Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zchladnout

28. 03. 2007
4
7
2842
Autor
Fairiella

Chladně jak oko majáku,
které se zavře vprostřed noci,
se ozval štěkot vlčáků.
A stovky bílých slimáků
zabily slizem každý pocit.

Nevolám o pomoc očima,
byly už nocí oslepeny.
Stejně už nikdo nevnímá.
Nevolám o pomoc očima –
- vždyť nejvíc rozumí holé stěny.




7 názorů

Fairiella
31. 03. 2007
Dát tip
Smíšek: fíha, zajímavý způsob kritiky :) děkuju moc :)

Smíšek:-)
31. 03. 2007
Dát tip
..zvláštně působivá ne však stylem Zeměplochy, ..zváštně podmanivá ne však jako To ..zvláštně vyzívavá ne však jako síla palantýru ..zvláštně ztvárněná, přesto v ní není nesnesitelná lehkost bytí.. ... odraz duše, Sm.*

Fairiella
30. 03. 2007
Dát tip
blbjenka: tak díky za kritiku; jen nikdy svoje básničky neměním, jen v případě překlepu. A krom toho, co se týče rytmu, myslím, že při čtení nahlas nemůže vadit ani "o" ani "se ozval"... podle mého by "ozval se" bylo přespříliš archaické a nesnáším zatuchlost a křečovitost v poezii... ano, pravidelnost rýmu, o tu mi taky jde. Ale podřídit smysl rýmu je podle mého zbytečné. Prosit a žádat je od sebe o něco posunuté, stejně jako "prosit o pomoc" a "prosit pomoc", to asi cítíš sama. No, mrknu na tvoje díla :)

blbjenka
30. 03. 2007
Dát tip
dobrý. líbí. ale v druhé sloce moc neklape rytmus, ačkoli to by se dalo snadno napravit, stačilo by dát místo "nevolám o pomoc" třeba jen "nevolám pomoc" nebo "nežádám pomoc" - smysl se nezmění a spraví se tím rytmus. poslední verš by se taky dal zkrátit, i když nemusel by se, tam by ten výpadek z rytmu mohl být záměrně, tam neruší. a jestě kdyby se kvůli přízvuku přehodilo "se ozval" na "ozval se" ... bóže, já si toho navymejšlim, šejo, jsem od přírody šťoura, ale někdy drobné změny mohou dost zlepšit celkový dojem :) tož přeju pjekný den :)

Fairiella
28. 03. 2007
Dát tip
alejandra: děkuju.. :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru