Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Loďka

17. 12. 2006
0
6
1208
Autor
escapee
Loďka. Pluje si nerušeně po vodě, napíná své plachty vstříc větru, co si s nimi pohrává.
Klidná malá loďka, plachtí si spokojeně po nekončícím moři a vychutnává si příjemné slunce vlahého letního dne.
Náhle však přišla bouře. Bouře, neúprosná ničící síla, rvoucí malé klidné loďce plachty. Blesky dopadají na palubu, hřmí až se loďka kymácí, příval deště a divoký vítr rozhoupávají před chvílí ještě tak klidné vlnky na moři.
Bouře ustala.Však co po loďce zbylo? Snad jen vzpomínka jednoho z mála, kteří ničící bouři přežili. A loďka, zahalena na dně mořského světa hustými řasami tiše a v pokoji odpočívá…Avšak svůj boj nikdy nevzdala, neboť její plachty jsou stále napnuté…

6 názorů

escapee
03. 01. 2007
Dát tip
domin.go: tak nevim jestli po takový kritice mám chuť ještě něco plodit, ale i tak díky za upřímnost...:o)

domin.go
02. 01. 2007
Dát tip
lol teďka koukám že máme s Honzykem stejný názor na matku přírodu:)

domin.go
02. 01. 2007
Dát tip
matka příroda mě ničí, stejně jako královna zima a zub času apod. přechodníky - proboha proč? působí to opravdu směšně a nejsou nezbytné. pravopisné chyby - bacha na čárky! styl - jednoduché věty, vypravěčský postoj, ¨který čtenáři v podstatě nedává šanci proniknout do hloubky díla...kromě poslední věty totální absence poetismů, zajímavých obrazů, které u díla tohoto ražení dokážou vyprovokovat čtenáře k zamyšlení. Takhle to je prostě pár pěkně znějících slov za sebou, které projdou a nezaujmou. Ale přesto to má pořád mnohem větší úroveň než Tvé vázané verše, což je dobře, protože volné formy poezie se dají určitým způsobem oklestit od zbytečností, vypilovat, srovnat a celkově zlepšit, zatímco talent pro tvorbu rýmů a udržení rytmu musí být přirozený, jinak zní báseň křečovitě, což je bohužel i Tvůj případ. takže sečteno a podtrženo: nevzdávej se, oprosti se od kýčovitých témat jako láska,samota,slzy a od rýmů typu noc/moc, nebe/tebe, láska/otázka, piluj volný verš a zapracuj na obrazotvornosti; potom z Tebe bude dobrý autor.:)

Ž-A-B-K-A
22. 12. 2006
Dát tip
:)Já jsem napsala miniaturu se stejným názvem:) A to srovnání je dobrý:) Ten rodílnej pohled na svět:)

Honzyk
18. 12. 2006
Dát tip
lodka "vychutnavajic", sim...prechod do "boure" a minuleho casu brzdi, myslim...stacilo by jen "prask" a jasny, "matka priroda" rve mi teda uiz usi podobne jako "pani zima" a podobny ...ale nejvic vadi, ze nic vo lidech, kery na lodce teda byli, aspon naznak...kvuli nim prece vznikla, zejo...

physis
18. 12. 2006
Dát tip
hmm no

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru