Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Anakonda volume dva

01. 04. 2007
1
2
917
Autor
bushmasterX

znáte ten šílený film anakonada? tak tohle je jeho šílenější drámoparodie...

Poté, co se našim hrdinům podařilo bez větších problémů opustit svou domovskou loď obléhanou tlupou kanibalských kmenů, vydali se na dlouhou pouť neprostupnými houštinami Amazonského pralesa, kde někteří z nich bloudí dodnes….
 
Hluboko široko v divočině. Někde mezi liánami a…
 
Sam:    Aouoo DOP…
Tom:    Proboha, proboha, Sam! Co se děje? (přiřítí se jí neohroženě na pomoc Thomas Shell biolog a botanik skupiny)
Sam:    Uh, šlápla jsem do…obalilo mi to celou nohu. Jsem paralyzovaná!
Tom:    Počkej, vytáhnu ti nohu. Uh, co to krucinál je? Lepí to jako…(souzvuk latinských slov). Myslím, že ublížit by ti to nemělo, ale je to celkem příjemné, nem-?
Bill:     (který se zatím zdržoval vzadu a snažil se skrýt stopy a zmást tak krvelačné lidožravce, se za zvuku svistu a sekání ozývá zpoza hustého křoví).
            Co to tam máte? (Bill si samurajským mečem proklestí cestu ke svým přátelům)
            Vy taky jo? (a ukáže mečem na své bosé nohy) Vzalo mi to obě boty! (tváří mu přelítne samolibý drsňácký úsměv) Takže teď tu budu běhat bosJ
 
Sam:    Počkej, opatrně, nechci tady chodit s jednou nohou neobutou! Ale dělej, pospěš si! (nakonec nohu v pořádku vytáhnou, ale spadnou do bahna, které se tu najednou objeví, a oba se neuvěřitelně zašpiní)
Sam:    Sakra život. Jsem zase jako prase.
 
Cole se náhle vypotácí zpoza stromu a s blaženým úsměvem vyfoukne nazelenalý kouř
 
Cole:   představ si, že jo! My taky! Nevím, co je to za…, ale cítím se skvěle. Jenom ať ta zelená svině přileze, já už jí ukážu! (se zájmem) Kde máš boty, Billíku?
 
Bill:     No hlavně, že jsme to zvládli bez ztrát na životech. Cole, ty si okamžitě vyndej tu věc z pusy a pojď. Všichni za mnou. Musíme se držet při sobě, tak nás nedostane!
 
Sam:    O čem to sakra všichni mluvíte? Kdo nás nenajde? Kdo nás nedostane? Ty domorodce jsme u ž přece vyhodili do vzduchu. Víc jich tu snad není?
 
Ssssssssssssssssssssssssssssssss
Sam:    Nebo jooo?
 
Stan:    (=hlavní zásobovatel) Bille, já nevim, zdá se mi, že tu něco je. Cítím to ve vzduchu.
 
Bill:     Kašlete na to lidi, máme svůj úkol. Musíme najít tuhle (vytáhne podepsanou fotku Helene Wandraček), tak tuhle ne (znovu začne prohrabávat kapsy), tuhle (triumfálně vztyčí ruku ke korunám mohutných stromů – odněkud se ozve hlavní motiv ze StarWars- a v tom okamžiku ho do ní něco píchne) AÁÁÁRGHH, krucinalhergotfixdoprč- tuhle orchidej! Dobře si ji všichni prohlídněte…(ruka mu začne rudnout a napuchat)
 
Cole:   Ne, rozdělíme se! Mám neutuchatelně neutuchatelnou chuť se rozdělit – jako ve filmech. Tak budeme mít větší šanci, že něco najdeme, je to prosté. Takže, až dojdeme na nejbližší křižovatku….
 
Ssssssssssssss
 
Sam:    Já se hadů nebojím!
Bill:     (vytasí svůj samurajský meč) Sakra, co to je za syčiče!
 
Tom:    Počkej, zapnu radar pro vyhledávání tělesného signálu. A…proboha…hlásí pět známek života. Jsou to lidi. Jsou—někde tady.Mezi námi!
 
Sam:    Ufouni!
Stan:    Proboha!
Bill:     Klid vy cvoci, nás je přece taky pět, ne? (ani ho nenapadne, že by třeba mohlo jít o je samotné. Začne se „jakoohánět“ svým mečem…) Stačíme na ně! (a provádí chlapácké výpady do stran)
 
Sam:    (při pohledu na Billa) Zabijou nás!
 
Sssssss
 
Bill:     (se snaží přijít na nejlepší vhodnou cestu útěku. Najednou doběhnou ke srázu…)
            Rychle tudy dolů. Jsou na druhé straně, zahlédl jsem jejich míhající se ocasy!
 
Sam:    Bille, já tam nejdu, nepřipadá mi to bezpečné…
            (z houští se vyřítí Tom s radarem v ruce. V očích má šílený běs a šaty na něm visí v cárech…“neeeeeeeEEEEEeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeÉÉÉÉÉ“ po cestě odhazuje všechny věci, zbraně, jídlo… V patách je mu párek anakond, zuřivě prskajících kolem sebe)
 
(Tom proběhne kolem a míří rovnou ke srázu)
 
Tom:    Zachraň se kdo můžeš! Zelený sliz útočí…
Bill:     Ne, Stane, tam ne---(snaží se zastavit přerostlé žížaly svým samurajským mečem – bohužel nepříliš úspěšně). Tumáš…banG (mlátí hady po hlavách a tím je ještě víc dráždí) Žer nerezovou ocel potvoro! (konečně ho napadne použít meč jako sečnou zbraň, ale na anakondí kůži to nestačíí…meč se zabodne do ocasu a než ho Bil stačí vytáhnout, druhý s hadů ho omráčí mocným plácnutím majestátního ocasu)Ty mrcho-!
(anakondy ho ale navzdory všem zákonům přírody nezačnou pomalu a jistě zabíjet, namísto toho jakoby zavětří a pustí se za Tomem po jídlové stopě, kterou za sebou vedl až ke srázu)
 Tom:   (padá do mnoho metrů hluboké propasti a opouští tak výpravu za krvavou orchidejí…)
AuAaaaaaaaaaauyaaaaaaaaaaaa Aoaueeay (jeho řev se rozléhá…ŽUCHCH! a obě anakondy se vrhají z propasti za ním. Nějak se jako našponují do vzduchu a v pořádku doplachtí až na zem. Tam se krvelačně vrhnou na Tomovo domlácené tělo….
 
Tom:    Au, chrrch née, u ao i d….(čvachtavé zvuky a trhání masa….ale když o tom tak přemýšlím, takhle hadi nezab-…popojedem. Není anakonda škrtič?)
 
Sam a Cole sedí na okraji srázu a celou věc zhnuseně pozorují
 
Cole:  Tohle se nemělo stát, doprčic.
Sam:    Proboha, proboha, proboha. Věděla jsem, že sem nemám jezdit, věděla jsem to…(propukne v usedavý pláč)
Stan:    A sákryš. No, byl to dobrej chlap, chytrej a čestném, to se pozná. Ať odpočívá v pokoji… (najednou obrátí) Jo, tamhleten (hodí hlavou směrem k Billovi) už se probral, ale něco s ním není v pořádku, chová se nějak divně a ruku má celou fialovou, nateklou a pokrytou zelenýma puntíkama…
 
Bill:     (se postaví a lehce zavrávorá. Ruku má příšerně napuchlou a oči podlité krví. Z koutku úst mu vytéká slina…) Hergot, ta mrcha mi odnesla můj meč! (plačtivě:) Vzala mi můj meč! To zaplatí.
            Co vy tam okouníte, nemáme čas, musíme je dostat a taky najít tu orchidej. Jdeme zabíjet. Hned!
 
Sam:    Ale Bille, teď právě…
Bill:     (se s trhnutím otočí a vyštěkne) HNED! Au, sakra to ale svědí… Rychle za mnou!
Stan:    (šeptem k ostatním) večer se tu vrátíme a pohřbíme ho, tedy pokud ho ti hadi nevodtáhnou.(všichni souhlasí a pak poslušně následují Billa)
 
Po několika hodinách…
 
Sam:    Nezdá se vám, že chodíme v kruzích???
 
Bill:     Houby, jenom to tu vypadá všude úplně stejně. Je mi z toho nanic.
 
Sam objeví hromadu větviček a lián
 
Sam:    Hele, něco jsem našla. Co myslíte, že to….ÚÚuuuaAAh (uchoslyšně to byla past na velké zvíře a Sam se propadla několik metrů do země. Na dně jámy se lehce převalovalo pohyblivé bahno)
 
Cole:   Proboha! Co budeme dělat? Sam! Sam! SAAAAAAM? Jsi v pohodě? Řekni něco! Je tam někdo? Sam!
 
Bill:     Další člověk v louži.
 
Sam:    (slabým hlasem) Běžte dál, než vás doženou ty bestie. Já je aspoň trochu zdržím.
 
Bill:     Miluju tě!(skoro s otazníkem…)a jdu pro tebe!
 
Sam:    Neblbni, zachraň se a nehraj si na hrdinu. Taky tě miluju!
 
Bill:     Jak myslíš. AA sakra, to ale svědí (zelenavá vyrážka se mu přesunula na celou paži a ruku měl rozškrábanou skoro do krve) Jdeme chlapi, máme málo času, za chvilku se setmí.
 
Cole:   Nééé, Sam nééé! (k Billovi:) Jak jí to můžeš udělat, copak pro tebe vůbec nic neznamená? Vždyť tam doprčic umře! Saam? Neboj, jdu pro tebe. Drž se.
            (Cole skočí za Sam do díry a ta se mu vrhne do náručí)
Sam:    Můj zachránce! Jsi tak statečný… Ale jak se dostaneme ven?
Cole:   Ehm, no… Dáš si cigáro?
 
Sssssssss 
 
Bill:     (se otočí na Stana) Další hrdinské kousky? Ne? Ti dva už se ven nedostanou, leda tak po kouskách. Nemáme čas. Jdeme…
 
(po několika minutách v díře)
Sam:    Umřeme tady, žejo?
Cole:               Sam? Musím i něco říct. Já…
 
SSSSSssssssssssssss
 
Sam:    Proboha, Cole, slyšels to taky?
 
(nad dírou zrovna zakončovaly svou svatební cestu dvě naddržené anakondy…)
 
Cole:   Hlavně nenápadně. Musíme být ticho. Žádný hluk. TŘEBA SI NÁS NEVŠIMNOU.
Sam:    (zakřičí na půl pralesa) JÁ SE HADŮ NEBOJÍÍÍÍÍM!
 
(NĚKDE ÚPLNĚ JINDE…)
Stan:    Je tu nějak horko. Něco tady chřestí!
Bill:     (zavětří a chřípí se mu roztáhne) To budou ty chřestýši. Zrovna se chystají pářit.
Stan:    Anakondy, Bille, anakondy.
Bill:     Nedělej chytrého. Vím, co vím, jasné?
 
Odskok
Sam:    TY SVINĚ JDOU DO NAŠÍ DÍRY! PROOOČ? (zhroutí se na bobek vedle Colea, který se snaží modlit snad ke všem bohům, o kterých kdy v životě slyšel a v duchu si říká „Copak nevíš, co znamená nedělat hluk, sakra…“)
Cole:   Sam? Víš, teď jsem mohl být v bezpečí s Billem a Stanem, ale místo toho jsem za tebou skočil sem do toho bahna a … nelituju toho, aspoň umřeme spolu…
 
Sam:    AAAAAAAARRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
            Jdou sem, jdou sem! Ty jejich žluté oči, proboha. Jsem mladá na to, abych umřelááá.
            Neee, Cole, Cole….
(obě anakondy už byly u nich. Zatímco Sam křičela, pustila se jedna do Colea. Omotala se mu kolem celého těla a snažila se z něho vymáčknout duši)
 
Cole:  (sípavě) Sachhrm…Já, vždycky jsem tě mi—rcgr—loval uh- od první chvíle, ale uh uh (vykašlával krev) Bill byl můj nejlepčí příte----l….
 
Sam:    AAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
            CRCHHGchrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr miluju tě…Bill—e uh (křik po chvíli utichl. Obě anakondy pokračovaly v tom, co začaly při ústí jámy. Dvě chladnoucí těla jim posloužila jako skvělá atrakce…)
 
(poslední žijící členové….)
Odněkud: Umba umba chava chacha umba humba umba (se vytrčí na padesát kopí)
Stan:    Doprdele, lidojedi! Sakra, nechal jsem tam venku bouchačku. Vytáhl jsem ji, když jsem se snažil odvysílat SOS. Nemaáme žádné zbraně, Bille…(i ten tvůj meč by se hodil)
 
Bill:     Co mi to chceš nakukat?
Stan:    Meč ti vzala anakonda, bouchačku sem nechal u té skály no a poslední bazuky jsme přece použili včera na umlácení těch krokodýlů. Sežrali je a zabili Johna, vzpomínáš?
Bill:     Vlastně. Zk-j svět. Achchchc rrcchrchr uh uhuhuh…(Bill začal modrat, fialovět, strašlivě sípal a vykašlával krvavé kapky. Zelenou vyrážku už měl rozšířenou po celém těle. Dusil se a barvu měnil rychleji než listí ovocných stromů. Šlo to dost ráz na ráz. Nakonec ztuhl a s očima v sloup se sesul na zem. Z úst mu vytékala krev a sliny a z kapes mu vypadly dvě fotografie – Helene Wandraček a božská krvavá orchidej)
 
Stan:    Bille, co blbneš? Vstávej. Teď nemůžeš umřít. Nenechávej mě v tom. Billle!
 
Okolí: (vyšlo ze stínů a přiblížilo se) Umbaaa aumba umba ecke ucke teke umba uku lele mele zelle!
 
Stan:    (k Billovi) Takže je to na mně jo? (chtěl utéct, ale byli všude kolem…)
            Lidožravci, (zvedl Billovu fotku, obě a ukázal je nechápajícím kanibalům.Snažil se s nima domluvit po dobrém:) Vi-dě-li—j-s-t-e—n-j-e-k-d-e---t-u-h-l-e---k-y-t-k-u---? (a snažil se se s nimi přátelit). K-d-y-ž—m-i—j-i—p-o-m-ů-ž-t-e—n-a-j-ít—d-á-m—v-á-m—v-š-e-ch-n-y—B-i-ll-o-v-y---d-e-s-k-y---He-le-ne—W-a-n-d-r-a-č-e-k, které najdu (a s důvěřivým úsměvem ukazoval na podepsanou fotografii známé divy….)
 
O několik desítek kilometrů jinde
Krvavá orchidej:         (To by mě zajímalo, jestli už ten s tím samurajským mečem domečoval. Možná jsem do něho ale neměla pouštět tolik toho jedu, cítím se tak…slabá ---------------a uvadla---J)

2 názory

bushmasterX
04. 05. 2007
Dát tip
to by byl ale teprva příběh...je to trochu pitomé,když to takle čtu,ale myslím..ne vím jistě,že když jsme to psaly,zažívala jsem nebytyčnou bžundu:-)

Je to trochu dlouhé. Ale škoda, že jsme tenkrát neznali Bílou orchidej:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru