Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tichý hvozd

03. 05. 2007
0
7
1267
Autor
Abaxos

Hluboký a temný je Tichý hvozd. Sveřepí a odvážní jsou jeho obyvatelé. V zapomenutých dolinách daleko od slunečního svitu však přebývá zlo a jednou za čas se pak stává, že se tyto dvě strany utkají v boji o moc.

Husté provazce deště skrápěly zem a omývaly její rány. Na malém vrcholku stála seřazená ormáda spojenectví lidí a elfů. Těžké kapky si probíjely cestu jehličím a pleskaly na pláty brnění oním nezapomenutelným  zvukem. Zmáčené pláště tížily na ramenou. Morálka mužstva upadala na bod mrazu (nehledě na nehoráznou zimu všude okolo). Velitel se rozhodl pro povzbuzující proslov: "Nebojte se, vyhráli jsme loni, vyhrajeme i teď. Je jich sice o něco málo víc (V pozdějších fázích bitvy se les černal nepřáteli.), ale my jsme statečnější a schopnější. Naše meče jsou břitké a pevné. Nemáme se čeho bát!" Lemrixx se smutně zadíval na rozpadající se záštitu svého přestárlého meče a prohlásil: "Trapný pokus nás demoralizovat." "Já myslel, že ty jsi tvůrce demoralizace?" podotknul Dekameron. Všem bylo jasné, že nepřátelé se blíží.I když ani bystrozrací lučištníci nedohlédly dál, než na pár kroků.  Zlověstné ticho tíživě dopadalo na vše okolo. Přerušil ho až táhlý řev mnoha hrdel. Jeho zvuk se s ozvěnou odrážel od okolních stromů a otřásal zemí a kořeny. Z řad armády s despektem vyšla tichá odpověď: "No jo, to si zas někdo přišel do lesa zahulákat."

7 názorů

Abaxos
15. 08. 2007
Dát tip
Shodou okolností se tohle všechno doopravdy stalo. Osobně jsem v v té skupince stál. Dekameron je přezdívka mého nejlepšího přítele a Lemrixx je taktéž můj kamarád. Je pravda, že to je krátký a k povídce to má asi tak daleko jako já ke krasavci. Bohužel ale neexistuje sekce anekdoty.

Samohyb
12. 08. 2007
Dát tip
taková trochu míň humorná anedkdota, radši bych opravdickou povídku.

já ty lidi ani pořádně neznám

i já: povídka ? bacha na bystrozrací lučištníci nedohlédly a hlavně je to takovej výkřik nějakej, poměrně frekventované téma současnosti a ten konec taky neni moje gusto ale potenciál máš, jsem pro ho využít lépe

Rabb
03. 05. 2007
Dát tip
na prolog proč ne.. celkem fajn napsáno, jen mi do očí bijí ty závorky.. ..a nejsem si jist žánrem, pokud tedy bude Tichy hvozd pokračovat.. zpočátku to vypadá na válečnou věc, ale pak se tam oběví pokus o vtip.. ..jak říkám, jako úvod fajn, ale zakhle malýho střípku si čtenář prd odnese. Jen pár hezkých formulací, ale celkově? ee..

tak Dekameron?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru