Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pan Citron

13. 11. 2006
0
4
613
Autor
RainDrop

Utrel si z cela pot. Rychle kracel napric Sydneyskym Hyde Parkem k Panu Citronovi. Pan Citron byl jeho oblibeny strom. Uz davno mu tak zacal rikat. Vzdycky miloval tu vuni jeho zlutozelenych plodu. Sedl si do travy do stinu kosate koruny, zadama se oprel o hladkou kuru. Nadechl prijemne nasladlou vuni zrajicich citronu. Povolil ksandy pracovnich lakslacu, aby ho nerusilo jejich neprijemne tahani. Citil se skvele.

            “Ahoj” vyrusila ho z rostouci extaze prozitku mala blondynka.

“Hoj” odvetil rozmrzele.

“Muzes mi prosim te pichnou, vis nechala jsem si doma mobila, tak nedal bys mi napsat zpravu?”

Beze slova podal nezvane navsteve staromodni pristroj s odrenymi rohy.

            “Diky” blondynka si drepla na bobek a zacala manipulovat s aparatem, hrde vypadajicim spis na muzejni exhibici, nez na seriozni provoz. Vyrusen, odlozil pokracovani soukrome relaxace na neurcito. Pozoroval, jak kudrnata prichozi soustredene macka tlacitka na polorozbite klavesnici.

            “Na trojku musis trochu pritlacit” upozornil na malou vadu ve funkcnosti telefonu.

            “No, zda se, ze i na sedmicku” rekla snazic se palcem napsat pismenko skryte  pod klavesou 7. Bylo mu neprijemne, ze odhalila dalsi z nedokonalosti jeho utrzeneho sluchatka, presto delal, jako ze nic.

            “Hotovo” stisknutim tlacitka OK pod odrenym displayem se zprava rozletla plnou parou kamsi do sveta. Necelou vterinu po te dve dvojite tytnuti ohlasily nalez  adresata.

            “Diky, uz musim” podala mu jeho relikvii, nyni o 50 centu lehci na kreditu.

Blondynka, zvedajici se opet do pozice ve stoje, lehce zavadila svoji kudrlinou o obrovsky, snad pulkilovy, prezraly citron. Ten cekajici na jakykoli dotykovy signal, opustil svoje vychozi stanoviste, poskocil z prekvaprene blondate hlavy na nahe raminko a jako hopik odrazeny vpred letel vzduchem mezi roztazene nohy sediciho. Neomylne, snad s presnosti laseru, zasahla zluta peckovice bod na muzskem tele zcela urcite nejcitlivejsi.

            “Au” muz se svalil na bok. Zmita se v bolestive agonii zpusobene skakajicim citrusem. Blondynka vybuchuje smichy.

            “Aaa” ”Blbej citron” narika mlady muz drzici se za slabiny.

            “Hahaha” blondynce tecou slzy proudem, i kdyz je ji leziciho chudaka lito. “Chichi, neni ti nic?” Rukou si otira rozpite ocni stiny.

             "Uz je to lepsi?"

             "Jo, uz to docela jde. Spis bych se potreboval trochu projit." podival se ji do oci.       

             "Treba  tamhle k ty kavarne?" Ukazal prstem pres ulici na kavarnu Jammie's Coffee.

             "Zves me na rande?".

Usmal se na ni jako sibal.

 

              Jeste ten den jsme spolu stravili prijemne odpoledne. Dodnes, ve velmi laskovnych chvilich, Janet nazyva meho tesitele jak jinak nez Panem Citronem.

4 názory

RainDrop
13. 11. 2006
Dát tip
Dekuji moc za nazory. Jsem rad, ze jste tomu venovali cas. Omlouvam se za diakritiku, protinozci ceskou klavesnici neznaji.

Narvah
13. 11. 2006
Dát tip
nemohu na tom příběhu ani způsobu podání najít nic, co by stálo za to.

Rabb
13. 11. 2006
Dát tip
Nadechl prijemne nasladlou vuni.. nadechl zní divně..§ jak přišel na řadu mobil, nastal konec.. dál jsem nečetl.. ..není tvá chyba.

Deni
13. 11. 2006
Dát tip
to je skvělé !!! taky jsem vybuchla , až mi tečou slzičky ... hodnotím *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru