Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ve vězení

22. 03. 2007
1
5
1397
Autor
Abaxos

Tak je tu pokračování aneb jak se daří našemu povedenému alchimistovi a jeho věrnému rytíři.

         Rytíř Marek seděl na tvrdé lavici v kobkách pro zajatce. Nijak se mu nezamlouvalo, že naproti v cele sídlil jeho bývalý velitel. Ten jakoby to tušil, promluvil: "Neboj, dostanu nás odsud." "Jak to chcete provést? Mají tu velmi pevné zdi a mříže jsou z oceli?" "Mám plán." V očích starce vyskočily ony záhadné plamínky značící šílenství. Rytíř začínal zcela vážně pochybovat o bezpečnosti  místa jeho stávajícího pobytu. Tento pocit notně zesílil ve chvíli, kdy starý alchimista naproti vytáhl ze záhybů svého pláště jakousi černou kouli. Nahoře z ní vykukoval nějaký provázek, možná knot nebo tak něco. Marek nebyl žádný zbabělec, ale tohle bylo pro jeho nervy příliš. Obvzlášť po fiasku se šipkometem: "STRÁŽÉ!!! Pusťte mě ven! Já chci na samotku!" "Co řveš?" ptal se ospalý strážný viditelně ještě nevyspalý po večerní pitce. "Má nějakou pekelnou věc!" Strážný se otočil a spatřil kmeta, jak se zuřivě snaží zapálit doutnák čouhající z černé koule. V očích mu plálo šílenství, usmíval se a tiše si broukal "Tam u nebeských bran" od nějakého lidového barda. Zděšeně ucouvl. Ozval se svist a jeho vědomí zaplavila milosrdná temnota.
         Marek rychle obíral omráčeného strážného o klíče od cel a uniformu. Rozhodně nechtěl čekat na to, až se jeho spoluvězni podaří zapálit tu prapodivnou šňůrku. Ještě zadoufal, že ten člověk, kterého vzal po hlavě kameninovou miskou, ve vlastním zájmu vydrží v bezvědomí dost dlouho. Už chtěl odejít převlečen za strážného, když stařík pronesl slova, při kterých mu tuhla krev v žilách: "Cha chá, konečně se povedlo. Klidně jdi, já se odsud dostanu sám!"


5 názorů

mohla by z toho být slušná knížečka fantasy s humornými prvky - je to fajn - ale bacha na ty chyby a na detaily... *

Abaxos
23. 03. 2007
Dát tip
jj to je pravda s pravopisem jsem na štíru a tu přímou řeč jsem sám cítil. díky

Alojs
22. 03. 2007
Dát tip
styl, jakým píšeš není vůbec špatný, jen bych si odpustil kupení přímých řečí do jednoho odstavce (pokud se jedná o vědomě činěnou záležitost). Působí to mírně chaoticky. druhou věcí je občas haprující interpunkce a přehmaty typu "opilí strážný"

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru