Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ségolene (18+)

09. 05. 2007
5
32
1846
Autor
Zvrhlík
Už s tím přestaň Sarkozy!
Chceš se dočkat narkózy?

Ty jsi prase Sarkozy!
Furt mi šahat na kozy!

32 názorů

těša
23. 07. 2007
Dát tip
taky je to na mě občas trochu moc, ale třeba tady to za ty rýmy fakt stojí.

Zvrhlík
18. 06. 2007
Dát tip
feminofil: Každý nějak začínal. Teď se snažím se sprostými slovy víc šetřit a být tak spíš lechtivý než primitivně vulgární. A proč ty vulgarismy? Je to pole poezií nemnoho orané. A při existenci tolika výrazů pro jednu věc a jednu činnost to nabízí příležitost pro hledání krásných štěpných rýmů, které zatím nikdo neobjevil nebo nepoužil umravňován puritánskou výchovou. :) Páska a láska je stokrát ohraná a protože počet rýmu je v každém jazyce omezený je potřeba zajet do nevábných hlubin do kterých se ještě nikdo neponořil a vynést zespod bláta záblesk krásy. Snad se mi to někdy podaří.

Zvrhlík
07. 06. 2007
Dát tip
Si ses asi ňák upsal. Aspoň doufám, že si myslel v parnu. I když člověk nikdy neví. :)

našťastie vyhral Sarkozy * vtipné

Zvrhlík
14. 05. 2007
Dát tip
FoxxiBlonde: To si piš! Už něco suším ve skříni, ale nechci zveřejňování uspěchat, abych sem neházel věci podobné kvalitativní útovně (nebo spíš nekvalitativní úrovně) jako tadle. Chci na tom víc zapracovat. Tož tak! Dočkej času jako husa klasu!

FoxxiBlonde
14. 05. 2007
Dát tip
Zvrhlíku, Tvé umění vskutku nesahá vysoko, ale přesto se přiznám, že několikrát jsem se nad Tvými říkačkami řezal smíchy, až jsem se celý snížil pod klávesnici, takže jsi mě rozesmál a můžeš být spokojený. Nu a ty básně, který jsem se nesmál, nad těmi jsem jen zakroutil hlavou (jako u Sarkozyho), ale popravdě mě ještě žádná nenaštvala. Možná až napíšeš pamflet na mě, teprve se naštvu! A věřím, že se ještě budu smát, neboť Zvrhlík nekončí, že?

j. nick
12. 05. 2007
Dát tip
...

Zvrhlík
11. 05. 2007
Dát tip
S tebou to taky není lehký. Vůbec nerereaguješ na mé otázky a meleš dokola svou // Já chápu co mi říkáš moc dobře, akorát s tím nesouhlasím a snažím se ti ukázat proč s tím souhlasit nemůžu. Jestli ti si představuješ debatu tak, že já jednodušše přijmu tvé názory, jenom proto,že to řikáš ty, tak seš na omylu. Mě přesvědčí argumenty, ne tvé subjektivní dojmy.

j. nick
11. 05. 2007
Dát tip
tak tak, už sem naházel dost hrachu na stěnu, stejně si vůbec nepochopil, co se ti snažim říct... je to těžký, když každou větu bereš jako útok no...

Zvrhlík
11. 05. 2007
Dát tip
Dohodneme se, že se nedohodneme a už to nebudem řešit. Protože toto už to fakt nemá cenu. Němý se s hluchoslepým domluví jen těžko.

j. nick
11. 05. 2007
Dát tip
no hele, dobrého pomálu, takže já už sem se nasmál dost a stačí, my dva se nedomluvíme...

Zvrhlík
11. 05. 2007
Dát tip
oprava: vznášíš NÁROK (todle slovo přidávám) platnost (todle škrtám)

Zvrhlík
11. 05. 2007
Dát tip
Hlavně, že se oba bavíme, ne. // AD: chytání za slova není dětinské, jen se tím snažím ukázat nekonzistentnost toho co píšeš // AD: Jinak ti přeju pevné nervy a co nejmíň autorů, které by ti působily takové šrámy na duši jako já. --- Tady zřejmě někdo nepochopil nadsázku... // AD: nemluvil sem o kameni, ale o balvanovi, to je rozdíl... --- to je snad detail - slova jsou dost souznačná, no moje chyba měl jsem napsat VELKÝ kámen :)Nerad jsem tím znehodnotil tvé úsilí, tím že jsem zmenčil objekt, kterým se snažíš hnout. :) // AD: jenom sem si dovolil tvrdit, že tvoji báseň nepovažuju za umění --- o mou ješitnost neměj strach Dělám to hlavně proto, že nesnáším tu arogantní drzost těch, kteří šmahem označí dílo za špatné, aniž by k tomu měli jakékoliv obecné kritérium rozlišující dobré od špatného, kvalitní od nekvalitního a aniž by použili jakýkoliv argument. Proti tomu, že se to někomu nelíbí samozřejmě nic nemám. (Co člověk to názor.) Ale mezi objektivní kategorií dobra/zla-kvality/nevality a subjektivní kategorií líbí/nelíbí je setskarmanskej rozdíl. A o to, aby sis tento rozdíl uvědomil a jednal dle něj mi jde. Pokud svými kritikami implicitně vznášíš platnost na obecnou platnost (říkáš, že je to špatné. A ne, že se ti to nelíbí.), měl by s to podpořit něčím silnějším než vydáváním subjektivního názoru za objektivní pravdu. A o to mi celou dobu v téhle "diskusi" jde. // Líbí se mi, že místo, abys si čelil mým výtkam, který čelí tvému stylu "kritiky" přecházíš místo toho do útoku tendujícímu až k osobním urážkám (CIT: (chytáš mě za slova, to je hloupý a dětinský), ty kluku hloupatá, a žij si dál ve svym malym světě) To o tobě jistě dost vypovídá.

j. nick
10. 05. 2007
Dát tip
chytáš mě za slova, to je hloupý a dětinský... (nestuduješ práva nebo tak něco??) neodsuzuju tě, jenom sem si dovolil tvrdit, že tvoji báseň nepovažuju za umění, jestli se tě to dotklo (no jinak bys to tak neřešil, žejo, ješitnost je zlá věc), tak je to tvůj boj, né j. nicka... nemluvil sem o kameni, ale o balvanovi, to je rozdíl... šrámy na duši??? :D:D:D ty kluku hloupatá, já mam z tebe jenom srandu, myslim si, že psychická újma mi nehro, na to seš malej panáček:) no a k poslednímu bodu - dobrá, napsal sem ti to už několikrát, ale tobě se holt musej věci říkat víckrát, abys je pochopil... takže eště jednou (a doufám, že naposled, nerad se opakuju): konstruktivní kritiku ti nikdo nenapíše pod dílo, který nemá žádnej obsah ani myšlenku, zkrátka, jestli chceš konstruktivní kritiky, tak musíš začít psát tak, aby bylo co kritizovat, jinak se nedočkáš :P

Zvrhlík
10. 05. 2007
Dát tip
AD: tak sem holt cenzor a exorcista a inkvizitor a sráč --- To jsem o tobě přece nikdy netvrdil, ale, když to říkáš tak to nejspíš bude pravda. :) AD: žij si dál ve svym malym světě --- Udivuje mě jak z patnácti "básní" dokážeš usoudit na velikost prostoru, jenž mě obklopuje. Taky bych chtěl tak snadno odsuzovat lidi na základě povrchního seznámení s jejich zvrhlou částí osobnosti. / Těžko můžeš pohnout kamenem, když se o to ani nepokusíš... Zatím si do něj jenom rejpal. // Jinak ti přeju pevné nervy a co nejmíň autorů, které by ti působily takové šrámy na duši jako já. ---- Měj se dobře jénicku, před blby není úniku. Zem Parnasu již není čistá zesral jsem ji výkaly jsem hnusný a zlý terorista tvé výtky se mnou smýkaly. :) PS: Těším se na tvou další (pokud možno konstruktivní) kritiku!

j. nick
10. 05. 2007
Dát tip
teď sem si všim, že sem ráno napsal úplnej blábol, jako že střet monologů, který se nemůžou potkat, to si trošku protiřečí no... ale v půl šestý ráno, dvě minuty před odchodem do práce po mě nikdo nemůže chtít, abych psal bez breptů:)

j. nick
10. 05. 2007
Dát tip
smiřuju se s tim, že s balvanem prostě nepohnu... tak sem holt cenzor a exorcista a inkvizitor a sráč a ničemu nerozumim, žij si dál ve svym malym světě, umělče, už mě nebaví se s tebou dohadovat...

Zvrhlík
10. 05. 2007
Dát tip
Pěkně si zodpověděl mé otázky! Mě hlavně zajímá tvá kritéria podle, kterých rozlišuješ kvalitní tvorbu od nekvalitní. Nic proti tvé bezobsažné negativní kritice, ale ozval jsem se proti tvé snaze určovat co má právo na existenci a co ne a co je dobré, aniž bys to odůvodnil jinak než tím, že se ti to prostě nelíbí. Což dost zavánělo cenzurou. Svoboda projevu znamená i svobodu blbého projevu. Budeš se s tím muset smířit.

j. nick
10. 05. 2007
Dát tip
no jak už sem ti napsal, konstruktivní kritiku je možný napsat k dílu, který má nějakej obsah, tohle je prostě plácnutí, neni na tom co rozebírat, kde nic neni, ani smrt nebere... a jinak - nic si nepochopil, já ti nic nediktuju, nic tady neurčuju, přečti si to ještě jednou a zkus v tom hledat něco jinýho než osobní útok... neznám tě a nemam důvod na tebe útočit, jenom sem k tvýmu dílu napsal to, co si o něm myslim, to se tak prostě dělá, proto přece všichni píšeme, abysme si vyslechli názory ostatních... takže ty samozvaný arbitry si nech, já ti neřikám, jak máš psát, mně je to úplně jedno a trochu se nad sebou zamysli, jestli se chceš urážet kvůli každý negativní kritice svých "básní", tak už asi nikdy nebudeš dělat nic jinýho, páč ti to zabere strašně moc času... končim tuhle snahu o dialog, kterej je nakonec vlastně spíš střetem dvou monologů, který nemaj šanci se potkat.

Zvrhlík
09. 05. 2007
Dát tip
AD: napiš něco, co se mi bude líbit --- Proč bych měl psát něco co se bude líbit zrovna TOBĚ? To si fakt myslíš, že to co se líbí TOBĚ je automaticky kvalitní? AD: možná by se mohla na takovýhle veledíla zřídit nová kategorie, blbůstky sou myslim o něčem jinym... --- Kdo určuje o čem je kategorie blbůstky? Ty? Jakým právem. Je snad na autorovi do jaký kategorie si svý dílo zařadí, ne? // Definuj mi umění. Kde bereš tu erudici, abys mohl skálopevně tvrdit co umění je a co není? // Konstruktivní kritiku beru, ale na té tvoji nic konstruktivního není. // Pokud si myslíš, že kvůli TOBĚ začnu psát jinak, abych se ti zalíbil a získal tak punc kvality od samozvaného arbitra elegantiorum tak seš na velkém omylu. // Chceš-li obhájit svoji pravdu, zkus vyrukovat s nějakými argumenty. Jestli na to ovšem máš. Rád se naučím něco o poezii od nejlepšího z nejlepších. Tím, že někomu napíšeš, že je to špatné a neřekneš mu proč mu moc nepomůžeš. Tak mě vyveď ze spárů škváry ať zřím světlo Parnasu! AD: P. S.: možná by se mohla na takovýhle veledíla zřídit nová kategorie, blbůstky sou myslim o něčem jinym... pak by si tě tví čtenáři vždycky našli a my ostatní bysme se tvojí a podobný poezii vyhnuli a všichni bysme byli spokojený :) nechceš si to tam nahoře zkusit prosadit? :P --- Si trochu protiřečíš. Jednou píšeš, že mě budeš hodnotit, protože u mě doufáš v záchvěv talentu a podruhé se toužíš mé poezii vyhnout. Tak co vlastně chceš?

j. nick
09. 05. 2007
Dát tip
P. S.: možná by se mohla na takovýhle veledíla zřídit nová kategorie, blbůstky sou myslim o něčem jinym... pak by si tě tví čtenáři vždycky našli a my ostatní bysme se tvojí a podobný poezii vyhnuli a všichni bysme byli spokojený :) nechceš si to tam nahoře zkusit prosadit? :P

j. nick
09. 05. 2007
Dát tip
ok, tak jinak... nic proti Krchovskýmu, ale jak píšeš, nesaháš mu ani tam, kam uvádíš, nemám nic proti vulgarismům v poezii, pokud mají smysl a nějakým způsobem do díla zapadnou (krátce - Krchovskýho hovna beru jako poezii, tvoje spíš jako výlevy čmáraný na pivní tácky... pár štamgastů to asi pobaví, ale umění to neni) další věc - ztrácim nad tvýma kravinama čas proto, že sem optimista a řikám si, že tam třeba jednou něco bude... tak jako se v televizi dívám na celý zprávy, i když mě většina z nich nezajímá... k tý mojí potřebě - jo, mam potřebu ke každý kravině napsat, že je to kravina, pokud si to o ní myslim, stejně tak, jako mam potřebu napsat svůj názor pod dílo, který se mi líbí (tak si nech lítost pro někoho jinýho, já nejsem rejpal, kterej tady sedí a vyžívá se v hledání mizernejch děl, aby o nich moh prohlásit, že za nic nestojej), napiš něco, co se mi bude líbit a já ti to pochválim... měl by sis uvědomit, že kritiky se nepíšou jenom pozitivní... jestli chceš, aby ti komentáře psali jenom lidi, kterým se to líbí, tak budeš asi zklamanej, o tom kritika neni... no a jestli se ti nelíbí způsob, jakym ti tvoje díla kritizuju, tak napiš něco, co si zaslouží hlubší a hodnotnější konstruktivnější kritiku, na tomhle opravdu neni co rozebírat... takže si sem dál ulevuj a já ti to budu hodnotit podle svých měřítek, smiř se s tim, ju? maucta

Zvrhlík
09. 05. 2007
Dát tip
A kam patří todle j. nicku? Chčiju klidně dolů z oken jsem přec pánem svýho domu přesto skrytě šilhám okem co pak dole řikaj tomu Nic neříkaj nic nevidí jenom sedí v pokleku klopí oči snad se stydí že mi serou do sklepů Je mi jasné, že já Krchovskému nesahám ani po nehty jeho nohou, ale chci si jen dovolit polemizovat s tvým názorem, že by se zde neměly objevovat díla s vulgarismy. Nebo, že by se zde neměly objevovat díla, které TY považuješ za špatné. Každý čtenář si může vybrat, co se mu líbí a co ne. Když někoho baví číst o hovnu a kozách, ať si o nich čte. Když někdo touží číst pokleslou formu "zábavy", nechť ji čte. Nikdo tě to přece číst nenutí. (Básně jsou označeny zřetelně tak, aby si jejich nevábný obsah nemohl nikdo přečíst omylem. Myslel jsem i na obranu útlocitných.)Takže nechápu proč s mýma kravinama ztrácíš čas, když si myslíš to, co si o nich myslíš. Nebo máš potřebu psát ke každé kravině, že je to kravina? Tak tě předem lituju. Protože nebudeš dělat nic jiného do skonání věků. Ať vznikne sto škol! Ať vykvete sto květů! Co na tom, že některé květy zapachají, když někomu smrad voní. PS: Kde končí umění a kde začíná blábol? Existujou snad jasná obecně platná kritéria podle nichž lze určit, zda je dílo kvalitní či šunt? Podle mě ne. Takže budeš muset nechat volbu na čtenářích, co považujou za kvalitní a co ne. Já osobně svoje výtvory vysoko nestavím, ale pokud někoho rozesmějí nebo naštvou, tak to pro mě zamená docela dost. Vím, že nevyšuměly do prázdna. Vím, že můj smysl pro humor nemusí sednout každému, ale tak už to bývá.

j. nick
09. 05. 2007
Dát tip
jeindaline, nic proti tvýmu gustu, někdo má rád hovna, někdo ne, já jenom, že tenhle server je tak trochu o umění (nebo pokusech o něj), hovna a kozy patřej jinam...

jeindaline
09. 05. 2007
Dát tip
j.nick: kozy sou v pohodě. mám rád kozy. i ty zvířata. a hovna, no, sou taky fajn, když se dobře naservírujou.

j. nick
09. 05. 2007
Dát tip
jedno dílko vo hovně, druhý vo kozách... chjo...

Jerry_Shit
09. 05. 2007
Dát tip
:)

Senyoryta
09. 05. 2007
Dát tip
T!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru