji, naprosto nepůvabnému, je tvrdohlavá , sebevědomá, kritická a prohnaně chytrá.

 

„Jussy, nežaluj.“ Teď přijde vrchol jejího hereckého představení. Do pokoje totiž vběhne Sebastian. Matce přímo do náruče.

„Mami, já nechtěl,“ nakloní svou hlavičku na stranu a obejme matku kolem boků, „je mi to líto.“ Catherine si neslyšně povzdychne. Chudák malý. „To nevadí, drobečku,“ pokouší se do slov vložit co nejvíce něhy. Povzbudivě se usměje. „Uklidíme to, zlatíčko, pojď.“

 

Mladší Sebastian je Jussyin pravý opak. Vždy se usmívá. Má mě rád. Nekriticky, vážně, upřímně. Snílek.

 

„A je to!“ pokouší se Catherine o zářivý úsměv. „Udělám ti nové kakajíčko, chceš?“ zeptá se chlapce.

Přikývl. Nachystala vše, co potřebovala, začala ohřívat mléko. On se jí neustále pletl pod nohy a o čemsi vesele rozprávěl. Smutně ho pozorovala. Litovala ho, záviděla mu, obdivovala ho a nenáviděla.

 

A takhle žiju. Každý den, když Jack odejde do práce. Snažím se porozumět tomu dětskému světu, do kterého jsem nikdy nepatřila. Tomu světu plném pohádek, pískovišť a rodičovské lásky. Co z toho mi chybělo?


Peggie
17. 10. 2006
Dát tip
jé... děkuju... vlastně jsem ani nemyslela na to, že by to mohlo pokračovat. Jen jsem se zamýšlela nad tím, co vlastně celé dny dělá žena na mateřské, která neměla nejšťastnější dětství. Co z minulosti, jaké křivdy, vzpomínky si může pamatovat... Moc děkuju za komentáře. Myslela jsem si, že moje dílko nějak vyšumělo, že ho nikdo nezaregistroval, ale... =)

Honza_W
15. 10. 2006
Dát tip
Zajímavé, i když se nakonec musím přidat k Armandovi. Je to slušný poteniál, tak proč ho nevyužít?

jufonka
15. 10. 2006
Dát tip
Mě se líbila slova: "Smutně ho pozorovala. Litovala ho, záviděla mu, obdivovala ho a nenáviděla." dobré spojení.

SENIOR
15. 10. 2006
Dát tip
A dál? Psychologijnost postav není obkreslena nejhůř.

sidonia
15. 10. 2006
Dát tip
prijde mi to jako ze zoufalejch manzelek.. jestli teda muzu srovnavat.. videla sem jen prvni dil...

Armand
14. 10. 2006
Dát tip
škoda, že to nepokračuje.. nebo snad bude? Líbí se mi ten styl i námět, ale jelikož mi to přijde načaté a určitým způsobem neukončené... tak s tím tipem počkám .-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru