Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hej, Slovaci !

10. 05. 2001
0
0
2822

Vzhladom na to, ze vyhrame v hokeji :o), chysta sa oslava.

Ahojky ! Hladame vsetkych dostupnych slovenskych pismakov ( nie je to ponuka na sobas :o))) )! Ozvite sa nam do posty, nieco spolu podnikneme. Nase umysly su cisto poeticke. Tesi sa Silvinka a Bix. PS: Predpriprava na celopismacku akciu "Pajstun" ( nielen narodnostnu ), :o))))
papouch
21. 05. 2001
Dát tip
chňá chňáá ... :-) JÚL je kterej měsíc? (( Proč mají všude na světě měsíce pojmenovaný tak pitomě a jenom v češtině jsou měsíce dobře? :-)))

:o)))) Papagáj :o), júl je prvý mesiac školských letných prázdnin. PRE VŠETKÝCH SLOVÁKOV: Akcia "PREDpajštún" sa naplánovala na sobotu 26.5.2001. Kto príde, nech sa ozve bud do posty, alebo sem a nech nechá na seba kontakt, aby sme sa mohli dohodnúť. Pôjde sa do čajovne, pokecáme a dohodneme Pajštún :o). (Alebo sa ozvite na 0903 31 22 41 - Silvinka.) Tešíme sáááá!!! Silvinka a Bix a Naso :o)

Bixi, musíme to poriadne premyslieť, Naso má konštruktívne nápady :o). Polovička sesterskej prezývky - Silvinka. :o))) Už nech máme po skúškach!!!!! ALL: Vyhovovala by akcia Pajštún niekedy uprostred JÚLA?

Bix
16. 05. 2001
Dát tip
Teším sa na všetkých, ktorí prídu na Pajštún !! :o)) Bude to super...ďalšie inštrukcie onedlho....

Naso
15. 05. 2001
Dát tip
Mythus: však hovorím - za Záhorskou Bystricou zahneš doľava, potom rovno cez les a nahor! :-) Neboj, až to bude, upresnime!!!

Falka
14. 05. 2001
Dát tip
Papouškůůůůů.... že Trůůdynce moc děkuju... ;o) Jo a Etrusku, pořád si lámu hlavišku, ten vídeňskej řízek myslíš sojovej? Oni ho dělaj?

Vojtek
14. 05. 2001
Dát tip
čest poraženým :-))) sláva nááááááámmm a nehádejte se :-)

papouch
14. 05. 2001
Dát tip
Falčí, Ty mne uvádíš do rozpaků .. já si dám raději nudličky se sýrem :-)))))

Falka
14. 05. 2001
Dát tip
;o))))))) Nechej rozpaky ať se rozpakují... ale někde jinde, napřed by se měli zapakovat a spakovat a zmizet od tebe, nejni tam pro samé nudličkydost místa... ;o)) MTR!

Mythus
14. 05. 2001
Dát tip
JA DOJDEM NECH BY SA DIALO CO CHCE! Len upresnite kedy a ako, ale hlavne, kde je Pajstun... Konecne!

Deti, deti, deti, deti......len trošku pochopiť niečo....nevadí...ale neničte nám upútavku....:o)

Naso
13. 05. 2001
Dát tip
Ave, Silvi&Bix Zistil som, že budúcu nedeľu mám absolútne voľno v kalendári, taqže ak ani vy nemáte žiadne záväzky, môžeme kuť plány!!!

Marigold
13. 05. 2001
Dát tip
Moje prababička byla rakušanka ! Tak a je to venku.

Naso
13. 05. 2001
Dát tip
Keď tak čítam priznaia o predkoch, musím povedať, že hoci mám iné občianstvo ako SK či CZ moji predkovia boli všetci Slováci. Hoci v stredoeurópskom priestore nikto si etnickou čistotou nemôže byť istý. VEĎ PRETO TU MÁME NAJKRAJŠIE BABY NA SVETE!!!!! (To len to tučné prasa Donald Trump fut presadzuje americkú krásu na Miss World...)

Nyx
12. 05. 2001
Dát tip
Jenom na okraj chtěl bych říct tomu, kdo se zde vyskytuje jako Morava. Milý či milá Moravo, OK Tvé požadavky nebo spíše názory Ti nikdo nemůže brát a máš plné právo o nich hovořit. Jak je obecně známo, demokracie mimo jiné spočívá v respektování menšiny, menšinového názoru rozhodující většinou a mají být vytvořeny takové podmínky, aby případně menšina se stala onou větší majoritní částí. Proto Ti radím, sežeň na svou stranu náležitý počet příznivců, založ zájmouvou skupinu, možná politickou stranu a vytáhněte do boje za samostatný tým Moravy, nemohu si neodpustit, jak hezky bude znít, až Váš tým bude hrát v Německu, hlas komentátora Deutschland gegen Mähren s nostalgickým nádechem říšských časů, za národní nápoj bych preferoval ušlechtilé víno z moravských vinic, k čertu starému s buranskám pivem, symbolem čechistů, vlajka hrdě plápolající na žerdi vedle samého bočského Radegasta by každému návštěvníku připomněla, že je na územé Moravanů, toho bodrého kraje s tisíciletou tradicí, vlastním sněmem v Kroměříži, Brnem to hlavním městem a ostravským New Yorkem. Tohle všechno, to Ti přeji, zanech prosím vyzývavých otázek proč by to nemohlo být, pozvedni hlavu a jako bájná pragocentrická Libuše do nebes vynes svou zemi, chop se díla, zaber z plných plic. Až to dokážeš, potom prokážeš, že Tvé dotazy nebyly marné a nebyly jenom plýtváním slov a marných idejí. Dle mého názoru nikdo Moravě její identitu nebere, ba naopak, je to pouze na lidech, jak se starají o své statky a zda-li nečekají s nataženou dlaní nebo naopak se snaží.

papouch
12. 05. 2001
Dát tip
ač Moravan ... Nyx ***! (Teda... já jsem vlastně Etrusk .. mám v tom kapku guláš .. samozřejmě, že maďarskej... :-))) no už jsem to tu řek ..... za Moravu (toho čoveka, kterj si vzal toto "blacklist" jméno, ne za zemi) se stydím; je trapnej... ale takovej řízek ...... vídeňskej...... mňam....... a DOST !!!!!!!! již o tom, věnujme se raději srandě a lásce !!

papouch
12. 05. 2001
Dát tip
Jéééžyš na Patjů... éé .. na Paststůň.... hm, taky ne...... na Ptjtas........ to je fuk ... prostě na ten hrad u Bratislavy se TĚŠíM strašlivácky úděsňácky mocmocmoc Falčííí máš místečko v Trůdynce rezervovaný

Jarodějka
11. 05. 2001
Dát tip
Ja som tá blbá Slovenka, lebo mám radšej Mečiara než Dzurindu, ktorý sa zapredal Američanom :o) Nemám chuť na káčera mekdonalda. Najviac som si obľúbila zatiaľ Brno a Jihlavu, kde poznám skvelých ľudí. A fandím zvieratkám, ktoré prechádzajú hranice bez pasu. Silvinka,a Ľubica, na Pajštúne som ešte nebola, a teším sa ! Dúfam, že budem môcť. Hokej nehrám ;-)

Marigold
11. 05. 2001
Dát tip
Myslím, že je třeba začít konečně jednat !!!! Bratři slováci : UTVOŘME ZNOVU JEDEN STÁT A DOBIJME ZPĚT PODKARPATSKOU UKRAJINU !!!! :-)))

Na hanbe som neraz klečal so mnou klečal Vlado Mečiar Povedal mi, chalan mocný "Preradia ma do pomocný!" Ako vravel, tak sa stalo málo ma to zaujímalo. Prešly týždně, prešly roky nechce sa mi do tej sloky: Stretol som sa s Vladom pred tým pražským hradom. V ruke držal veľký kľúč trikrát máchol - Vašo fuč! Čehúnov on dobyl ztečou už aj Dášu z hradu vlečiou Teraz sedí na tom hradu sestavuje novú vládu. V jeho duche prorockom Čehún v rúche otrockom! Přátelé Slováci jistě prominou mou primitivní slovenštinu, prokládanou čechismy, přece jen jsem samouk...:)

Naso
11. 05. 2001
Dát tip
tak to cítim v kostiach, že tá akcia na Pavlovej skale (Pavol stein = Pajštún) môže dopadnúť celkom dobre! Zo Záhorskej Bystrice, kde končí bratislavské MHD (autobus, č. zistím) je to krásna prechádzka najskôr cez Mariánku, kde je známe pútnicke miesto, pootm cez les (trasou stretneme nejakú tú krčmu) a potom "Hop sa hor´sa do Brandejsa" čiže posledných asi 300 m (stúpanie) dajú poriadne zabrať a Naso, kedže pravidelne necvičí sa opäť poriadne zadýcha! Potom už len lážo-plážo v ruinách stredovekého hradu. Že vás to láka???

Falka
11. 05. 2001
Dát tip
Láká.... a mocmocmoc.... :o))))

maty
11. 05. 2001
Dát tip
Omlouvám se,nejsem nacionalista,ani z generace mých rodičů,které bez náhrady majetku vyhnali ze Slovenska,jsem z generace narozené v Československu a je mi líto,že se stát rozpadl,přes celnice bez emocí nemohu přejít.Slovensko i Slováky mám ráda,to mě ten hokej tak naladil,že jsme mohli vyhrávat společně a ne stát proti sobě.Omlouvám se Bix,bylo to nešťastně zformulováno a nepatřilo to sem.

papouch
11. 05. 2001
Dát tip
MORAVO SEŠ S TÍM UŽ TRAPNEJ

papouch
11. 05. 2001
Dát tip
All.: dost mne vytočily reakce některých lidí :-((( Asi si nepřečetli, o co tu jde .. Silvinka a Bix chtějí dát do houfu Slováky, aby něco vymysleli... Proč do toho taháte odtržení, Hitlera a fašismus????? :'-(((( Kurvaštelung co je na tom????? Dyť je to to stejný, jako, kdybych třeba já s Vojtkem chtěl sehnat dohromady všechny písmáky, co mají elektrovzdělání... Je mi z vás smutno a MĚLI BYSTE SE OMLUVIT (O hokeji nemluvím, to jste psali v legraci. To beru.)

papouch
11. 05. 2001
Dát tip
Naso: vieš, my skôr narodení slovensky vieme obstojne, ale já tak nemluvím, připadám si trapně. Naopak mám hřejivo v dušičce, když každej mluvíme po svým a přitom si rozumíme. Násilné používání slovenčiny mi připadá jako vlezdoprdelismus... :-))) Když se na mě snaží Slovák mluvit česky, tak mu řeknu, ať mluví tajak mu zobák narost, že mu rozumím :-)) .... Jo, a vůbec největší trapas nastane, když se snaží pražák mluvit brněnským hantecem... :-))) Ale to jsem už moc odbočil. Jsem dnes nějak moc užvaněnej :-))

Miroslawek
11. 05. 2001
Dát tip
maty: ty jsi kus vola wopi: oni si taky Maďaři přivlastní jako svoje národní kde co, tomu bych váhu nepřikládal ;o))) Moravěnko, Moravo, proč v Tobě chcanky tečů ... papouch: moc Ti to kecá brácho, ale máš víceméně pravdu

Bacil
11. 05. 2001
Dát tip
DO PRDELE!!! Už zase emoce? Animosity? Dokonce nacionalismus? Hitler, Morava, Maďaří... Je mi z toho smutno... Radši se pojďte pobavit, kde se sejdeme, a je mi úplně jedno, jestli to bude u českého piva, moravské slivovice nebo slovenského vínka, hlavně když tam budou moji milí, aspoň někteří (například Bix, Silvinka, Miroslawek, Papouch, Morava /sic!/, Wopi, Monty_Python, Naso, Sonatina, .............. omlouvám se nejmenovaným), kteří se tady úplně zbytečně a nesmyslně hádají - a já nevím o čem. (((P. S.: Ale nandali vám to ti naši, co? :-)))))) )))

papouch
11. 05. 2001
Dát tip
Miwo promiň, já už teda budu držet zobák

Naso
11. 05. 2001
Dát tip
Najskôr k hokeju: šance boli na oboch stranách, Šťastena (a aj ten fínsky rozhodca) sa akosi viac usmievali na červené dresy, ale pravdou je, že Slováci dostali lekciu z efektivity. Namôjveru! Aj o tom je hokej. Zarytí hokojeví fanúčici a veční optimisti tvrdia, že Veľký zlom v našom vzájomnom hokejovaní príde vo finále MS v ČR, keď konečne získame zlato a náš mančaft bude tiahnuť autami naprieč celými Čechmi a Moravou. Xixi, Snívajte s nami... Mňa ani neprekvapilo, že od hokeju a pozvánky na konečné pozoznamovanie sa slovenských Písmakov sa ľudia dostali k témam ako hymna, nacionalizmus, politika, Hitler, atd. To tu už bolo neraz v rôznych auditóriách. Bacil to predo mnou dobre vystihol, za čo má veľké Díky! Priznám sa, že to s maďarským pôvodom slovenskej hymny ma zaskočilo, to som nevedel, ale faktom je, že tak ako Kováč či Kovács nie je maďarské meno (aj napriek rozšírenému názoru vo svete), keďže po maďarsky kov znie celkom ale celkom ináč, možno aj s tým pôvodom hymny to bude ešte všelijak. Ale to naozaj nechajme na etnografov a historikov. A ešte k tomu deleniu ČS federácie. Asi by som do toho nemal čo kecať, lebo stále mám občianstvo celkom iného štátu a som na Slovensku iba 11 rokov, ak si však dobre pamätám iba Mečiar (vôbec ale vôbec mu nefandím!!!) by na rozhodnutie o rozpade Č-SFR nestačil. Aj pán Klaus by mal o čom rozprávať! Ale vráťme sa naozaj k podstate veci: hokej je pekná hra, našťastie Slovákov a Čechov nerozdeľuje (prehry prebolia) a dôležité je to, aby Silvinke a Bixi vyšiel zámer so stretkom Písmakov na Slovensku. Chvályhodný zámer, rád ich osobne spoznám, tak ako všetkých vás ostatných, ktorí Písmak robíte tým čím je! Ad Rividendum!

Wopi
11. 05. 2001
Dát tip
Jen na vysvětlenou - mám spoustu slovenských kamarádů a pokud jsem si tady trošku dloubnul, bylo to jen takové "co se škádlívá, to se rádo má". Nic proti Slovákům, nic proti jejich hymně (naopak se mi líbí víc než česká - má větší odpich). Mějte se dobře, slovenští bráchové!

Albireo
11. 05. 2001
Dát tip
Ani já jsem se citováním přes 60 let staré parodie nechtěl Slováků dotknout, ostatně se dvěma slovenskými Písmačkami si pravidelně píšu (pro pocvičení slovensky). Zdálo se mi, že to neznámý autor tenkrát dobře vystihl. Je mi líto, že se to, bohužel i mou vinou, takhle zvrtlo. Slováky mám rád (i když ne všechny, třeba Mečiara mezi své oblíbence rozhodně nezahrnuji). A až budou hrát lepší hokej než my, ať nás porazí a já rád zavolám "Hurá, prohráli jsme!" A jednou se to stane, já jsem také prorokoval, že nás Finové jednou porazí už v době, kdy jsme je poráželi dvouciferně. A na ten slovenskopísmácky zraz by som sa aj já rád pozrel, lebo niektorých z pravdepodobných účastníkov by som rád osobne spoznal. Nemohlo by to byť skôr voľačo ako schôzka Združenia rodičov a priateľov slovenských Písmákov? Albi**Reo

cloviecik_3
10. 05. 2001
Dát tip
JA SOM ZA KOMPLITNE FASISTICKU AKCIU GDE BUDU LEN SAMI SLOVACI A NIK INY

Naso
10. 05. 2001
Dát tip
Dneska to príde!!!!!!!!! (alebo opäť raz nie?) No počujte ´sestričky-poetické´ - vaša iniciatíva je viac ako uvítaniahodná. Ja Pajštún rád a už veľakrát! Nejaké popolčeky po barbecue (oj, Štúr sa v hrobe obrátil!) sú tam aj moje. Len info kedy a ako. Dúfam, že nie 9.06. 01, lebo vtedy si ma podajú na matrike a budem musieť zodpovedať na jednu veľmi konkrétnu otázku. Btw už sám som chcel s podobnou iniciatívou niekedy vyrukovať (vynohovať nejde, že?), ale ako pravý džentlmen prenechám túto akciu ´služobne starším´ v Písmakovi a okrem toho Silvinka už niektorých písavcov (savcov?) osobne pozná. Takže: rád sa pridám a dnes o 16.00 držím všetky moje plačeky našim chalanom!!!! DO TOHO!!!!!!!!!!!!!

Naso
10. 05. 2001
Dát tip
Bacil - ty brďo (slovenská verzia ty vole), veď ty hovoríš celkom po našom... :0)

Miroslawek: Víš, že Poláci mají melodii písně "Hej, Slované!" jako státní hymnu?:)))

Correggio
10. 05. 2001
Dát tip
Už idem ... naozaj ...:ˇ) !

Vojtek
10. 05. 2001
Dát tip
Chá jak můžete vyhrát Vy když Vyhrajeme my...to su z toho jelen :-))) Papouch...ale božský Lukumo jsem já...na tom sme se už shodli, né??? nebo né??? !!!!!!!!! :-(

Naso
10. 05. 2001
Dát tip
Monty_Python: aj Juhoslovania majú text aj melódiu hymny: ´Hej Slovania´

Miroslawek
10. 05. 2001
Dát tip
Monty: kupodivu vím a nejen to, i ta jejich vlajka ;o))) To musím vědět jako odkojenec TVP1, jsem totiž z pomezí

Falka
10. 05. 2001
Dát tip
Tesím sa... :o)

Albireo
10. 05. 2001
Dát tip
Po prvním odtržení Slovenska a vzniku Slovenského Štátu se v Praze zpívalo: Hej Slováci, vy jste blbci, že vám není rovno - chtěli jste mít sloboděnku, a teď máte [slovo do rýmu]. Ne že bych byl tak moc starý, abych to pamatoval, dokonce jsem v té době ještě o fous nebyl na světě, ale pamatavali si to mí rodiče. Albi**Reo

Naso
10. 05. 2001
Dát tip
prišiel som sem po 1. tretine toho zápasu a zatiaľ ČR-SR 1:0. No, dúfam, že nejaké tie góly dáme aj my!!!!

Naso: Dík, to jsem nevěděla! Miroslawek: Já to dlouho netušila, až když jsem se před lety ocitla na polské lodi se samými Poláky...:))) Mládí jsem prožila na hranicích s Rakouskem (tedy ne úplně na hranicích, ale celkem blízko), takže jsme chytali jen ORF II. ...:))) Bylo to ještě za totáče, takže to byla sakra událost...:))) Když běžel kolem sedmé reklamní blok, seděli jsme u toho jak přibití, protože s nějakým Panem Vajíčkem se to rozhodně nedalo srovnat!:)))

maty
10. 05. 2001
Dát tip
Asi by bylo lepší,abychom se v hokeji nerozcházeli,ale když Slováci vždy toužili být od "Čehúnou" pryč a raději i s Hitlerem! Škoda.Je mi to líto.

Wopi
10. 05. 2001
Dát tip
Monty: A víš Ty, že Slováci mají za státní hymnu maďarkou národní? Opravdu jo, našel jsem ji mezi starými maďarskými lidovkami z minulého století. Ale udělali k tomu svuj text, to zas jo. Akorát že původní nepříliš hrdé "zastavme sa" změnili nedávno na "zastavme ich".

Wopi: Nejsi první...:))) Cituji: Jedna zajímavost na okraj: Dostal se mi do rukou sborník maďarských lidových písní a jedna píseň mne velmi zaujala. Myslím, že stojí za poslech. Ast mondák nem adnak engem galambomnak ast mondák nem adnak engem galambomnak. Inkább adnak mášnak annak a hat ökröš fekete šubášnak. Nechme slovenským etnografům, ať si sami vyřeší, která z obou verzí má starší kořeny, a vraťme se do Čech. Ladislav Smoljak: Hymna (přednáška s ukázkami a hra se zpěvy)

Nyx
10. 05. 2001
Dát tip
Sláva vítězům a čest poraženým. ČR - SR 2:0

Morava
10. 05. 2001
Dát tip
Před několika hodinami jsem potkal kamaráda s jedním známým. Řeč byla o hokeji. Můj názor: nelíbí se mi nápis CZECH na dresech (Vám se, milí písmáci z Moravy, názvy Česko a Čechy pro Moravu líbí ?). A proč by Morava nemohla mít vlastní hokejové mužstvo ? Skotové hrají fotbal taky za sebe, mají i vlastní měnu, a přece to neznamená, že Velká Británie jako federativní stát neexistuje nebo že existence skotské kopané je dílem skotské lúzy, šovinistů, nacionalistů, separatistů (je-li libo, ještě si nějaké ty přívlastky doplňte). Když jsem zažil v moravských ulicích moravské fanoušky s česk(oslovensk)ými prapory a výkřiky Češi, Češi, opravdu to na mne nedělalo dobrý dojem (ještě jednou: Češi a Moraváci - to bych bral). Podobně jednotlivé členské státy Malajsie vydávají vlastní známky ... Vadí to někomu ? Vadí to slušným lidem ? Názor Moraváka č. 2: Morava by v hokeji měla šanci. Názor Moraváka č. 3: něco jako "vy blbci, to se ještě budeme dělit ?" Já osobně jsem žil v jednom státě se Slovenskem rád. Pokud si vzpomínám, Slováků se v roce 1992 nikdo neptal, jestli chtějí nezávislost - Mečiar sám chtěl v roce 1992 unii jako volné soustátí. Několik desítek vládnoucích Čechů odmítlo. Zeptal se někdo několika milionů nevládnoucích Čechů ? A ptal se někdo nás Moraváků ? My přece "nejsme" ... Ale to, jestli Slovensko chtělo nebo chce být samostatným, je věcí Slováků a nikdo podle mého přesvědčení NEMÁ právo rozhodovat za ně. Stejně tak je to s Moravou. Nebylo by absurdní, ptát se Čechů, jestli chtějí pro Moravu autonomii ? Češi hořekují nad útlakem v habsburské říši ... ale habsbursko-lotrinské Rakousko bylo federativní a Češi v něm svůj parlament měli stejně jako Morava. Máme na Moravě parlament dnes ? Nebo nám po něm zůstaly jenom tři sněmovny - a zemské desky jako národní kulturní památka ? Vytahovat tady Hitlera považuju vůči Bix a Silvince za (velmi uhlazeně řečeno) neomalené. Nevím nic o tom, že by se Bix se Silvinkou narodily před rokem 1930. Takže by mne spíš zajímalo, jestli tu něco v této diskusi nezačíná páchnout principem kolektivní viny ... A je trapné, že hlasy o Hitlerovi tu zaznívají z Moravy. "Kdo jsi bez viny, hoď kamenem ..." Existuje vůbec národ, který nenese vedle své slávy a cti žádný podíl (spolu)viny ? My na Moravě jsme v roce 1945 vyháněli sami sebe (Pohořelice) ... Silvinko a Bix, doufám, že Vás tu některé hlasy volající zlostně "od hradu (Borinky) dále" neodradí. A rád se zúčastním !

Morava
10. 05. 2001
Dát tip
A proti slovanské hymně taky nic nemám ...

papouch
10. 05. 2001
Dát tip
Čest poraženým!! Upřímně.

Morava
10. 05. 2001
Dát tip
A ještě pro úplnost: v Českém Těšíně prý někdy v osmdesátých letech dostal československý student polské národnosti dvojku z mravu za to, že při Závodu míru fandil polskému mužstvu (jedna paní povídala) ... a podobně někteří Moraváci, po rozpadu Československa v hokejových zápasech ČR - Slovensko fandili či fandí Slovákům ... Chápu, že se to někomu nelíbí, ale pro ostrakizaci nejsem

Miroslawek
09. 05. 2001
Dát tip
Hej Slované ...

inventor
09. 05. 2001
Dát tip
v hokeji vyhrame my, presto bude co oslavovat :-))) aj ja som volakedy slovakom... platí to aj pre mna ??

AZALIN
09. 05. 2001
Dát tip
Co je to ten hokej? Není to náhodou takový to, v čem ste nás ještě nikdy neporazili? ;-)))

Bix
09. 05. 2001
Dát tip
Ale, ale, aby ste neboli príliš namyslení a nezaspali na vavrínoch !!!! Raz to prelomíme s prehrami a potom uvidíte!!! Tak pozor na predpovede a fúkajte si rany, :o))))))) Všeslovanská vzájomnosť až na Pajštúne !! :o)

papouch
09. 05. 2001
Dát tip
kde je Pajštún? ..dík.. to bude akce celopísmácká, nebo jen slovenská? A nevadí, že já nejsem Slovan, ale Etrusk? :-))

Jarodějka
09. 05. 2001
Dát tip
pochopila jsem správně, že jde jenom o muže ? "dostupné" ;-) co když budou žádat jejich partnerky odstupné :o) papouchu, stejně, poslední věta naznačuje, že to nejlepší, ještě jenom příde, viz PS :o)

Bacil
09. 05. 2001
Dát tip
Hokej... no to sa uvidí už teraz v štvrtfinále... A inakšie: treba to chápať tak, že akcia bude vyhradená LEN pre slovenských Písmákov - alebo budú mať prístup aj tí z Moravy, Sliezka, prípadne Čiech?

Bambulka
09. 05. 2001
Dát tip
pojďme hooošiii, pojďme do toho, HEJ... :o) jooo, to bude boj!:-) bude-li příhodný termín, hlásím se taky!:-)

Tynic
09. 05. 2001
Dát tip
V hokeji budou Slováci zralí na ručník... Dostanou deset banánů a pojedou domů :o)))))) Doufám že pak nebudou slovenky moc divoké... Teda milí Moraváci a Češi já bych tam na každý pád radši nejel...leda by to byla remíza :o)))))))

Tynic!!! :o))))))))) Jarodějka: Nie, akcia nie je len pre slovenských pánov, pre všetkých slovenských písmákov a písmačky, nech sa spoznáme skôr, než spolu niečo celopísmácke vymyslíme :o)). AZI: Vidíš, akí sme výnimoční, vám sa prehrať len tak nepodarí ;o)! Bambi: Berieme to ako tvoje prisľúbené áno na Pajštún :o))) ALL: Pajštún je hrad, zrúcanina pri Bratislave, je tam moooc moooc pekne, ale to je prekvapenie :o))).

Prokletí
09. 05. 2001
Dát tip
mám rodiče češku a slováka, co jsem zač? čechoslovák!!!! a hlavně jsem JÁ!!!!!!! 8c) m.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru