Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Citace1

12. 03. 2007
0
2
1034
Autor
Dante
Zde vám předkládám pár citací z bible. Dvě jsou z nového zákona (Zjevení, Matoušovo evangelium) a jedno ze starého zákona (žalmy). Doufám, že jejich čtení vás uspokojí stejně jako mne a pomůže vám najít víru v boha, pokud jste ji ještě nenašli. I nadále pro čtenáře Danteho chystám několik dalších citací z Jeremiáše a Kazatele.
                                               
                                                                  ----------------------------------
 Zjevení Ježíše Krista, kteréž dal jemu Bůh, aby ukázal služebníkům svým, které věci měly by se díti brzo, on pak zjevil, poslav je skrze anděla svého služebníku svému Janovi,kterýž osvědčil slovo Boží, a svědectví Jezukristovo, a cožkoli viděl.
Zjevení, kapitola 1.
 
Blahoslavený ten muž, kterýž nechodí po radě bezbožných, a na cestě hříšníků nestojí, a na stolici posměvačů nesedá. Ale v zákoně Hospodinově jest líbost jeho, a v zákoně jeho přemýšlí dnem i nocí. Nebo bude jako strom štípený při tekutých vodách, kterýž ovoce své vydává časem svým, jehožto list nevadne, a cožkoli činiti bude, šťastně mu se povede.Ne takť budou bezbožní, ale jako plevy, kteréž rozmítá vítr. 
A protož neostojí bezbožní na soudu, ani hříšníci v shromáždění spravedlivých. Neboť zná Hospodin cestu spravedlivých, ale cesta bezbožných zahyne.
Žalmy
Procítiv pak Jozef ze sna, učinil, jakož mu přikázal anděl Páně, a přijal manželku svou. Ale nepoznal jí, až i porodila Syna svého prvorozeného,
 a nazvala jméno jeho Ježíš.
Matoušovo evangelium

2 názory

A.H.
01. 04. 2009
Dát tip
je to šroubované

Dante
12. 03. 2007
Dát tip
A píča písmák, poházel mi texty znovu, jakmile je Dante uložil. Zpěvy Dantovy

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru