Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co v životě nelze?

06. 12. 2006
2
4
641
Autor
Dubák

V životě lze dělat mnoho věcí a činů. Ale řadu z nich nelze, aniž by se z něj stal slaboch a budižkničemu.

Je třicet roků hodně nebo málo? Co prožili jsme a co chceme? Co ještě přijde? Co se neudálo? Co čeká vpředu, čemu neuhneme? Rodiče, místo jsme si nevybrali. V tom naše vůle byla mimo. Což takhle míti ideály? V tom naše vůle hraje přímo. Náš svět je divný, ukrutný i krásný. Nevíme často co s ním počít. Je plný touhy, štěstí, slz i lásky... Jak, ale do něj správně vkročit? Co vše nás čeká, jaké dny a jitra? Budeme čestní, nazí, sytí? Budeme umět zpříma říci zítra poctivě dětem o svém živobytí? Láska a něha mají velkou sílu. Proto je dobré někoho mít rád. Právo pak nezůstane na papíru, vždy lepší je žít, než hloupě skomírat. V životě nejde za něco se schovat. Výmluvy hledat, plakat, naříkat. V životě nelze nemilovat, nebojovat a nemít rád.

4 názory

evussa
16. 01. 2008
Dát tip
Otázky, síla vnitřní....to z toho cítím. Není třeba mít jasno v otázkách, je třeba mít jasno v cestě k odpovědi. Tak takhle verše slyším. A přes lásku je ta cesta nej...lepší..srozumitelnější... Moc příjemné verše....!

jakoby celá v tuto chvíli právě pro mě ... děkuji, žes ji napsal *

physis
06. 12. 2006
Dát tip
tak tohle mi přijde spíš jako takovej výčet něčeho nevim

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru