Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pubertální tfuj tajblík

27. 10. 2006
3
3
1599

Pubertální tfuj tajblík

 

Asi bys mě zabil, kdybys věděl

Jak nám bylo spolu dobře.

Taky možná bys jen nehnutě seděl

A přemýšlel o nevěře.

Tenkrát- dnes už ne

 

Já nevim, nikdy jsme tě asi neznala

Ani tehdy kdy předčítals mi z Nezvala

V dlouhých větách vyznával jsi lásku, ale hleděl jsi na sebe. Když tys byl šťastný, byli šťastní i všichni kolem. A já jsem tě v tvých očích milovala.

Tady nastala hrubá chyba, měla jsem totiž pocit, že ty smutné oči nemůžu zklamat.

A tys dokázal milovat mě tak vroucně, že i já jsem uvěřila a naučila se tě milovat, možná i vroucněji než by se mohlo zdát, ale opravdu hloupé bylo ,

                     Že v tu chvíli

                     Kdy v mém srdci začali poletovat víly

A vzduch byl cítit barvami a maminka řekla mi : „ Ty mé šťastné dítě.“

Tak jsi milovat zapomněl.

A svět světem neviděl.

Umřít najednou tolik víl a tys je ani koutkem oka nezahlédl.

Já začala přemýšlet o podzimu a smutno bylo mi

V ústech mi zhořkl zavzlykaný den. Zhořkla i konejšivá slova.

A teď přemýšlím znova, proč jsi nedohlédl?!

 

Musím se smát při vzpomínce na naše z prvních setkání. Na to s vločkami, jak jsme spolu v chladném ránu začínajícího června seděli pod stromy a já ti nabízela pražené vločky k snídani. A tak jsme tam seděli, jako dva králíci u zelí a chroupali ty připálené vločky.

 

Svět je tak nějak krásnější s brýlemi naivity. Ty jsi mi ty brýle vzal a bez brýlí vidí jenom slepí to samé. Zahodil jsi je daleko a já po hmatu neslepím ta rozbitá sklíčka. A tak přivírám víčka a maluji je třpytivým prachem. Přivírám víčka a mžourám do toho bílého světla, které připomíná světla operačního sálu, bílá , strohá , bez zástěny.

Asi už to tak v životě bývá , že v něm člověk přichází o iluze a pomalu přestává snít a stáří je jen možná stádium života beze snů, jen čekání na smrt? Ne, ale ne! Takhle to nechci! Nevěřím, že celý život je jen pro to, abychom čekali až zemřeme….(!!?)

 

 


3 názory

FunThomas
26. 04. 2007
Dát tip
souhlasím s tou větou nade mnou... tak nějak se do toho dokážu vcítit... protože jsou chvíle kdy si to myslím podobně.... nevadí když si tipnu? *

ELKOS
24. 04. 2007
Dát tip
JE TO MOC HEZKÝ,ŽÁDNOU KRITIKU SI NEZASLOUŽÍŠ

Anetté
20. 03. 2007
Dát tip
Já asi žiju v nějakém pokřiveném světě či co, přemýšlím a vážně nejsem schopná pobrat tu kritiku-nekritiku tady nad tím. No co. K tomu Tvému: Je to chvílema tak surově nepoeticky popsaný a přitom mi to dává dohromady něco úplně poeticky nádhernýho((; Já jsem z toho mimo. Cosi, co nechápu, mě v tom hrozně zaujalo*

Restaurátoři zachránili před zkázou unikátní barokní varhany z kláštera v Plasích. Opravy se vlekly 5 let, stály přes 10 milionů korun a umožnily je soukromé kulturní nadace a donátoři. Zrestaurovaný nástroj zazní 29. září na slavnostním koncertě v chrámu Nanebevzetí Panny Marie.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru