Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sociálně psychologický výcvik ve skupině s Davidem K.

Výběr: G_B_Show
03. 12. 2006
5
15
1931

prolog je netradičně umístěn uvnitř básničky a je od textu odlišen lomítky jinak jde o takový automatický reflektivní útvar. Dlouho jsem nevěděl, jestli to publikovat, ale když uvážím, že mi G_B_Show slíbil výběr...no...výběrů a tipů prostě není nikdy dost... ;-) Jo - v případných kritikách mě tentokráte nezajímá nic z literárního pohledu, spíš bych chtěl vědět jak to působí na druhé a co z toho případně vyvozují... (kdyby se tu čistě náhodou objevil někdo, kdo tam byl taky, tak bych byl rád kdyby to do kritiky přiznal)



oči obrácený do sebe

tak se v nich každej vidí
křísí strach a neklid
z tajemství
- pro každého jeho vlastní -
měsíc nezmizí
když se k němu otočíš zády
je jako lžíce ležící na zemi
neustálej zápas
nelze obejít, překročit
díva se
ale zvednout ji nemůžeš
...ona patří na zem

každej pohled je jen pro tebe
v tuhle chvíli
vyhnout se mu nelze
nabízí se útěku
/jako vkl mesíci/

nenech se zmást
v zrcadle každej vidí koho chce
ale v těchhle očích se nepoznáš




15 názorů

megahit
07. 12. 2006
Dát tip
jojo, hlavně konec se mi moc moc líbí...myslim, že to vystihuje dost dobře atmosféru výcviku-sama jsem sice měla s Martinou Kunovskou, ale bylo to podobné, i když jak jsem slyšela, vy jste tam šli více do sebe.

1) "odtajnil" jsem ho, protoze je ocividne jenom o me a nebavi me tyhle prichozi zpravy, co se (buh vi proc) nedaj prict normalne. Neni v tom nic intimniho, spis mi prislo, ze se me snazis poucit. Tak to treba pouci taky nekoho jineho. Navic se mi zachtelo byt nekorektni. Kdybych chtel, aby mi chodili skryty zpravy, tak se to da (dalo - clovek tady muze tezko soudit) nastavit. 2) Pismak je asi preci jenom projekt ID. :-)

violetlight
05. 12. 2006
Dát tip
Asi jsem nepochopila souvislost mezi mym nazorem a cekanim... (jinak ten rozdil cekat x cekat s privlastkem chapu a znam) A taky jsem nepochopila, proc jsi muj nazor dal do verejnych kritik, kdyz jsem ho poslala soukrome? Proc teda pismak tuto moznost nabizi?

vsichni jsou najednou tak korektni...ale me se stejne toci hlava, takze: od violetlight (puvodne od dila do zprav): Něco jsem slyšela (což jsem asi neměla, předpokládám, že některé věci, které se tam odehrají, by měly zůstat jen mezi tou skupinou)... Jak to na mě působí? Jako že ledový princ přišel na to, že stát sám na vrcholu a dívat se na ostatní svrchu je na nic. Teď jen jestli nalezne cestu "dolů", ke svým poddaným... ku violetlight: nevim, jestli maji zustat mezi tou skupinkou, urcite by tam nemel zustat vliv te zkusenosti - proto se ji rika terapeuticka. V normalnim pripade je to zaruceno anonimitou, ale tady to funguje asi jinak - coz muze rozsirovat pole nasi zkusenosti. Co se tyce toho zbytku...nevim, ta basnicka je psana opacne. Tajemstvi tveho podobenstvi podle me spociva v tom samym, jako v rozpornosti toho, ze nektery lidi cekaj "jako idioti" a nektery v uplne ty samy situaci proste jenom cekaj. ( p.s. nejde o to cekani, ale o ten privlastek )

G_B_Show
04. 12. 2006
Dát tip
jenom si tak hraju:) ta dívající se lžíce je moje oblíbená pasáž

Alojzia_W
04. 12. 2006
Dát tip
wowo,toto je rozhodne na tip.skoda, ze som tam nebola, no uz som kadeco pocula...vraj psycho:-)no ak soc psy vycvik, tak rozhodne s davidom k.:-)

Poza & GreatBouncerShow: to nema cenu - pekne ste me vypekli a navic to zaplacavate spamem... :-P na vas

pozorovatel
04. 12. 2006
Dát tip
ještě větší výběr!

Rabb
04. 12. 2006
Dát tip
vyvolalo napětí.. stačí takhle?

G_B_Show
04. 12. 2006
Dát tip
výběr!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru