Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

kóan I.

12. 12. 2006
6
14
1705
Autor
Gade

Trochu zapádní žák i mistr, ale co já vim, co tam na východě uznávají místo Boha

Jednou jde žák s mistrem po městě a žák se zeptá: "Mistře, opravdu věříte, že nás tam nahoře má někdo rád?"

Mistr se zamyslí a odpoví: "Samozřejmě, všechny dobré a poctivé lidi Bůh miluje.", načež mistrovi odkudsi spadne na hlavu  cihla.

Na to mistr už nic neřekl.


14 názorů

Vážení, myslím, že se v tom moc (přemoudřele?) vrtáte. Nač v tom hledat složitosti, mně se to jednoduše líbí (byť je to obehraná nota - dílka v tomto duchu už jistě stvořili mnozí, avšak mám pocit, že autor se nesnaží tvářit, že tomu tak není). Jak jsem řekl, líbí.

hehe tak tendle je nejlepší*

solomon
10. 01. 2007
Dát tip
hmmhmmm cihla...

Axal z Andalusie: Jo táák... Kóan I. je jedna islamska skupina sympatizantů, zkratka znamena Kalmech Óman Alláh ibin Nocheh. Preneseně je tento název zaužíván pro náboženské agitační slogany.

pozorovatel
14. 12. 2006
Dát tip
..další nevzdělanec

...hmm..no... jaka skupina, co to tady melete? :-)

pozorovatel
14. 12. 2006
Dát tip
hochu, další a jediná informace o této skupině je, že je to přísně tajná skupina slavných to Zednářů

Vážení hoši! Raději nespekulujme, kdo že se tu mýlí...Já děkuji Pozorovateli, že alespoň něco odtajnil - skutečně nemohu za to, že toto učení neznám. Jsem si jist, že je nás tu na Písmáku více.Žádám o další informace!

Gade
13. 12. 2006
Dát tip
Axal se mýlí vždy, ostatně jako všichni andalusané..pojďme tedy mluvit o něčem jiném

pozorovatel
13. 12. 2006
Dát tip
axal se mýlí a to hrubě mýlí nejde totiž o západního mistra, nýbrže jde o zapádního místra, což znamená, že mistr využívá tajné techniky čela a cihly - víc neprozradím

Já myslím, že je to trochu nejasné. Totiž našemu evropskému vychování není blízká tato a podobná filosofie. Pakliže se tedy snažíš za něco takového agitovat, nebo nám to alespoň předestřít formou postupně (jak předpokládám) citovaných mouder, měl bys určitě napsat o tomto směru něco obecně. Kdy vznikl, jak, jeho zakladatel, kolik lidí ho vyznává,hlavní myšlenky, vztah k sexuálnímu životu, postavení muže, případné asketické zvyky, tabuizovaná jídla, obřízka ano či ne... Ani nevíme, jak se jmenuje. Takže prosím něco napiš a pak budu snad moudřejší, jestli mi ten směr může vůbec něco dát.

fungus2
12. 12. 2006
Dát tip
O)))

Gade
12. 12. 2006
Dát tip
teda, ty jsi rychlej...

pozorovatel
12. 12. 2006
Dát tip
to tvý materiální smýšlení..:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru