Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tramvaj Nový den

09. 03. 2007
1
7
499
Autor
Teofanie

Tramvaj Nový den

Šedé, studené kaluže,

pro ponocnou bez muže

v městě, kde splín polehává

sbor sudiček vyplakává.

Smuteční závoj podzimního rána

teď světly tramvaj protrhává

jak bájná mořská příšera

pluje s námi do šera.

Má kapky na skle z obou stran.


7 názorů

Jade
10. 03. 2007
Dát tip
zajimavy. ani by se to nemuselo rymovat...:)

Fairiella
10. 03. 2007
Dát tip
Tak to jasně :-) mně se příšera do šera taky nelíbila, ale v celkovém kontextu to hezky zapadá, neizoluju rýmy od kontextu, ve kterém se nacházejí.. :) Já do tý odzimní tmy právě vždycky musim jít (i do zimní i jarní i letní) se vstáváním v pět .. :)

Jistě. V deset se vstává hezky. Hlavně po noční.... Mám tohoodvstáváno ve tři nebo ve čtyři a odježděno po nocích, kdy v pět ráno jdeš spát, že toho o této přelomové době mezi tmou a světlem vím docela dost...nelíbila se mi "příšera - došera" jinak atmoška je celkem v pohodě. Hnusně podzimní..... ale když tím podzimním ránem nemusíš chodit a jen na to koukáš z pelechu, potažmo po tý noční, tak to docela ujde:-)

Fairiella
10. 03. 2007
Dát tip
Mně se ta básnička líbí, má zvláštní atmosféru. A ráno bývá občas šero. Takové šedivé, zamračené šero, někdy mlhavé šero, ale vy, kdo vstáváte v deset, tomu asi těžko porozumíte.. tip

Ale rým "příšera - do šera" je výživný skoro jako "láska-páska"

Teofanie
09. 03. 2007
Dát tip
Na podzim?Ani ne=)

nesedí mi tam tato pasáž: Smuteční závoj podzimního rána teď světly tramvaj protrhává jak bájná mořská příšera pluje s námi do šera. - ráno je světlo, ne? :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru