Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lussyino Love story aneb Tajný deník zamilované čarodějky

05. 02. 2007
1
6
502
Autor
Lussy

Lussy je 16-ti letá mladá čarodějka,kterou vychovává babička.Ta ovšem musí odjet na pár dní do lázní a Lussy se o sebe bude muset postarat sama.Během týdenní babiččiny nepřítomnosti si stihne Lussy prožít nějaká dobrodružství,včetně nové lásky.

Sobota 1.července

6:00  Je 1.července a já se právě probouzím se skvělými myšlenkami a velkolepými plány na prázdniny.V osm hodin odjede má babička do lázní a já mám před sebou týden úplně svobodnýho volna!Obleču se a jdu připravit snídani,pak pomáhám balit kufry.

6:30  Sníme všechny lívance a sbalíme poslední babiččiny nezbytnosti(zbytečnosti:o)).Potom otevřu vchodové dveře a taktně babičku vyháním.Ale babička by nebyla babička,kdyby se se mnou další hodinu srdceryvně neloučila.

8:05  Později se slzami v očích a s kufrem vznášejcím se za ní,spěchá na autobus,ve kterém už měla dávno být.Zamávám jí a šťastně se vracím domů.Když zabouchnu dveře začnu radostí skákat snad dva metry vysoko.

8:30   Právě telefonuju mé nejlepší kamarádce Mishel a spřádáme plány na prázdniny,když se ozve zvučné CRRRRR!!Zvonek!Bleskurychle se s Mish rozloučím a běžím otevřít.Ve dveřích stojí …………………………………….BABIČKA!

Překvapeně a né zrovna příjemně se zeptám: ,,Co tu,proboha,děláš?!!?“

„Ahoj Lussinečko“,začne babička.Já jen zakoulím očima,protože tohle oslovení nesnáším.Přece už nejsem žádná malá holka.Čekám co přijde. „Ujel mi ten autobus, co mám dělat?“Podruhý zakoulím očima.,,Ježkovi voči, babí, tak si vezmi taxíka,nebo jeď vlakem ne?A proč vlastně nechceš letět na koštěti?“ oddechnu si,že se neděje nic vážného.Ale bohužel DĚJE.Babička se bojí takovou dálku cestovat na koštěti,přece jen už je stará osoba.Také by ji mohl kde kdo zahlédnout a to by byl průšvih.Vlakem by to trvalo ještě dvakrát víc než autobusem a to by se prý nedalo zvládnout.A taxíkem se sama bojí jet,vždyť moc dobře vím co všechno se v dnešní době může stát.Takže samozřejmě nemá lepší nápad,než že pojede taxíkem,ale s ní.A že pojedu zpátky JÁ SAMA ,to už jí nevadí.

9:30  Teď prozměnu já nastupuji do taxíku se slzami v očích a říkám si:,,To ty prázdniny teda pěkně začínaj!“

14:30  Je fakt ,že nesnáším obyčejnou dopravu.Na místo jsme jeli pět hodin!To se domů dostanu tak o půlnoci.

15:00  Změnila jsem plány.Moc se mi tu líbí a rozhodla jsem se zde pár dní strávit.Babičce samozřejmě ani slovo jinak by se ode mě,jak ji znám,nehnula.

15:30  Rozloučím se,popřeju pěkný pobyt v lázních a nasednu do taxíku.Ale nejedu směr domov,nýbrž do města.

16:00-20:00  Chodím po městě a nahlížím do výloh.Je tu spousta zajímavých věcí a ………lidí.

Koupím se vše potřebné,protože s sebou,kromě knížek nic nemám.Malinký problém nastane u kupování kartáčků.Mají jen takové ty malé a růžové s králíčky,pro pětiletý děti,ale co se dá dělat prostě ho potřebuju.Prodavačka na mě sice divně kouká a já trošku,teda trošku víc,zrudnu.Zaplatím a rychle vyběhnu z obchodu.

21:30  Po hodině a půl úporného hledání jsem konečně narazila na hotel.Předplatila jsem si na dva dny pokoj,snídani i oběd.Poté konečně ulehnu do měkké postele.Byl to perný den.

Neděle 2.července

9:00  Probudím se,pořádně se protáhnu a pak si,poprvé v životě,dám ranní rozcvičku.Raz-dva-raz-dva…..supím.Pak se vypravím na snídani.

9:30  Jsem v jídelně jediná.Téda kromě jednoho kluka.Jím a nenápadně po něm házím okemJ

10:00-14:00  Jsem po snídani a jdu do města.Dvě hodiny strávím v aquaparku a když odcházím potkám opět toho hnědovlasého kluka od snídaně.Pípnu: ,,ahoj“ a zase zrudnu.Poté se jdu kouknout na nějaké památky tohoto města.

14:00-16:00  Dorazím do hotelu a k obědu sním výborný kuřecí řízek s hranolkami.Potom mě napadne,že bych mohla navštívit muzeum.Jak si řeknu, tak udělám.Strávím tam celé dvě hodiny,protože mě baví všechno co se týká dějin a historie.

16:00-18:45  Zrovna začalo pršet,přesněji řečeno lejt jako z konve.Vrátila jsem se tedy na pokoj a zabavila se čtením,mé právě rozečtené knihy od Espiny Musagic.Je to strašně zajímavý román o Zuzi a Tomovi,kteří se seznámili na dovolené.Jenže potom musí narychlo odjet a ani si nestihnou vyměnit čísla či adresy.Oba trpí,myslí jen na toho druhého a touží se znovu setkat.No a tady jsem skončila ,ale jsem tááááákhle zvědavá , jak to dopadne.

 

18:45-21:00  Už končím ,protože právě začíná film s názvem Nekonečné přátelství.A pozor!Hlavní roli hraje Petra Fangin a Robert Hog.Je to skvělá televizní dvojice.Sleduju film a cpu se křupkami.Potom jen kritizuju mojí postavu……:o)

21:00  Zavolám babičce ,řeknu,že je doma vše v pořádku a přitom doufám,že jsme nevyhořeli.Povídám s ní ještě 20 minut a potom se válím ve vaně.

22:00  Jdu spát a povídám si s mým milovaným plyšovým medvídkem.DOBROU!

24:00-04:00  Achjo,jsem pořád vzhůru.Řádí hrozná bouřka a já,přestože už jsem plnoletá,nesmím používat kouzla dokud nedostuduji.Tak to ty blesky a rány budu muset zvládnout.Vůbec nemůžu spát ,protože na takový hluk nejsem zvyklá.Babička vždycky kouzlila až se z blesků a hromů stala příjemná hudba.

04:20  Bouřka se utišila a skončila.Po čtyřech hodinách nudy a strachu konečně usnu.

Pondělí 3.července

11:15  Probudí mě slunce,které mi svítí do obličeje.Spala jsem až do čtvrt na dvanáct!!To bude určitě tou probdělou nocí.

11:30-12:00  Tentokrát už ne tak svěží jako včera a bez ranní rozcvičky vstanu.Sice mám hrozný hlad,ale musím počkat na oběd. Snídaně už se jistojistě nevydává.Umyji se ,učešu se a dlouho,předlouho vybírám to správné oblečení. „Elegantní a sexy,ale ne příliš vyzývavé“, mumlám si. ,,Možná nějaké sportovní prvky…..“ Nakonec se rozhodnu pro džínové tříčtvrťáky s řetízky,pohodlné botasky a uplé tričko s krátkým rukávem.Vše doplním vkusným barevným náramkem a jsem opravdu spokojená.Co kdybych zase potkala svůj nový objev?

12:35-13:15  Elegantně sejdu ze schodů a děkuji Bohu,že jsem neupadla.Sednu si ke stolu a zadívám se na místo,kde obvykle sedí ON.Opět ho vidím a chvíli ho sleduji.On si mého zamilovaného pohledu všimne a kupodivu mu to nevadí.Kouká se mi do očí.Usměju se na něj a on mi zamává.Srdce mi puká nadšením.Stydlivě pozdrav opětuju.Pak dojím a jdu na pokoj ,než se mi přihodí nějaký hrozný trapas.

13:15-15:00  Čtu.Tom se stěhuje do jiného města,protože jeho otec tam má práci.Obhlíží nový domov a vtom uvidí Zuzi.Jde za ní,jestli je to opravdu ona a svému štěstí nemůže uvěřit.Pak ji ale zahlédne,jak se setká s nějakým klukem.Myslí si že si našla jinýho a na něj zapomněla.Má strach že už spolu nikdy nebudou.Později se dozví ,že to byl její bratr a jen se domlouvali na dárku pro maminku………….Už mně nebaví číst a navíc zrovna přijela pouť,takže se vypravím ven.

15:00-18:00  Na pouti jsem byla dost dlouho.Všechny ty kolotoče a atrakce mi doslova vyrazily dech.Potkala jsem Alinora(kluka z hotelu).Zdálo se mi jeho jméno trochu divné,ještě jsem takové v životě neslyšela,ale byla jsem ticho.Alinor mi ve střelnici vystřelili obrovskou kytici růží a pak jsme se rozloučili.Podle mě je hezký,ale hlavně milý a vtipný.

18:00-18:45  K večeři jsem snědla tousty,opět zavolala bábince a ujistila jí ,že se mám doma dobře.

18:45-20:00  Dívám se na můj oblíbený seriál Město versus Vesnice ,který vysílají od pondělí do pátku.

20:00-22:00  Pustím si muziku a tancuju.Po chvíli si sednu a zkouším psát básničky.Ať začnu čímkoliv ,vždy skončím u Alinora.

22:00  Ulehnu do postele a okamžitě usnu.Zdá se mi plno zmatených snů ,ale jeden si pamatuju jistě.Bylo to o tom,že babička přijela z lázní s přítelem.Docela se děsím,doufám ,že se to nesplní.Hm…..ale co ,stejně jsem přes rok ve škole a o prázdninách v tahu ,tak co:-)

Úterý 4.července

8:00  Probouzím se s divně chmurnou náladou.Dneska po obědě odjíždím domů…..

,,To bude zase cesta,fakt se na ní těším“,ušklíbnu se ironicky.

8:30  Jdu na snídani a hledám Alinora.Ráda bych se s ním rozloučila.Ale bohužel tu není.Kde je???:o(

9:00  Od personálu jsem se dozvěděla,že ho bolelo břicho a hlava,měl také vysokou teplotu.Proto ho odvezli do nemocnice.Asi už se neuvidíme.BÉÉÉÉÉÉÉ   :-((

10:00-13:00  Chodím po obchodech a sháním kufr,abych všechny ty věci měla kam dát.Také jsem si koupila novou knížku ,pro případ,že bych mé zásoby přečetla,i když to asi nehrozí.Doufám,že se cestou nebudu nudit.

13:00-14:00  Naobědvám se a ještě jednou,naposledy,projdu celý hotel.Pak se rozloučím s těžkým srdcem,že už asi nikdy Alinorka neuvidím=(

14:00-19:00  Tak.Sedím v autobuse a jedu domů.Dočítám knížku.Zuzi a Tom se tedy znovu setkají ,dají dohromady a děkujou osudu ,že je znova spojil.Mně se v očích lesknou slzy,tohle je jen román a já ve skutečnosti Alinora už nikdy neuvidím.Ach jo…………..Cesta pomalu utíká.Dívám se z okna a sleduju krajinu,poslouchám Janis Joplin,spím ,čtu,povídám s lidmi co přisedli,spím……A tak pořád dokola až konečně dorazím domů.

19:00-20:00  Rychle vpadnu do domu a podívám se na konec seriálu.Docela mě mrzí,že jsem část prošvihla,ale autobus prostě rychleji jet nemohl.

20:00-21:00  Zkontroluju dům,jestli je vše  v pořádku a vyberu poštu.Až na dlouhý naštvaný dopis od Mish,nic nepřišlo.Mish píše,kde jsem,proč se neozývám,že se v pátek koná ples,tak jestli přijdu.Napsala jsem jí omluvu s vysvětlením ,že jsem musela jet s babičkou a mobil jsem si nechala doma.Řekla jsem jí,že na ples nepůjdu,protože nemám s kým.Potom jsem poslala mého poštovního psa Bobbyho k Mish.Ještě jsem vybalila věci a našla v kapse od bundy dopis od Alinora.Psal,že mě miluje.Dopis mi dal do kapsy proto,že se mi to bál sám říct,abych ho neodmítla.Říkám si:,,Proč bych tě odmítala ?Mně je to tak líto žes mi to neřekl….teď už se neuvidíme…….“.Rozbrečela jsem se.Zavolala jsem Mishel a ta se mě snažila uklidnit.Marnost nad marnost.

22:00 Jdu si hajnout.Tisknu se k medvídkovi ,ale ještě dlouho,dlouho nemohu usnout.

Středa 5.července

9:00  Vzbudí mě telefon od Mish.Přemlouvá mě,ať jdu v pátek na ten ples,buď sama,anebo,že mi prý někoho sežene.Říkám,tedy spíše křičím: ,,Pěkně děkuju!!!!Sama tam nejdu a nikoho sehnat nechci!!!“.Prásknu telefonem a vyvěsím sluchátko.Mám Mish akorát tak po krk a ještě k tomu plný zuby.

10:00-16:00  Bloumám  ulicemi,jdu do knihovny,chodím po obchodech a přemýšlím ,jak se zabavit.Napadne mě ,že bych si mohla něco přivydělat.Sháním brigádu.hledám,hledám ,hledám,čtu inzeráty.A!!!Konečně jí mám.Budu něco třídit ,achjo,to je ale divná a asi pěkně nudná práce.Alespoň to má docela dóóóst slušnej plat.Nastupuju v pátek a dělám od 10 do 13 hodin.To docela jde.

16:00-18:45  Jdu na počítač a hraju hry.Mám jednu kouzelnickou hru a tam si můžu postavit jakoukoliv rodinu.Stavím Lussy + Alinor.Hraju to dost dlouho.

18:45-20:00 Sleduju Město versus vesnice,seriál,který se mi jindy líbí,dnes nemůžu ani vidět.Je tam moc šťastných lidí a párů.Chodí do kina,do kavárny,restaurace…… a já?Já nemůžu ani na ples.

20:00  Jsem totálně vyčerpaná a jdu si tedy brzy lehnout.Ještě před spaním si čtu časopis MagicGirl.

Čtvrtek 6.července

7:00-9:00  Vstávám svěží a výjimečně brzy.Sednu si s kytarou k notám a vydržím hrát všechny možné písničky snad dvě hodiny.Některé jsou vymyšlené,plné něžných slov a lásky k Alinorovi.

9:00-14:00  Spořádám vydatnou snídani,vezmu papír a tužku.Venku na krásným čerstvým vzduchu se snažím něco nakreslit,ale moc se nedaří.Nakonec nakreslím nejlépe jabloň a náš dům.Pak  už jen fantazíruju a kreslím obrázky týkající se Alinora.

14:00-16:00  Po obědě si lehnu a přemýšlím-o babičce,o kámoškách,o brigádě ,o škole,o klukách a hlavně o Alinorovi.Zvoní telefon ,ale neberu ho.Chci být sama a v klidu.

15:00-16:00  Jdu si nechat zarámovat některé mé výkresy.Pověsím si je do pokojíčku a hned je tam útulněji.Na pár z nich je Alinor.

16:00-18:45  Jsem na chatu.Chatuju s nějakým klukem,má přezdívku Kouzelníček.007.Zajímavé,třeba to bude taky kouzelník,jako já.Je skvělý,ale Alinor byl prostě lepší……..

18:45-20:00  Zase sleduju seriál a mám lepší náladu.Sním pět čokoládových tyčinek.

20:00-21:00  Sním a přemítám o Alinorovi a Kouzelníčkovi.007.Domluvili jsem si schůzku,prý bydlí nedaleko.Zítra se neuvidíme ,protože má dopoledne i odpoledne nabito.Ale v sobotu ano!Huraááá.

21:00 Chystám se do postele.Když usnu,zdá se mi sen,že jsem s Alinorem na jahodový zmrzlině,ale říkám mu Kouzelníčku.007.Zmatenej a divnej sen.Už mi z těch kluků asi trochu hrabe…..

Pátek 7.července

8:00  Vstávám a jako první mi na mysl přijde Alinor.Přemýšlím a pak si začnu myslet,že jsem se vážně zbláznila.Pořád myslím na Alinora.Maluju ho,skládám o něm básničky a písničky.Představuju si nás dva pořád někde spolu,ale přitom vím,že už ho nikdy neuvidím.Už jsem asi vážně cvok.Pak se kouknu na hodinky a málem mě trefí šlak!Musím na brigádu,nemůžu přece přijít pozdě hned první den.

9:30  Zamknu byt a vyrážím vstříc novému brigádovému neznámu:o)Ještě cestou do sebe házím snídani a všichni na mě koukají.Achjo,to asi dneska budu mít DEN Blbec.

10:00-13:00  Konečně jsem dorazila na místo.Bylo to docela daleko,asi si budu muset příště přivstat.Celá udýchaná se představím,poté si sednu k jednomu ze stolů a poslouchám co mám dělat.Je tu spousty barevných tužek a já je mám roztřídit po pěti a zabalit do stejnobarevného papíru.Je to celkem lehká práce a dokonce mě i baví-zatím.Třídím, zabaluji,třídím,zabaluji,třídím,zabaluji a najednou vidím………………….Promnu si oči,jestli mě náhodou nešálí zrak,nemohu tomu uvěřit,ale je to tak!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kousek za mnou u stolu sedí a pracuje Alinor!!!Nadšeně vypísknu a tím na sebe přitáhnu pozornost všech pracovníků,včetně Alinora.Užasle mě sleduje,zamává mi a pošle vzdušnou pusu.Radostí a zároveň studem,jak bývá mým zvykem,celá zrudnu.Naznačím mu ,že se sejdeme po práci,v pracovní době totiž skoro nesmíme vstát od stolu,abychom všechno stihli.

Nemůžu to vydržet,na práci už se vůbec nesoustředím.Kdy už bude jedna?Žlutý tužky do modrýho papíru…..ale ne co to dělám.Rozbaluju papír a tužky přendavám.Dnes už jsem moc práce nestihla.

13:00-14:00  Povídám si s Alinorem.Ptám se: ,,Co tu děláš?“ A pak se dozvím úžasnou věc.Bydlí ve městě vzdáleném jen 20 kilometrů.Chtěl si něco vydělat,ale u nich nebyla brigáda k sehnání a tak dojíždí sem.Domluvím se s ním,to bude Mish koukat,jde se mnou na ten ples!

14:00-18:00  Běžím domů a celá šťastná volám Mish,že dneska jdu na ten ples.Záchrana se objevila na poslední chvíli.Ale neprozradím jí s kým,to teprve uvidí!Poté se vypravím do města a sháním šaty.Dlouho, moc dlouho vybírám až najdu ty pravé.Vybrala jsem si dlouhé blankytně modré,fakt suprový.Padnou mi jako ulité.Doma jsem se ješta mírně nalíčila a skočila ke kadeřnici pro nějaký extra účes.

18:00  Dorazila jsem na místo schůzky.Alinor už na mě čekal.Obejmuli jsme se na přivítanou a pomalililililililinku šli na ples,který je od sedmi.Cestou jsem si pěkně povídali.Jen tak mimochodem jsem se zeptala,jestli je zaregistrován na netu na chatu,že bychom si mohli kdykoliv napsat nebo zachatovat.Jeho odpověď mi vyrazila dech.Řekl: ,,Jasně že tam jsem,kdo by nebyl?Jmenuju se Kouzelníček.007!“Já jen zalapala po dechu a řekla: ,,Já jsem Lus-s-sinka!Včera jsme spolu chatovali!To by mě v životě nenapadlo,že bys to mohl být ty!“ Pak jsme se tomu ještě dlouho smáli.

19:00-02:00  Jsem na plese a Mish se hrozně diví novému objevu.Nelíbí se jí,kritizuje.Možná je to tím,že má raději bloňďáky,ale já předpokládám,že jen hrozně žárlí.Já si jí však skoro nevšímám a celý večer ( a noc) tančím s Alinorem.Hlavně ploužáky :-)

Když se blíží konec,doprovodí mě domů.Jdeme ještě pomaleji než předtím.

02:00-03:00  Jdeme a já si to náramně užívám.Před domem se rozloučíme.Ale ne jen tak ledajak.Prostě se začneme líbat.:o)

03:25  Ležím v posteli a nemůžu usnout.Jsem zamilovaná.♥ Poprvé v životě vím co to vůbec znamená,být zamilovaná.Je to krásný,jinak se to nedá popsat. Do Alinora.Až po uši,ne až nad hlavu.Ležím,ale zároveň se vznáším v oblacích.Miluju ho.♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sobota 8.července

13:00  Vstávám,zvoní telefon.Zívnu ,promnu si oči a začnu se hrabat z vyhřáté postele.Volá Alinor,chce se za hodinu sejít. ,,To nestihnu“,šílím. „Ale stihneš zlato“ a zavěsí.Cože?On mi řekl zlato?Jééé…..Rychle si obleču sukni a tričko na ramínka.Upaluju do parku.

14:00 - 20:00  Krásně jsme si užili odpoledne.Byli jsme v cukrárně,v kině a všude možně.Alinor mě zase doprovodil domů.Řekl báječný tři slova: ,,Miluju tě,Luss“♥ ♥ ♥.,,Já tebe taky,Alinore“.♥ ♥ ♥Zpečetili jsme to polibkem.Jsem v sedmém nebi!Miluje mě!♥Já jeho taky!Sním a přemýšlím.Už nemůžu psát,musím ho jít ještě vyprovodit na autobus.Nevydržím bez něj ani minutu………….

Neděle 9.července

7:00  Probouzím se a myslím na včerejšek.Byla jsem celý den s Alinorem a moc jsme si to užili.Byli jsme v cukrárně,na koupališti-tak jsme se dost vyblbli,byli jsme na procházce s Alinorovým psem.Má krásného novofundlanského.je to obrovský černý huňáč,plný života.Na první pohled se mi zalíbil.Třešnička na dortu byl večer.Alinor mě pozval do kina.Dávali novou pohádku Popělka,Sněpolka a sedm zelených mužíků.Byla to sranda a moc se mi to líbilo.Alinor ví,že z pohádek nikdy nevyrostu =).Koupili jsme si Coca colu a popcorn.Užili jsem si pěkný večer.

Přestanu myslet na včerejšek a rozpomenu se,že už je neděle.V tu chvíli má skvělá nálada klesne pod bod mrazu.Alinor musel odjet.On má totiž rozvedené rodiče,přes týden je u otce a na víkend jezdí k matce.Včera mohl udělat výjimku,ale dnes už mu to neprošlo.Jeho máma ho chce taky někdy vidět.Chvíli je mi smutno,ale pak si řeknu: ,,No co,dnešní den strávím s Mishel,poslední dobou jí nějak zanedbávám.Čím to asi bude? =)

8:00  Týjo,to je k neuvěření,celou hodinu jsem jen tak ležela…….Vstanu,kouknu na mobil a tam čeká SMSka od Alinora.Pousměju se a jdu snídat.Zavolám Mish,jestli přijde .Nadšeně souhlasí.Domluvíme se,že půjdeme na jízdárnu.

9:00-13:00  Mishel i já koně milujeme.V naší kouzelnické škole k nim chodíme pravidelně,zde jen občas.Ale musím říct,že se den povedl.Mish má bílého koně,je moc krásný.Jmenuje se Snížek.Já tomu mému říkám Čertík.Je tmavě hnědý a má černou hřívu.Úplný opak Mishelina Snížka.Jezdili jsme krokem,cvalem i tryskem.Podnikli jsme dlouhou projížďku okolo města.Potom jsme dokonce,poprvé v životě,zkusili skákat přes překážky.Nejprve jsem se trochu bála,ale nakonec se vše vydařilo.

13:00-14:00  Pozvala jsem Mish ke mně domů na oběd.Sice mám jen koupenou pizzu,ale ta taky zaplní náš žaludek.Jsme z jízdárny pěkně vyhládlé.

14:00-18:00  Celou dobu jsem s Mish byly na počítači,na internetu.Kecali jsme s našimi spolužáky a začalo se nám po nich stýskat.To jsme je neviděli jenom týden!V polovině prázdnin bude sraz školy.Mishel tam určitě pojede,já bych chtěla taky.Uvidím.

18:00-20:00  Přemluvila jsem Mish,aby u mě přespala.Řekly jsme si ,že si připravíme večeři.Ale bylo to na nás moc složité a my nakonec všechno spálily.Tak jsme se museli spokojit se špagetami a kečupem.

20:00-22:00  Sledujeme DVDčko ,protože v televizi nic nedávají.Uvařili jsme si cappucino,načali sušenky a povídáme si.

22:00 Jdeme spát,ale ještě dlooooouho probíráme všechny možný témata.Vyprávím Mish o Alinorovi a ona mi na oplátku líčí schůzky s jakýmsi Matějem.Úplně unavené usneme asi až okolo druhé hodiny.

Pondělí 10.července

9:00  Probudí mě budík,ale vůbec se mi nechce vstávat.A Mish taky ještě s miminkovským výrazem ve tváři spí.Jak jí vzbudit?Mish musí jít domů ,protože já musím do práce.To je logické.Znovu nařídím budíka,lehnu si a dělám ,že se právě probouzím.Nechám ho drnčet tak dlouho.než Mish procitne.Vysvětlím jí ,že je mi to líto,ale musím na brigádu.Chápavě a unaveně se usměje.Pak se začne pomalu připravovat. Nasnídáme se a já ,opět pozdě, chvátám do práce.

10:00-14:00  Dnes se mi to nějak protáhlo.Chtěla jsem dodělat všechno ,co jsem v pátek nestihla.Pozdravím Alinora a vrhnu se do práce.Pět modrých tužek do modrého obalu,pět bílých do bílého,pět zelených do zeleného…..achjo.Nakonec už to mám a nedočkavě vyběhnu ven.Tak už čeká můj princ-Alinor.

14:00-18:00 S radostí se přivítáme. ,,Jsem moc ráda,že tě vidím.Jak bylo u matky?“ ptám se. ,,Jo,bylo to tam skvělý moc rád tam jezdím.Ale moc se mi po tobě stýskalo.“ ,,To mně taky“.Alinor pokračuje : ,,I když to vlastně byla celkem nuda……………máma si mě skoro nevšímala,zase míchala nějaké lek…….ehm…polívky.Jo jasně pořád dělala polívky ,je na ně vyloženě ujetá.“ Já jsem byla tak šťastná,že jsem si jeho přeřeku nevšimla.Pak jsme se procházeli a Alinor vyprávěl,jak se měl.Vzali jsem ven Arga (Alinorův novofundlaňák) a hezky se s ním proběhli.Aportoval,to mě bavilo.Je to poslušný pes.Svěřila jsem se Alinorovi,že bych si taky přála psa.Ve škole by nebyl problém,tam jsou jakákoliv zvářata povolená,horší by to bylo s babičkou.Žádného psa nechce,protože se jich bojí.Nepovolí mi ani žádného malinkého ňuňuňu.Venčíme Arga a okolo šesté hodiny se rozloučíme.

18:00-20:00  Udělám si večeři a pak sleduju Město vs. Vesnice.Přemýšlím o tom,že si koupím psa i pře babiččin zákaz.Nakonec se jí určitě stejně bude líbit.

20:00-21:00  Abych měla na psa,potřebuji peníze.Proto si sednu k počítači a sháním si nějakou brigádu na víkend.Mám štěstí.Na dvě soboty a neděle by se práce našla.Budu sbírat jahody, za kilo dostanu asi 50 korun.To je dost.Hned jsem jim napsala e-mail ,že přijdu.Obratem odepsali ,že se mnou počítají.

21:00  Napíšu SMSku Alinorovi,něco v tom smyslu,Dobrou noc zlato =) a jdu spát.


6 názorů

Lussy
05. 02. 2007
Dát tip
Ahojky Cherubinko! Moc děkuju za Tvůj názor.Máš pravdu ono už to pokračování MÁ,bude to deník na celé prázdniny.Sem jsem ovšem dala jen úryvek,protože se mi to tak zdálo lepší.Obyčejná Lucka to být nemůže protože mám plány,že na konci prázdnin se bude vracet do kouzelnický školy a prostě vůbec .tak jak si to představuju by to bez kouzlení nešlo,ale projeví se to až později.Od hodin se odpoutám,když jsem si to znovu přečetla tak mě to taky "došlo" že to bude lepší.Jenom jestli bych se mohla zeptat : co myslíš tím,něco pořádnýho?Já nečtu jen dívčí romány,taky čtu detektivky(i když dětský),Eragon byl taky hezkej,mno čtu prostě všechno,ale nevím co si představuješ pod pojmem něco pořádnýho.Mohla bys mi prosím napsat nějaký příklad?Taky by mě zajímalo jak jsem ovlivněná :D:D:D:D:D:DJá jsem psala do školního časopisu a píšu si svoje povídky a zdaleka ne všechno jsou "romantický",takže zas tak ovlivněná nejsem :o)Jinak opravdu dík budu se snažit toještě trochu nějak upravit a jak ty říkáš vnést do toho trochu poetiky.Uvidíme jak se mi to podaří,ale popravdě řečeno si moc nevěřím.....

Šwédsko
05. 02. 2007
Dát tip
:o) t.

cherubinka
05. 02. 2007
Dát tip
já to přečetla celý a zdá se, že to bude mít ještě pokračování, ne? Nejdřív jsem myslela, když je ta Lussy čarodějnice, že se tam bude kouzilt, takhle by to mohla být obyčejná Lucka. Jinak jsem v tvejch letech taky čítávála Lanczovou, Řeháčkovou a jim podobný, ale radím: čím dřív začneš číst něco pořádnýho, tím líp. Zvlášť, když chceš psát. Tady je dost vidět, že jsi tim ovlivněná. Jinak to ale docela jde, chtělo by to odpoutat se od těch hodin, psát po dnech se mi zdá lepší nápad. Zkus to, zkus do toho vnýst víc poetiky, aby to nebyl jenom výčet činností, co se celej den dělaly.

Lussy
05. 02. 2007
Dát tip
Jasně vím,že tam jsou některé kraviny :o) Máš pravdu:o)Pokusím se to vylepšit,už jsem si toho všimla když jsem to psala,ale nějak mě nenapadí co tam mám napsat.Asi to nebudu psát na hodiny ,ale na dny aby to nebylo tak rozdělený a vždycky věěla co napsat :o)Anebo si budu muset sehnat víc fantazie :o)

Promiň, nečetl jsem to celý, ale dovolím si malinko říct svůj názor. Já tyhle diářové fromy nikdy moc neměl rád, ale tak proč ne. Ale opravdu se nemusí psát všechno. Ani barbar Conan se nikdy nešel vyčůrat, přesto všichni víme, že to dělá. A nebo má hyperprostorový močák. Ale tím chci jenom říct, že jsou věci, které se říkat nemusí. To že člověk jde a střídá se levá a pravá noha vpředu, je samozřejmé jako spousta jiných věcí.

Lussy
05. 02. 2007
Dát tip
Tak co tomu říkáte ?:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru