Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na kraji plechové střechy

10. 04. 2001
0
0
1346
Autor
ady

Poprostu tak sobie

Na kraji plechové střechy seděl plyšový medvěd, nikdo z holubů ani sazí netušil, kde se tu vzal. Kominík čistil komíny, s hekáním přelézal kolem antén a hromosvodů, starý kominík. Pak střecha sebou drcla, zachvěla se pod večerní oblohou. Padal pomalu a dlouho. Pan Řeřicha ze Zlatých hor hrál v pokoji plných sklenic, které tak rád sbíral, na klavír nějaký kousek Medvěd se natáčel. Stará osamělá paní si povídala se svým stářím za oknem plných mrtvých much a vyschlých motýlů. Naproti se připalovaly brambory, medvěd padal. Holubi se rozletěli nad střechy. Přiběhl klouček z průjezdu a medvídka zvedl, chvíli si sním povídal, nebylo mu rozumět, ale bylo to jistě něco velice důležitého, pak odešel. Po ulici projely koně s povozem a město přikryla noc.
suva
03. 05. 2001
Dát tip
ty koně musely bejt dřevjený....

nevím co je na tomhle působivého...

Kominík čistil komíny, s hekáním přelézal kolem antén a hromosvodů, starý kominík. -- ta věta nedává žádný smysl. -- střecha sebou drcla ? že by zemětřesení ? Pan Řeřicha ze Zlatých Hor...... -- také nedává smysl Stará osamělá paní si povídala se svým stářím za oknem plných mrtvých much a vyschlých motýlů. --moc pěkná a zajímavá věta (ale snad jen "s" oknem bych dodala). Pokud se má jednat o velice nadnesený text pro pobavení tak doporučuju tu výjimečnost více zdůraznit. Prodloužit věty. Přidat přídavný jména. Celkově prodloužit text. Pokud se jedná o výlev nebo pocitovku, tak to shledávám dobrým úletem. Každopádně plyšák na plechové střeše... (tento název by zněl stejně impozantně jako Kočka na horké rozpálené střeše.....)

Deltex
13. 04. 2001
Dát tip
Nechápu...

ady
10. 04. 2001
Dát tip
Že by ho chytl ve vzduchu? Ne, to je vtip :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru