Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dopis vrchní mučitelce

26. 02. 2007
0
0
540
Autor
Idrill

Milý zajíci Laestriel,

jelikož jsi vrchní mučitelka, musím se na tebe obrátit se stížností. Nejprve bych ti ráda připomněla, že jsem tvoje první pokusné zvíře. Já byla u založení klubu Pokusných zvířat. Na mě jsi zkoušela všechny svoje šoky, všelijaké jedy a radioaktivní ozařování. Pravda, jsem po tom trochu jiná. Jsem po tom všem červený mořský koník, ale to bylo za mého plného vědomí a s mým souhlasem, který jsem dokonce stvrdila podpisem na té smlouvě. Jsem ti za tu změnu velmi vděčná.

Pomáhala jsem Tobě a Tvému vrchnímu poskoku kobyle Meraeně vybírat další zvířata, která se měla stát Tvými pokusnými mazlíčky. Ne vždy jsem Ti ustoupila a souhlasila s Tvým výběrem zvířete, ale pokaždé, když se ti nějaké zvíře líbilo, jsem musela kapitulovat, tak jako všichni ostatní. Jako třeba při výběru kiwiho. Dlouho jsi ho chtěla a nakonec jsi uspěla. Ty si vždy dříve nebo později vše prosadíš. Pravda, taky jsi mi povolila, aby nové zvíře na Tvé pokusy byla krysa Vera.

Co mě ale naštvalo, bylo to, když jsi do mého území připouštěla další živočichy. Želvu Connie a mloka Sigam jsem překousla. Začala jsem si s nimi i rozumět. Kosatku Demented Whore už taky docela snáším, protože jsem se naučila uhýbat jejím velkým ploutvím, kterými všude kolem sebe máchá a je s nimi velmi nebezpečná. Vysvětlila jsem jí, že mě nemá zahrnovat do svého jídelníčku, jelikož by si to mohla v Tvé laboratoři odskákat. Smířila jsem se s ní, dokonce jsem se začala smát jejím hloupým vtipům. Co jsem ale nemohla vystát, bylo, když jsi se spolu s ostatními rozhodla přiřadit do mého vodního teritoria krokodýlí samici Mardom, která zcela nedbám na jakékoliv Tvoje vyhlášky. Vždyť víš, jaký jsem kvůli tomu ztropila povyk. Copak jsi si neuvědomovala, jak mě ohrožuješ na životě, když mi tam nasazuješ krokodýla? Zjevně asi ne. Nyní na ni musím podat stížnost.

Chci jsem tě upozornit, že jsem ve velkém ohrožení! Obzvlášť teď poslední dobou, kdy už Mardom požrala skoro všechny ryby a slupla i Connie se Sigam, které mi velmi chybí. Můj život je v nebezpečí! Ten neandrtálec mě honí kudy to jen jde, dokonce začala cvičit, aby zhubla a prolezla i těmi nejmenšími škvírkami. Pokouší se mě sníst! Já jí zatím úspěšně unikám, ale pomalu mi docházejí síly. Jsem už její poslední možná oběť a ani se nedivím. Vždyť jak by si krokodýlí samice mohla troufnout na kosatku Demented Whore, která už je po mě jediné vodní zvíře v Klubu? Nutrie Eliz je totiž už dva týdny nezvěstná! Mám dosti velké podezření, kde by mohla být. V žaludku Mardom! Na mě si ale bohužel taky brousí zuby, protože jak moc dobře ví, jsem o mnoho menší než ona a jsem snadnější kořist.

Prosím! Mohla bys s tím něco udělat? Vykaž ji třeba z klubu Pokusných zvířat. Nebo na ni zkus jeden ze svých velmi nebezpečných pokusů, aby byla mírumilovnější, či rázně ukonči její život. Poníženě prosím! Doufám, že mě už jen kvůli našemu přátelství vyslyšíš. Už teď může být pozdě! Možná si mě právě napíchává na osten z dikobraza Shady. Zasáhni dřív, než se ze mne stane jednohubka. Přála jsem si zemřít ve své posteli s příbuznými kolem a ne jako zákusek.

Tvoje první pokusné zvíře - mořský koník Idril.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru