Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Srdceryvný příběh aneb Čínská polévka

11. 04. 2007
4
1
1268
Autor
Tygřík

Prolog: Toto dílko mě napadlo právě ve chvíli, kdy jsem si zaléval jednu ze čtyř čínských polévek, kterou jsem koupil na rohu v obchodě po pěti korunách za kus. :-)))

Srdceryvný příběh aneb Čínská polévka

 

Wo Xing přišel z práce domů, s výplatou sedm dolarů v kapse a obejmul manželku. Vzápětí se na něj vyřítily jeho čtyři děti a začaly mu líčit, co bylo dnes na rákosových plantážích nového. Dozvěděl se také, že knězova žena bude mít další dítě. Wo pracoval v továrně na takové ty levné, výživné a chutné Čínské polívky. Občas nějakou přinesl rodině domů. Práce v továrně byla velmi málo placená, nezábavná a dlouhá, ale Wo se utěšoval tak, že si představoval, jak nějaký běloch /na bělochy vzhlížel jako na vyšší bytosti/ jí polívku, kterou Wo vyrobil. A taky byl vděčný Bohu, že má alespoň nějakou práci. O práci totiž byla velká nouze. Vždy v sedm hodin ráno musel být v práci a odcházel v sedm večer. Měl svůj řídící pult a řídil stroje, které vyráběly a zaplétaly nudle a společně s už zabalenými olejíčky a práškovými směsmi balily do obalů a posílaly hotové polévky na cestu do všech koutů světa. Wo byl poctivý a pracovitý, takže si nestěžoval. --- Příští den ráno Wo šel do práce jako obvykle a dělal tam stejné polívky jako obvykle. Asi v poledne vyšel docela obyčejný balíček ze strojů, pak jel dodávkou na letiště a letadlem letěl do Evropy. Tam všechny polévky rozvezli a balíček šel také do jednoho regálu. Potom si ho někdo odnesl domů, dostal hlad a tak ho se všemi přídavky zalil vodou z rychlovarné konvice. V tom dostal nápad. Hlad, nehlad, odběhl si pro starý psací elektrický stroj značky Brother, typ AX-330 a jal se psát jednu povídku……

 

P.S. Polívka mu moc chutnala.

 

                                                   KONEC

 

/11.dubna 2007/


1 názor

IVO
12. 04. 2007
Dát tip
Polívky z Vitany, bejvaly fikaný. Za dvě kačky nudliček měl jsi plný balíček. Co nám sem vlez Knorr a Čajna o Vitaně nemá šajna dítko školou povinné. Dej si plný talířek, a budeš jak koblížek. VITANA NÁŠ VZOR! *T za inspiraci.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru