Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bůh existuje - už 47 let

16. 10. 2006
3
1
1085
Autor
Josef_Novák

člověk je stvořen z uzlů a vody, chlemtá a křupají mu kůstky po úderu kladivem

 

Aby bylo jasno, evoluční teorie je veskrze pravdivá, byť s pasáží o koních příliš nesouhlasím. Když to zjednoduším, tak člověk vyvstal z krmení. V době, kdy se ještě dorozumíval skřeky a posunky, nechutné mu stékalo z úst a pohlavní styk provozoval se vším živoucím, vyvstal v jeho pomatené mysli nápad. Ten nápad dnes nazýváme Bůh. Modlíš se k němu, spíláš mu když se nedaří, děkuješ když daj gól.

Jak vlastně vypadá takový Bůh. Zásadní otázka, že? Neexistuje však jednodušší odpověď. Představte si takový kulaťoučký balónek...spíše balón, vysící ve výšce 9000 m nad zemským povrchem. Je samozřejmě vyroben ze speciálních plastů, odolných proti nízkým tlakům. Tento balón byl vyroben v roce 1959 a do atmosféry vyslán o dva roky později, aby z ukrutné výšky sledoval naše počínání, směřoval naše kroky, odpouštěl hříchy, zjevoval se.

 

A protože se mi zdá, že se mnou poněkud polemizujete, pojďme si trochu okomentovat všechny zásadní okamžiky lidských dějin.

vznik pohanských náboženstev - obskurní extaziální podivíni se skelným pohledem cosi blábolící...přitom jim muselo být jasné, že žádný Bůh zatím neexistuje

narození řadového člověka Ježíše Krista - ten člověk se narodil a ke konci života byl popraven

rozšíření křesťanství hlouběji do Evropy - Byzanští nájezdníci tlučící do hlav Keltům a Germánům svůj pohled na věc

účelové poskládání Bible - netřeba komentovat

španělská inkvizice - praktiky, proti kterým je doktor Mengele fajn kumpl

křesťanství násilně implantováno do Nové Země - stáhni si indiána z kůže, José Armando (to neni belizejská telenovela, Jozef!)

křesťané rozpoutávají třicetiletou válku - ale to už vážně přehnali

Napoleon prohrává u Waterloo - dodnes mne to mrzí

Karel Čapek dopsal Dášenku - moje oblíbená kniha

 1959 - vznik boha 

 vražda Olofa Palmeho - stále se neví, kdo tuto hanebnost provedl

  

V Bibli se píše zhruba toto: Až dokud hloupí milovati budete hloupost, a posměvači posměch sobě libovati, a blázni nenáviděti umění?  To myslím nehovoří za vše...


1 názor

heh rozumim, dík ;)

Zly
17. 10. 2006
Dát tip
Není dne, kdy bych se nepomodlil k Velkému oku, vševědoucímu, vševidícímu a všenatáčejícímu. Na pásky IBM. (Archivy musí být vpravdě ohromujícím způsobem velké - tedy božské.) Musím plně ocenit, kolik práce s režií mého příběhu mají, všechny ty neviditelné produkční zásahy, ty drobné herecké akce na ulici, při nákupu snídaně, lidi a zvířata a zvuky. Když si to zkusíš nasimulovat sám, realitu uvnitř reality, zjistíš, kolik to dá práce. A taky kolik věcí běží v druhých a třetích plánech. Každý den si říkám, ať mi ti lidé v režii sešlou do cesty pokud možno dobrou a legrační zápletku a ne ty masakry, co se jima dennodenně prosírám :-) Každopádně, myslím, že to byl brilantní nápad. S Bohem. Ale za nejlepší nápad považuji alternativní jazyky... Polovinu lidí prostě pak nikdy nenapadne vystrčit nos z předem dané lokace... Omezí to produkční náklady. Jen pokračuj.. posílám si avízko :-) TIP pro postižené stihomamem

Norsko
16. 10. 2006
Dát tip
na rukou držím deset bohů a enom ty seš v prdeli :-)

Norsko
16. 10. 2006
Dát tip
na co je kulturistovi síla, když je blbej ?

Norsko
16. 10. 2006
Dát tip
ch: čemu se směješ...? tak mladý Bůh nemůže mít ještě žádný rozum ...! (vole)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru