Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

+3mn0

25. 01. 2007
1
5
916
Autor
running_cz

Tak další básnička ... abych to uved, seděl jsem takhle doma v pokoji a cítil se fakt mizerně a tak jsem svoje pocity převedl z hlavy přímo na papír...

nepříjemně temná fáze nicoty
ukončená jenom lehkou září
pokoj plný smutku plný samoty
na ničem už nezáleží lháři

nepříjemně temná fáze večera
jenom krůček od propasti snění
další tvář se otočila - nechtěla
uvidět, co pravda stejně není

v nepříjemně temné části na duši
jenom uzlík rozhořčení kleje
rozhodl jsem odhodlání zadusit
stát se jenom dalším svědkem děje

5 názorů

Baziliška
26. 01. 2007
Dát tip
tak jsem ráda, že jsem tě svojí kritikou nenaštvala...jako bohužel mnoho jiných... no vidíš, to temno mi bohužel nedošlo:(...hledala jsem v tom nějakou jinou symboliku...tak dík za vysvětlení;) a naděje je keř stálezelený...jen občas roste na těžko přístupných místech...

running_cz
26. 01. 2007
Dát tip
hh, tak tomuhle říkám "hlubší kritika"! Díky moc! to +3mn0 je jenom jinak zapsáno temno... jo, ten hodinový hotel znám a nejspíš mě i teď inspiroval, tu druhou neznám, no, mám pocit, že slabá naděje tam vždycky někde je, ale nevim, jestli opravdu ... díky. jsem rád když se to někomu aspoň trošku líbí.

Baziliška
26. 01. 2007
Dát tip
zjevně máš rozumný přístup ke kritice:-)) tak pěkně po pořádku;): u názvu poněkud tápu, požaduji vysvětlení autora;-)! první sloka: první dva verše nejsou nijak kontroverzní, jen bych dodala, že pokud je ta tvá temná fáze nicoty ukončena alespoň lehkou září, máš víc štěstí než jiní:-) další dva verše mi připadají inspirované Mňágou, konkrétně těmito písněmi: "Svět je, svět je jenom hodinový hotel, a můj pokoj je studený a prázdný." (Hodinový hotel) & "nic mi není přitom melu z posledního těžko říct o tom něco konkrétního stejná slova kolem stejný tváře a každej sám sobě jsme lhářem" (Made in Valmez) (což je možná prostě dané tím, že různé deprese jsou si dost podobné...neber to špatně, nemyslím to tak:-) druhá sloka: nemám kritické připomínky, líbí:-) ty pocity důvěrně znám... propast snění - to taky vyznívá ještě dost nadějně, nevím...co se mě týče, nazvala bych to jinak...párkrát jsem stála na hraně pádu do jiných světů psychiky... výstižně to vyjadřuje Krchovský: "Držím své šílenství v únosných mezích. Střídavě pobývám na obou březích." třetí sloka: chjo, ta je naprosto perfektní...nemám co dodat, tahle mě dostala:-) tož tak, doufám, žes nepožadoval fundovaný intelektuálský rozbor své tvorby přeplněný cizími výrazy a odkazy na právě módní postmoderní filosofy;-)

running_cz
25. 01. 2007
Dát tip
žádám žádám... ačkoliv, když bude moc hluboká (např. vůbec to nechápu nebo takhle už nikdy nic nepiš), budu jí ignorovat :)

Baziliška
25. 01. 2007
Dát tip
dobrý:-)...hlubší kritiku jen na výslovné požádání;)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru