Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Svobodný přístup k informacím , média, jejich přínos a úskalí pro člověka.

08. 01. 2007
0
0
1185
Autor
sipod
V dnešní době má mnoho lidí velice svobodný přístup k informacím. Internet, televize, rádia, noviny, sdělení kamarádky a  mnoho dalších médií zprostředkovávají přístup k množství informací, jenž se považují za nositele svobody vzdělání,myšlení a komunikace. Média jsou zprostředkovateli mezi cílovou osobou a informací. V dnešní době může mezi určitou informací a její reprodukcí v médiích uběhnout jen několik málo minut, či dokonce přenos těchto informací z jedné strany planety na stranu druhou může být tzv. živý.
  
 Veškerá pozitiva které tato doba přináší sebou nese i nespočet úskalí.
Informace mohou být v různých médiích zkreslené, liché i úplně mylné. Média lze zneužít k ovlivňování jednotlivců i mas. Záleží na každém z nás jak bude nakládat s informacemi získanými z různých médií. Já osobně si plno nedůvěryhodných informací ověřuji u různých médií, a až po pečlivém uvážení ( v závislosti na vážnosti informace) se rozhoduji, ke které verzi se přikloním.
   Osobně využívám média pro zábavu - televize a rádio, komunikaci mezi přáteli – internet, zjišťování informací – tisk.
 
   Se zájmem sleduji vývoj nových technologií, postupů jenž přinášejí tyto věci do mého života.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru