Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Model číslo 5

21. 03. 2007
6
14
1784
Autor
Abaxos

Tak tohle je smutná povídka ve které zemře velká spousta lidí a možná i několik čtenářů smíchy a hrůzou nad mím pravopisem. Pěkné čtení přeje Abaxos.

         Urostlý rytíř v nablyštěné zbroji prohlížel řady nepřátelských vojsk. Už jen z tohoto zběžného pohledu mu bylo až příliš jasné, že nemají šanci přežít. Bylo jich tak dvakrát víc! Je na čase promluvit si s velitelem. "Pane," oslovil shrbeného staříka, " je jich přesila." "Neboj, máme tajnou zbraň." V očích starce zaplály šílené plamínky. Došel k tajemnému povozu, který nechal zastavit právě před vlastní nepočetnou armádou. Jediným škubem ruky z něj stáhl plachtu a odhalil tak pozoruhodný a složitý stroj. "Tenhle rotační šipkomet Model č. 5  rozmetá nepřátele na kusy a zasype je nekonečnou záplavou šipek. Počkáme tu než přijdou a pak to nakopnem." Rytíř nevěděl, čeho se má bát víc, přesily nebo šílenství svého pána.
         Vojska už stála tak blízko, že si vojáci mohli hledět do očí. Velitel si stoupl k pohonné páce pekelného zařízení a jeho věrný rytíř se postavil po jeho pravici. Kmet pevně uchopil páku a začal s ní zběsile točit. Vzduch se naplnil svistem smrtonosných střel. Rotační šipkomet je chrlil v nepřeberném množství. Přes pot ani neviděl, kdy konečně došla munice. Uši staříka naplňoval nářek raněných a umírajících. Vítězoslavně si promnul oči a zadíval se na nepřátele. Měli pobledlé tváře plné překvapení a v očích se jim zračila smrtelná hrůza. Ovšem jejich řady stály vyrovnaně dál nijak nezasaženy. Nechápal. Rytíř, který stále stál vedle něj, mu jemně, témněř otcovsky, položil ruku na rameno a s dojetím v hlase mu potichu povídá: "Mistře, máte to asi obráceně..."


14 názorů

seinfeld
12. 10. 2010
Dát tip
překvapil mě nedostatek slibovaných pravopisných chyb. ale pointa dobrá:) a ještě mi to připomnělo Archiméda; on je známy kvůli matice, ale jak jsem se někde dozvěděl, byl to machr na válečné stroje, bez něho by Řekové Římanům prý vzdorovali nepoměrně kratší dobu. Jo už vím, Karel Čapek o tom něco psal, Smrt Archimédova se to myslím jmenovalo.

aralk
09. 08. 2007
Dát tip
cenim si kombinace zapletky, napinavosti a humoru, fakt super

aralk
09. 08. 2007
Dát tip
cenim si kombinace zapletky, napinavosti a humoru, fakt super

Alea
03. 05. 2007
Dát tip
je pravda, že je to hodně odlišné od toho, co se tady normálně vidí. To se cení, ale mmě to připadá spíš jako vtip...

tak tohle se mi líbí hodně - pobavila jsem se :o)

Abaxos
27. 04. 2007
Dát tip
:-) díky

Abaxos
21. 03. 2007
Dát tip
škoda neumím červenajícího se smaila. Ale slibuju že vymyslim pokračování

Abaxos
21. 03. 2007
Dát tip
Thx.

petrrr
21. 03. 2007
Dát tip
Super, souhlasim s Ikkjuem ! TIP

Abaxos
21. 03. 2007
Dát tip
díky. Spousta lidí tu píše hodně lyrických textů budu jen rád když vám občas všem moje dílka odlehčí a pomůžou se zasmát.:-) díky moc

Ikkju
21. 03. 2007
Dát tip
Paráda, zasmál jsem se:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru