Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka měsíce - duben - hlasování

02. 05. 2007
0
10
3743
Autor
StvN
Klub MLHA si dovoluje vyzvat všechny písmáky, aby zahlasovali do dubnového kola Povídky měsíce.

V dubnu byla vybrána tato díla(*):

Hry na nerozumění (Z deníku) - reka

Odnesla si Její srdce v mikrotenovém sáčku - Trojan

Sukně - duddits

Třetí rozměr - Narvah

Už leze hlavička - Ultrainfernal

Hlasovat může každý, kdo si přečte nejméně tři povídky, pro které bude hlasovat. Vaše pořadí tří podle vás nejlepších povídek napište buď sem do kritiky nebo mně do zprávy. Autoři budou rádi, když jim napíšete svůj názor a my budeme rádi, když k pořadí doplníte stručné důvody, proč jste vybrali zrovna tak, jak jste vybrali a co se vám na daných povídkách líbí.

Hlasování končí příští pondělí 7.5.2007 o půlnoci.
8.5.2007 vyhlásíme tři nejlepší povídky.

Zároveň připomínám, že můžete vybírat a nominovat povídky do květnového kola.
Děkuji za pozornost.

Již hlasovali:
LaMouette
ceder_john
dee-dead
StvN
Vitex
romale
tři_černí_mravenci


(*) Vybírat díla může kdokoliv (třeba autor sám), stačí mi poslat avízo přímo od díla, které byste rádi do Povídky měsíce zařadili, nebo mi poslat ve zprávě odkaz na dílo a zřetelně uvést, že se jedná o nominaci.

Poznámky:

Rád bych upozornil všechny pozorné čtenáře na to, že výběr povídek z tohoto měsíce mně osobně přijde zvlášť povedený. Dokonce by se dalo řící, že během dlouhé historie se nic podobného nestalo. Kromě velmi dobrých povídkářů reky a Narvaha, na které se dá vždy spolehnout, se tu objevuje i krátký experimentáně laděný pokus Trojana, který se běžně věnuje spíš kratším básním. Nebojím se říci, že bych rád i u ostatních autorů viděl podobnou chuť hledat a objevovat možnosti psaní, jako ji pozoruji u něj. Od autora Ultrainfernal jsme tento měsíc mohli číst povídek několik. Všechny mají, jak jsem se někde dočetl, ultrainfernální styl a opravdu se dají číst, takže opět beze strachu bychom mohli Ultrainfernala označit za nováčka měsíce a slibného autora měsíců příštích. Posledním autorem je duddits, jenž vyhrál únorové kolo této soutěže. Tak se do nich pusťte.

10 názorů

StvN
15. 05. 2007
Dát tip
Pro mě: reka Narvah Trojan

mno...berte to trochu s rezervou,neb píšeme i čteme hlavně poezii, ale asi takhle: narozdíl od minulého kola tentokrát většinou nemáem problémy s tím, že by dílka neodpovídala kategorii nebo byla špatně napsaná, ale jen dvě povídky nám jsou blízké obsahově... 1.reka-pro nás rozhodně nejlepší povídka, v podstatě nemáme výhrady... 2.Ultrainfernal-svým způsobem fajn, dobře se četla, pobavila...a je morbidní takovým tím absurdním způsobem, kterej my celkem můžeme...jen jsme už od autora nedávno četli i lepší povídku, takže jsme možná čekali víc... 3.duddits-trochu jsme váhali mezi ním a narvahem, obě povídky nás tak do půlky bavili a pak se nějak vyvinuli pro nás né moc zajímavě...ale tahle byla řekněme trochu originálnější pokud jde o námět...

romale
03. 05. 2007
Dát tip
no, já moc nadšení nesdílím... né, že bych měl co kecat, ale většinou blbosti - a ještě k tomu ne moc zábavné... prostě nejsu tento měsíc cílová skupina... ehm, tož: 1. Už leze hlavička (tady jsem se nemohl rozhodnout jestli to nebo Narvah - ale nakonec je to krátké, vtipné, celkem aj zábávné) 2.Třetí rozměr (jediná asi solidní povídka, která né, že by byla nějaká pecka, ale je fajn napsaná a ví co chce...) 3.nevim - ..................... třebáá... Hry na nedorozumění (aspoň je jasné o co tam jde...)

Vitex
03. 05. 2007
Dát tip
1.: Třetí rozměr - bo je to jediná věc, která tu opravdu za něco stojí 2.: Už leze hlavička - bo jsem se vychlámal jak už dlůho né 3.: to už je pak jedno - fakt nevím - třeba Sukně, přestože je to kravina, ale faň napsaná

dee-dead
03. 05. 2007
Dát tip
Takže: 1. Hry na nerozumění (Z deníku) - reka 2. Už leze hlavička - Ultrainfernal 3. Třetí rozměr - Narvah

ceder_john
02. 05. 2007
Dát tip
tak já sem si to teda přečet všechny..když sou tak povedený..no ale nějak mě nezaujaly..přijde mi, že to sou všechno povídky jakože z nudy, já něco zkusím napsat nebo tak.. asi jediná, která mě tak jakože bavila byla od autora : reka takže, když mám určit pořadí tak: 1.reka( tej bych dal i tipa, kdyby mi po kliknutí tady odsuď nenaskočilo okno kde sem nepřihlášenej.. 2.ultrainfernal 3.narvah

LaMouette
02. 05. 2007
Dát tip
oki.. takze takhlenc 1. Narvah.. je to propracovanejsi.. ma to hlavu patu.. je to tak akurat dlouhy.. a uveritelny. 2. Ultra.. naprosto neuveritelny.. a proto tak dobry..:-) ja bych ji klidanko prodlouzila.. slo by urco vymyslet este par veci.. cim by jeste dokazala pobavit.. trosku mi to prijde ustrizeny zrovna v nejlepcim. 3. duddit.. viz vyse..:-)

StvN
02. 05. 2007
Dát tip
Bylo by lepší, kdyby ses nakonec rozhodla. Nech si to rozležet v hlavě, ono se to určitě vyvrbí.

LaMouette
02. 05. 2007
Dát tip
desne dlouho sem vahala mezi prfnim a druhym mistem.. pac Narvah me napinal.. esliva konets bude takovej jakej sem predpokladala.. a Ultra me zasejc desne pobavil.. hm.. cili fakt nevim.. a tezko se muzu rozhodnout.. cili pokud by to slo.. tak obema autorum.. 1-2 misto. A 3. misto.. bezesporu duddits.. pac to pro me bylo neobvykly cteni.. kery me buhvi proc zaujalo.. ze sem to cetla i potreti..:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru