Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Z pacientova deníčku

03. 11. 2006
2
0
1634
Autor
Skřivan

říjen, pavilón 26

Z pacientova deníčku

 

pondělí ráno: Dnes budu mít dobrý den. Cítím to v kostech. Vyfasoval jsem pomeranč tvrdý jako krikeťák. Ten včerejší byl spíš jako kulečníková koule. Jasně, dneska to bude v pohodě. A zítra v ještě větší.

 

úterý večer:  Dneska mi pan ošetřovatel chtěl kontrolovat vlasy, jestli v nich nemám vši. Měl jsem je zrovna čistě umyté a celé mi to přišlo absurdní, protože jsem po tatínkovi čistotný a tyhle věci si umím ohlídat sám. Navíc si na to bral rukavice, kterými osahával všechno možné, včetně služebního mobilu a hlav ostatních potenciálně zavšivených pacientů. Neměl jsem z toho dobrý pocit. Když už se nebezpečně blížil ke mně a natahoval ruce po mé zoufalé hlavě, zarazil jsem ho otázkou, jestli je pravda, že se po ústavu šíří virus, který se přenáší pouhým dotykem. Zeptal se mě, kdo to říkal. Odpověděl jsem, že chlapi na košíkárně. Uklidnil mne, že o ničem takovém neví a zase se hnal po mně. Rychle jsem se zeptal, proč že je tedy na našem pavilónu karanténa. Odvětil, to že přesně neví, protože se nedíval do papírů. A sahal mi rukama do vlasů. Ohradil jsem se, že se ptám proto, jelikož jsem po tatínkovi také bacilofil a chci vědět, na co se mohu těšit. Optal se, jestli jsem neuvažoval o nějaké léčbě. Já řekl, že ne, protože všeho, co mám po tatínkovi si nesmírně cením a nerad bych o to přišel. Ujistil mne, že to chápe a vjel mi rukama do vlasů. Kousl jsem ho do předloktí. Z pavilonu neklidu, kde na mně permanentně sedí čtyři ošetřovatelé, mne prý pustí hned, jakmile se trochu zklidním. A po třech injekcích.

 

středa: Dneska budu mít dobrý den, cítím to v kostech. Hlavní je vyfasovat měkkoučký pomeranč, který se dá dobře oloupat. A trpělivost.

 


Skřivan
07. 11. 2006
Dát tip
kat: tak já nevím, podle jenyka bych měl rubat a ještě k tomu dotahovat, ale k čemu?

katugiro
06. 11. 2006
Dát tip
Ne :)

Skřivan
06. 11. 2006
Dát tip
kat: ..přidal jsem trpělivost.. ještě to nestačí?

katugiro
06. 11. 2006
Dát tip
Jak už říkali, vlastně je to nedotažené. Vděčné téma ale, tohleto.

Skřivan
05. 11. 2006
Dát tip
-připomínky dobré, dík za ně. -26 je uzavřený příjmový pavilón, víc o něm nevím, zevnitř vypadají všechny dost podobně.

je to takový...jednoduchý...ale myšlenka s pomeranči je dobrá

a2a2a
04. 11. 2006
Dát tip
ten text po stránce stylistické má drobné rezervy, např. "optal se," "Ujistil mne" "Ohradil jsem se," "Uklidnil mne". Působí chladně oficiálně. Ale je to zápis z deníčku, dobře zarámovaný, a má řadu situačních nápadů, základní zápletka je hezkým koridorem pro pointu. Celkově bych řekl, že kdyby byl jazyk více prostinký, třeba hovorovější a měl by v sobě tento vzdor, ale méně okatě vyjádřený, byl by to krásný text. Ovšem za tip mi stojí, protože základ je dobrý.

houda
03. 11. 2006
Dát tip
...aby ses náhodou, jó?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru