Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tři rybáři

23. 10. 2006
0
0
367
Autor
h0bit

Tři rybáři Už jsme měli být dávno v přístavu, Ernesto…Vytknul Juan Ernestovi jeho neschopnost v opravě kompasu…Nemohu za to, kompas se zníčil při bouři, plujeme pouze podle tvého uvážení a jak ty říkáš, podle mých mnohaletých námořnických zkušenost! Vyřkl na svoji obranu Ernesto s dávkou ironie v hlase…Už jsou zase v sobě pomyslel si Victor, třetí z trojice rybářů, kteří chytali nedaleko Mexického pobřeží a při nečekaně silné bouři odnesl vítr jejich rybářskou kocábku pryč od jejich domovů…Přestan´te se hádat a konečně opravte tu udici, kterou jsme jako jedinou zachránili…Pokud teda nechcete jíst suchý z nosu, vmísil se do začínající se hádky Victor když se vrátil ze zadní části lodi. Ta udice spravit nepůjde, Victore. Oznamoval Juan. Naviják je zrezivělý ale nahodím kdyby se tu potulovala nějaká zbloudilá makrela….

Mám hlad…co jsem komu udělal že musím takto trpět…ulevoval si Ernest .Už to byl týden co se rybáři ztratili, když najednou, téměř zároven zakřičeli OSTROV!!!! Vylodili se a hned sháněli něco k snědku, aby ne týden přežívat na syrových ptácích a rybách vžene chut´ na takový hamburger z přímořského fastfodu…Jenže neobjevili ani fastfood ani hamburger ale vesnici civilizovaných lidí kde okamžitě zapadli do rytmu samby či mamby nebo něco podobnému tomu…Jak zjistili, obyvatelé na ostrově nic nedělají až na dvě věci tou jednou z nich je že se starají o rostlinu kterou zpracovávají jako tabák a ten kouří… Účínek to má pouze jeden, a to že kuřáci mají obrovskou chut´ na sex a navíc to slouží jako antikoncepce…takže sex je ta druhá věc co na ostrově lásky, jak tomu kultovně a opodstatně říkají , včicni provozují. Všicni tři si ostrov zamilovali…ale ještě nevěděle co je čeká za překvapení. Když zjistili že ostrované znají cestu do civilizace ba dokonce ji pravidelně navštěvují za účelem doplnění zásob byli opravdu velmi překvapení…Na ostrově každy žil pouze svůj život. Každého tam bavilo žít. Nějak se tam nedostávali špatné vlastnosti.Rybářům se to líbilo ale říkali si že by se měli přece jen vratit.

Tři rybáři se vrátili do správné společnosti, svět obletěli fotky jak se tři rybáři št´astně vrátili domů z rybolovu na kterém strávili dva týdny…Jenže už to nebyli ti rybáři co měli rádi peníze,hamburgery,ženy...Byly spokojeni se svým novým myšlením? Opět stejné strasti a slasti všedního života do kterých už se nedokázali zplna ponořit… O svém dobrodružství napsali článek do novin a byla dokonce i napsána kniha o jejich počínání na ostrově, vyšlo to jako erotický bestseller… Dostali peníze za práva ale zpočátku se z nich nedokázali radovat protože se chtěli vrátit, koupili si uznávanou rybářskou společnost a jejich rodiny si spokojeně žili…Po čase straveném v normální společnosti se opět ponořili do svých problémů a problémů okolních lidí.. I přes tento návrat je to táhlo zpět na Ostrov Lásky, avšak Ostrov už však nikdy nenašli, neznali cestu zpět, chtěli se opět ztratit na moři…


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru