Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NEMOCNICE

07. 04. 2007
0
7
308
Autor
mumu
Labyrinty temných chodeb
ve kterých kráčí čas vůči všemu
co zabírá nicotný prostor
v němž se mísí cinkot nástrojů
v rukou andělů kteří
snažíc se pokořit  Smrt
perou se s každou sekundou
možného vzkříšení Tebe
tvore kulhajíc mezi Nebem a Zemí ....

7 názorů

Honzyk
08. 04. 2007
Dát tip
andelu : snazicEE............jinak popisny, az beda... tvore: kulhaje...a cely mi prijde az moc na silu...to vis, cerpam ze sve kdysi tak cenene prace sanitare....

Fouckault
08. 04. 2007
Dát tip
jsi to nějak popletl.. začnu .li obecnějším exkurzem v ostatních uměleckých oborech… v dnešní situaci už nikoho neohromí výtvarné dílo konstruované v dimenzích karteziánské filozofie na základě sledování z jednoho bodu.. perspektiva jednoho stanoviště je mrtvá.. proto soudobí výtvarníci téměř odvrhují jednoznačné figurativní obrazy v rámu.. proto tak dominantní nástup 3d instalací.. vnímatelných ze všech stran.. nabízejících množství interpretací.. proto je dnes napsaný text „chudý“ pokud vybízí jen k jedné interpretaci.. není to pak umění snažící se popsat soudobý svět ale jen estetitazace informace nebo morálního poselství.. svět ve své dnešní heterogenitě a neuchopitelnosti umělce vybízí k mnohoznačným a nejasným poselstvím.. to neznamená že není místo pro čitelnost a jednoznačnost v textu.. vždy tu bude taková čtenářská obec která podobné vidění vyžaduje. Jen je nutno říci a upozornit ostatní konzumenty na to, že takové umění je nesoudobé, že je historismem, že neodpovídá na podněty doby aktuálně.

F: fakt bacha na tu psychopatologickou dimenzi vnímání víceznačného. Pokud se jedinec pohybuje v mnohovrstvých končinách a nespatří během jedné blíže nespecifikované periody pevný bod hrozí že se jeho stav stane tím patologickým tzn. chorobně odmítavým jednoznačnosti které posléze začne pokládat za povrchnosti takoví jedinci pak rádi podléhají pocitu zmaru a nenaplnitelnosti (i možné vlastní latentní nenaplněnosti) která právě paradoxně parazituje na domnělých jednoznačnostech jako třeba nezvratnost globálního oteplení které podle ne nerelativizovatelné teorie způsobí zánik lidské civilizace (nebo na čemkoli jiném, k čemu se upnou) ..a tím pádem se pak ještě paradoxněji skrze své domnělé znalosti staví k hodnotám, z nichž původně vycházeli odmítavě protože svým způsobem správně nicméně dokonavě pochybují o nápravě a jakoukoli protiaktivitu nazývají zbytečností neb správně avšak odevzdaně pochybují o možnosti komplexní společenské účasti ..a z nich se pak rekrutují osoby jež skrze svou silnou VÍRU v neodvratitelno dokáží ve jménu vyhovujících teorií masírovat davy jež jsou ochotny přejímat názory Přestože nejsem přítelem náboženstí American Dream nevymlouval bych lidem (nadřazeným způsobem) jejich sny Tvor věřící v pokrok má pořád větší potenciál (je jistě otázka k čemu) než ten odevzdaný

civilní poezie... jako mírně petický popis nemocnice docela dobrý... :o)

Fouckault
07. 04. 2007
Dát tip
hold popisnosti.. a kde jsou básnické prostředky, metafory, víceznačnosti, nejistota?.. čouhá z toho politický pozitivistický apel.. budiž ti odpuštěno tvore věřící v pokrok :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru